خبر خوش وزیر راه به متقاضیان زمین رایگان | آغاز فاز دوم واگذاری زمین دولتی
واگذاری زمین دولتی به مردم خبری است که این روزها در بازار مسکن دهان به دهان میچرخد. دولت سیزدهم تصمیم گرفته این اقدام را در قالب طرحهای مختلفی از جمله جوانی جمعیت و نهضت ملی مسکن به انجام برساند. اما شرایط واگذاری زمین دولتی به مردم چیست؟
واگذاری زمین به متقاضیان وارد مرحله تازه ای شد زمین رایگان طرح جوانی جمعیت بزودی به مشمولان واجد شرایط واگذار میشود زمین و مسکن رایگان به خانوارهای دارای فرزند ۳قلو و چندقلو اختصاص مییابد. شرایط واگذاری زمین و مسکن رایگان به مردم چیست؟ در این گزارش مشمولان و نحوه دریافت زمین رایگان و جزییات طرح جوانی جمعیت تشریح شد . دولت در اصلاحیه قانون بودجه پیشنهاد کرد مشمولان قانون واگذاری زمین و مسکن رایگان به خانوارهای دارای چهار فرزند و بیشتر زیر ۲۰ سال، محدود به خانوادههای دارای فرزندان چهارقلو و بیشتر متولد ۱۴۰۰ به بعد شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: مرحله دوم واگذاری زمین رایگان به متقاضیان در طرح جوانی جمعیت از فردا در کشور آغاز میشود. یکی از برنامههای دولت برای تامین مسکن اقشار جامعه، واگذاری زمین رایگان به خانوادههای دارای سه فرزند و بیشتر است. همه خانوادههایی که تاریخ تولد فرزند سوم آنان همزمان یا پس از زمان ابلاغ قانون جوانی جمعیت یعنی از ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۰ باشد، مشمول دریافت زمین رایگان هستند.
وزیر راه و شهرسازی از واگذاری حدود ۲۰ هزار قطعه زمین در فاز دوم واگذاری زمینهای طرح جوانی جمعیت خبر داد.
مهرداد بذرپاش با اشاره به واگذاری زمین در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، گفت: در فاز دوم واگذاری زمینهای طرح جوانی جمعیت به مناسبت ایام ماه ربیع و جشنهای مبارک، از امروز سوم مهر ماه به مدت ۱۰ روز واگذاری حدود ۲۰ هزار قطعه زمین آغاز میشود.
وی ادامه داد: با احتساب زمینهایی که قبل از محرم و صفر به مردم واگذار شده بود، حدود ۳۲ هزار قطعه زمین در راستای طرح جوانی جمعیت تقدیم مردم شده است.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: ما این مسیر را تا پایان سال ادامه خواهیم داد و هر دو ماه با فواصل مختلف یک بار پویشی برای واگذاری خواهیم داشت و به همین مناسبت در ۳۱ استان کشور، ۳۱ جشن برای خانوادههای مشمول این طرح داریم.
شرایط واگذاری زمین دولتی به مردم چیست؟
جزئیات اختصاص و نحوه دریافت زمین رایگان یا مسکن رایگان به خانوارهای واجد شرایط اعلام شد.
شرایط واگذاری زمین دولتی به مردم چیست؟
واگذاری زمین دولتی به مردم خبری است که این روزها در بازار مسکن دهان به دهان میچرخد. دولت سیزدهم تصمیم گرفته این اقدام را در قالب طرحهای مختلفی از جمله جوانی جمعیت و نهضت ملی مسکن به انجام برساند. اما شرایط واگذاری زمین دولتی به مردم چیست؟
به گزارش تجارتنیوز، قانون جوانی جمعیت یکی از طرحهایی است که دولت سیزدهم از آغاز به کار خود آن را دنبال کرده و در جهت تحقق آن نیز طرحهایی تشویقی در نظر گرفته است.
