دلایل افت و سرخ پوش شدن بازار سرمایه چیست؟

گروه های پالایشی و خودرویی امروز با افت قیمت شدید مواجه شدند و قرمزترین گروه‌های بازار سرمایه بودند.

دلایل افت و سرخ پوش شدن بازار سرمایه چیست؟

بازار سرمایه امروز در روندی نزولی قرار گرفته است و خروج سرمایه از بورس نیز طی روزهای گذشته با رشد همراه بوده است؛ فعالان بازار سرمایه معتقدند، ابهامات بسیاری در بازار سهام این روزها وجود دارد که صدای بسیاری از سرمایه‌گذاران را در آورده و تعدادی از سهامداران خرد نیز از بازار خارج شده‌اند.

فضای سیاسی و متغیرهای اقتصادی، ابهاماتی را ایجاد کرده است که بورس دیگر جذابیت گذشته را نداشته باشد، در عین حال هنوز برخی تحلیلگران سال ۱۴۰۱ را سال پرواز بورس می‌دانند، اما در شرایط فعلی به دلیل ریزش های بازار سهام، سهامداران خرد با تردید در حال تصمیم گیری هستند. بررسی روند بازار نشان می‌دهد که از ابتدای خردادماه تاکنون شاخص با افت ۴.۵ درصدی مواجه شده است.

گروه های پالایشی و خودرویی امروز هم با افت قیمت شدید مواجه شدند و قرمزترین گروه‌های بازار سرمایه بودند.

بررسی دلایل ریزش بورس

مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه گفت: فاصله گرفتن نرخ ارز آزاد از نرخ نیمایی به دلایل غیر اقتصادی عامل ریزش بورس بوده است. این مساله سبب زیان شرکت‌های صادراتی شده است. از طرف دیگر، وعده‌های دولت در مورد صنعت خودرو نیز محقق نشد.

وی ادامه داد: گزارش‌ های پالایشگاهی‌ ها که طی روزهای گذشته منتشر شده است، با ابهامات بسیاری مواجه شد که همین مساله باعث افت قیمت سهام این شرکت‌ها و در نتیجه کل بازار سهام شده است. افت قیمت‌ها در بازار جهانی نیز با کاهش مواجه شده که این مساله نیز دلیل دیگری برای افت بازار سهام بوده است.

افت دسته جمعه شاخص‌های عملکردی بورس

در پایان معاملات روز شنبه، شاخص کل بورس با کاهش ۱۲ هزار و ۸۳ واحدی نسبت به روز چهارشنبه به رقم یک میلیون و ۵۰۱ هزار و ۶۳۱ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی هشت دهم درصد بوده است.

شاخص کل هموزن نیز با افت ۴ هزار و ۲۷۷ واحدی در سطح ۴۱۷ هزار و ۲۰۳ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص هم منفی ۱.۰۱ درصد بوده است. شاخص کل فرابورس نیز ۲۰۲ واحد پائین آمد و در سطح ۲۰ هزار و ۲۰۹ واحد قرار گرفت.

کاهش ارزش کل معاملات بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۷ هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان کاهش یافت که نسبت به روز چهارشنبه افت ۱۸ درصدی را داشته است. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان بود که ۱۹ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می ‌دهد.

امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش سه درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۳ هزار و ۶۶۳ میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس به ۴۷ درصد رسیده است.

افزایش خروج پول از بازار سرمایه

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای سیزدهمین روز متوالی منفی شد و ۵۸۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز چهارشنبه افزایش ۳۳ درصدی داشته است.

در معاملات روز شنبه برای سومین روز کاری پی در پی بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) اختصاص داشت و سهم های خودرو (شرکت ایران خودرو) و خساپا (شرکت سایپا) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. سهم‌های شسپا (نفت سپاهان)، ثفارس (عمران ‌و توسعه ‌فارس‌) و ثنور (سرمایه‌گذاری کوه نور) نیز بیشترین ورود پول حقیقی را تجربه کردند.

رشد صف‌های فروش پایانی بازار

در جریان معاملات روز شنبه، ۱۹۷ سهم با رشد قیمت و ۴۴۲ نماد نیز کاهش قیمت مواجه شدند. تعداد ۱۹ نماد در صف خرید و ۴۴ سهم نیز در صف فروش قرار داشتند.

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل با افزایش ۶۱ درصدی مواجه شد و به ۱۴۴ میلیارد تومان رسید. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۳۳ درصد افت کرد و در رقم ۱۸۶ میلیارد تومان ایستاد.

امروز نمادهای وآذر (شرکت سرمایه گذاری توسعه آذربایجان)، تکنو (شرکت تکنو تار) و تپمپی (شرکت پمپ سازی ایران) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد خگستر (شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو)، فمراد (آلومراد)، ورنا (سرمایه گذاری رنا) تعلق داشت.

 

منبع: فارس

دیگر رسانه ها

کدخبر: 28807

ارسال نظر