روز مهم و سرنوشت ساز دلار
قیمت دلار در تمام روزهای هفته گذشته افزایشی بود. این اسکناس با تلرانس قیمتی ۲۰۰ تا ۶۰۰ تومانی در هفته اخیر یک پله پیشروی کرد. کارشناسان ددلاین کنونی را مقطعی حساس میدانند و معتقدند ارزپاشی سیاستگذار مانع رشد قیمت دلار نمیشود.
روند بازار ارز تهران بعد از انتخابات ۱۱ اسفند چگونه خواهد بود؟ این سوالی است که در هفتههای اخیر نقل محفل معاملهگران و فعالان ارزی بوده است. برخی از این افراد با اطمینان زیاد از افزایشی شدن نرخ بعد از این رویداد سخن میگویند و برخی دیگر نیز معتقدند افرادی که انتظارات افزایشی برای روزهای پس از انتخابات ایجاد کردهاند میخواهند داراییهای خود را در سقف بفروشند در نتیجه به علت افزایش تعداد عرضهکنندگان، بازار در هفته پیشرو کاهشی خواهد شد.
با شروع بازار اسفند ماه روند افزایشی جدیدی در نرخ ارز آغاز شد. در راستای این روند قیمت دلار آزاد برای روزهایی در حوالی سقف تاریخی خود به فروش رسید. فعالان بازار در این بازه زمانی از انتظارات تورمی خود برای روزهای بعد انتخابات مجلس دوازدهم سخن به میان میآوردند.
موضوع شایان ذکر دیگر این است که در این روند افزایشی سیگنال نگرانکننده جدیدی به بازار ارز تهران مخابره نشد. برخی از تحلیلگران تقاضای آخر سال بازار ارز را عامل مهم افزایشی شدن نرخ ارز میدانند و برخی دیگر نیز معتقدند که تشدید انتظارات تورمی توسط فعالان ارزی نیروی افزایشی اصلی بازار تهران است.
اما مشاهدات پیشین نشان میدهد که عموما در مواقعی که فعالان ارزی یک اتفاق (مانند انتخابات روز جمعه) را عامل تغییر جهت بازار میدانند، تا پیش از وقوع آن حجم تقاضا افزایش یافته و پس از آن افراد با هدف فروش داراییهای خود در سقف قیمتی، اقدام به عرضه کرده و نرخ کاهشی میشود.
علاوه بر این موضوع، بر اساس اعلام بانک مرکزی افزایش سقف سهمیه فروش ارز مسافرتی نیز از هفته گذشته عملیاتی شده و در صورت تداوم این موضوع بخش مهمی از تقاضاهای شب عید از طریق بازار رسمی پاسخ داده میشود. حال باید دید روند نرخ در هفته پیش رو چگونه خواهد بود و آیا دمای بالای معاملات ارزی پس از انتخابات ادامه خواهد داشت یا خیر؟
قیمت دلار در تمام روزهای هفته گذشته افزایشی بود. این اسکناس با تلرانس قیمتی ۲۰۰ تا ۶۰۰ تومانی در هفته اخیر یک پله پیشروی کرد. کارشناسان ددلاین کنونی را مقطعی حساس میدانند و معتقدند ارزپاشی سیاستگذار مانع رشد قیمت دلار نمیشود.
قیمت دلار طی هفته اخیر در روندی افزایشی نوسان داشت. این اسکناس در کانال هفت و هشت کریدور ۵۰ هزار تومانی قرار داشت و در نهایت در نیمه کانال هشتم کریدور ۵۰ هزار تومانی بسته شد.
معاملهگران معتقدند تقاضا سد مقاومتی محکمی برای برگشت قیمت این اسکناس به کانالهای پایینی کریدور ۵۰ هزار تومانی ایجاد کرده است.
دلار سقف قیمت را میشکند؟
سیاستگذار در هفتههای اخیر تلاش زیادی کرد تا قیمت دلار را در روزهای پایانی سال در محدودهای باثبات نگه دارد؛ اما اقداماتی نظیر صدور مجور انتشار سپرده ۳۰ درصدی و افزایش سقف ارز مسافرتی از ۵۰۰ به ۱۰۰۰ یورو نیز نتوانست مانع رشد قیمت اسکناس آمریکایی شود.
تکنیکالیستها ریتم هفته آینده را همانند هفته جاری پیشبینی میکنند. آنها معتقدند افزایشهای پلکانی اسکناس دلار ادامه دارد و احتمال صعود قیمت این اسکناس به کریدور بالاتر وجود دارد. آنها میگویند اگر اخبار مساعد سیاسی به بازارها تزریق شود در خوشبینانهترین حالت میتوان قیمت دلار را در محدوده ۵۳ تا ۵۵ هزار تومانی دید.
کارشناسان اقتصادی میگویند در هفته اخیر، درهم سقف سالیانه خود را تاچ کرد و اثرگذاری زیادی بر قیمت دلار گذاشت. آنها معتقدند اگر ریتم درهم صعودی باشد، امکان صعود قیمت اسکناس آمریکایی به کانال بالاتر وجود دارد. آنها کف فعلی قیمت دلار را محدوده قیمتی ۵۲ هزار و ۵۰۰ تومانی عنوان میکنند.؟
خلاصه بازار هفته منتهی به ۱۱ اسفند
در هفتهای که گذشت نرخ دلار آزاد در ۲ کانال قیمتی یعنی سطوح قیمتی ۵۷ و ۵۸ هزار تومانی نوسان کرد. در روزهای ابتدایی هفته قیمت اسکناس آمریکایی فعالیت خود را در پلههای نخست کانال پایینتر آغاز کرد. به مرور با نزدیک شدن به روزهای پایانی هفته افزایش تعداد خریداران سبب شد قیمت دلار به کانال تاریخی ۵۸ هزار تومانی نزدیک شود. ورود شاخص ارزی به این کانال در روز چهارشنبه ۹ اسفند رخ داد.
در بازار صبح این روز دلار تمایلات افزایشی چشمگیری از خود نشان داد، اما با نزدیک شدن به عصر نرخ فردایی مجددا به پلههای ابتدایی کانال ۵۸ نزدیک شد. بازار روز پنجشنبه نیز در همان حوالی یعنی رقم ۵۸ هزار و ۳۰۰ تومان بسته شد تا دلار در کانال تاریخی خود به استقبال انتخابات مجلس دوازدهم برود. در این میان قیمت سکه طلا نیز در بازار روز پنجشنبه افزایشی بود و قیمت هر قطعه سکه طلا طرح جدید در این روز با رشد ۱۰۰ هزار تومانی در رقم ۳۴ میلیون تومان به فروش رسید.
منبع : تجارت نیوز - دنیای اقتصاد
ارسال نظر