یک بخش از این طرحهای تشویقی شامل زمین و مسکنهای رایگانی است که دولت تعهد داده است با رعایت برخی شرایط به خانوارها اهدا کند. اما کدام خانوارها مشمول واگذاری زمین رایگان میشوند و شرایط واگذاری زمین دولتی به مردم چیست؟
واگذاری زمین به خانوادههای دارای ۳ فرزند
دولت مقرر کرده است در راستای قانون جوانی جمعیت، به خانوارهای دارای سه فرزند و بیشتر که فرزند سوم آنها از ۲۴ آبان ۱۴۰۰ به بعد متولد شده، زمین رایگان واگذار کند.
متقاضیان میتوانند با مراجعه به سایت saman.mrud.ir برای ثبتنام در این طرح اقدام کنند. لازم به ذکر است سبز بودن فرم «ج» از شرایط اعطای این تسهیلات نیست.
البته شرط دیگری سر راه متقاضیان دریافت این زمینها وجود دارد. نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند نباید آماری بالای ۵/۲ داشته باشد.
واگذاری زمین رایگان برای فرزند چهارم
چند ماه پیش بود که دولت، وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرد تا در راستای حمایت از خانواده و تحقق جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۲، یک قطعه زمین یا واحد مسکونی به صورت رایگان به خانوادههای دارای چهار فرزند و بیشتر اختصاص دهد. این خانوارها باید فرزندانی زیر ۲۰ سال میداشتند، اما پس از گذشت مدت زمان کوتاهی دولت جامعه آماری خود را کوچک کرد.
دولت در ماده ۱۰ لایحه اصلاحی دو فوریتی قانون بودجه درخواست کرده است عبارت «دارای چهار فرزند و بیشتر زیر ۲۰ سال» به عبارت «صاحب فرزندان چهارقلو و بیشتر متولد سال ۱۴۰۰ به بعد» اصلاح شود.
متقاضیان این طرح نیز مانند خانوارهای دارای فرزند سوم لازم است برای ثبتنام به سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir مراجعه کنند.
زمین رایگان در جزیره ابوموسی
البته واگذاری زمین رایگان به مردم تنها در قالب طرح جوانی جمعیت انجام نمیگیرد و دولت در طرحهای دیگری وعدههایی در این زمینه داده است.
دولت مقرر کرده است به کسانی که قصد سکونت دائمی در جزیره ابوموسی را داشته باشند در قالب طرح نهضت ملی مسکن زمینهایی با متراژ ۳۰۰ متر بدهد و در این راستا فرم «ج» را نیز برای این دسته از متقاضیان حذف کرد.
ارسلان مالکی،معاون وزیر راه و شهرسازی در مصاحبه با تسنیم با اشاره به برنامه دولت برای واگذاری زمین به متقاضیان در قالب طرح نهضت ملی مسکن گفته است: در صورت تمایل متقاضیان برای سکونت در جزیره ابوموسی و هرمز، در این جزایر به متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن، زمین واگذار میشود.
با استناد به صحبتهای مالکی در مورد اهدای زمین به نظر میرسد به مرور دیگر جزیرههای حوزه جنوبی کشور نیز به طرح ورود کردهاند و مردم میتوانند مناطق دیگر مثل جزیره هرمز را نیز برای دریافت زمین انتخاب کنند.
چگونه برای دریافت زمین در ابوموسی ثبتنام کنیم؟
اطلاعیهها نشان میدهد همه شهروندان ایرانی سرپرست خانوار و واجد شرایط میتوانند برای دریافت زمین در جزیره ابوموسی اقدام کنند. متقاضیان برای ثبتنام در این طرح باید به سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن در آدرس saman.mrud.ir مراجعه کنند. ۴۲ هکتار زمین در جزیره ابوموسی برای واگذاری به شهروندان در نظر گرفته شده و قرار است به هر متقاضی زمینی به مساحت ۳۰۰ مترمربع اختصاص پیدا کند.
عرضه گسترده زمین
طبق اظهارات مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی، اجرای برنامههای حل مشکلات حوزه مسکن ادامه دارد و از هفته آینده ضمن افزایش عرضه واحدهای مسکونی در شهرهای جدید، عرضه گسترده زمین نیز در دستور کار قرار خواهد داشت.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامههای این وزارتخانه برای حل مشکلات حوزه مسکن، میگوید: تولید و عرضه مسکن و همچنین تولید و عرضه گسترده زمین که از هفته آینده در کشور آغاز خواهد شد و خانههای خالی فراوانی در شهرهای جدید وجود دارد که در بازار عرضه خواهد شد.
مهرداد بذرپاش با اشاره به تأثیر افزایش قیمت نهادههای ساختمانی برای بازار مسکن و اجاره، میافزاید: تمامی تلاش ما این است تا ابزارهایی همچون مالیات بر خانههای خالی، ساماندهی مشاوران و بنگاههای مشاور املاک، راهاندازی سامانههای ثبت معاملات اجاره و خریدوفروش مسکن و همچنین قانون ساماندهی بازار اجاره و مسکن، بتوانیم بازار مسکن را با روشهای مختلف کنترل و مدیریت کنیم.
او با تاکید بر تداوم اجرای برنامههای موثر در حل مشکلات مسکن، میگوید: وزارت راه و شهرسازی برای تولید و عرضه مسکن و همچنین تولید و عرضه گسترده زمین که از هفته آینده در کشور آغاز خواهد شد، تلاش میکند تا احتکار مسکن و همچنین احتکار زمین مسکونی بهخصوص در محدوده شهرها و روستاها دچار فروپاشی شود.
ماجرای تاکید بذرپاش بر اجرای سیاستهای مسکنی در حوزه ارائه زمین و افزایش عرضه مسکن این است که بر اساس دادههای رسمی، بخش عمده هزینه تولید مسکن بهخصوص در شهرهای بزرگ مربوط به هزینه تأمین زمین است که عملاً باعث میشود بیش از نیمی از هزینه تمامشده تولید صرف تأمین همین نهاده اصلی شود. این سهم در مناطق گران شهرها مانند شمال تهران، گاهی به بیش از ۸۰ درصد نیز میرسد؛ یعنی برای ساخت یک واحد مسکونی ۱۰ میلیارد تومانی، ۸ میلیارد تومان فقط صرف خرید زمین و جبران سود فروشنده آن میشود و مابقی ۲ میلیارد تومان به تأمین سایر نهادههای تولید اعم از مصالح، نیروی کار و ... خواهد شد.
بر همین اساس است که دولتها در دورههای مختلف برای ساماندهی بازار مسکن و تسهیل خانهدار شدن اقشار ضعیف و متوسط، دستبهکار اجرای طرحهایی نظیر مسکن مهر، اقدام ملی و نهضت ملی مکن میشوند و با اعطای زمین رایگان، هزینه ساخت را تا حدی که با دریافت تسهیلات بانکی، متناسب با قدرت خرید این اقشار باشد، پایین میآورند.
در دولت سیزدهم اما، علاوه بر اجرای نهضت ملی مسکن و اعطای زمین رایگان و تسهیلات بانکی طولانیمدت برای خانهدار شدن اقشار هدف، سیاست تأمین زمین مسکونی در مناطق پرتقاضا و اعطای زمین به خانوارهایی که مانند خانوارهای بالای ۵ نفر در آینده متقاضی زمین مسکونی خواهند بود، تلاش میشود تقاضای موجود در بازار زمین مسکونی سیراب شده و صرفه اقتصادی احتکار زمین از بین برده شود.
این سیاست تا جایی که به تأمین زمینهای مرغوب و قابل ساخت و زیست مسکونی باشد، میتواند به هدف سیاستگذار برسد؛ اما اگر سیاست تأمین زمین صرفاً بر توسعه طرحهای جامع شهری و طرح هادی روستایی و اضافه کردن زمین مسکونی به متن آنها متمرکز شود، حداقل در حل مشکل احتکار زمین مسکونی، ناموفق خواهد بود.
ارسال نظر