افشای پشت‌پرده مافیای گوشت قرمز

مافیا قیمت گوشت قرمز را افزایش داد.

افشای پشت‌پرده مافیای گوشت قرمز

رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون اعلام کرد: سیستم معیوب توزیع و حضور مافیا و دلال‌ها قیمت گوشت قرمز را برای مصرف کننده افزایش داده است.

ارسلان قاسمی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر اینکه آیا با صادرات خوراک دام، طیور و آبزیان و سود حاصل شده از این بستر، تولیدکننده می‌تواند این اقلام را ارزان‌تر در بازار داخل توزیع کند، گفت: هنگامی که بهای تمام شده کالا برای تولیدکننده بسیار بالا می‌رود و این امر منجر به افت بازار تقاضا می‌شود باید تدبیری اندیشید که حیات کارخانجات تضمین شود.

وی ادامه داد: دامدار دام زنده را در بهترین شرایط بین ۱۰۰ تا ۱۰۵ هزار تومان به فروش می‌رساند. پس از کشتار نرخ گوشت به ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان می‌رسد اما در بازار قیمت گوشت قرمز به ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان در هر کیلو می‌رسد.

وی به سیستم معیوب توزیع گوشت قرمز اشاره و عنوان کرد: دلال‌ها هزینه‌های این بازار را بسیار افزایش داده اند.

قاسمی تصریح کرد: هنگامی که در سازمان میادین و تره بار هزینه اجاره غرفه چند صد میلیون تومان است قیمت‌ها نامعقول برای مصرف کننده افزایش می‌یابد.

قاسمی تاکید کرد: اگر سیستم بیمار توزیع اصلاح شود به طور قطع بازار تقاضا را تحریک کرده و مردم با قدرت خرید فعلی می‌توانند خرید گوشت قرمز داشته باشند.

این مقام مسئول با بیان اینکه در تولید نهاده‌های کشاورزی و محصولات نهایی مشکلی در کشور وجود ندارد اضافه کرد: امسال تولیدات بخش کشاورزی بیش از ۱۲۰ میلیون تن بود که نه تنها نیاز کشور را تأمین می‌کند که می‌تواند نیازمندی‌های کشورهای همسایه را نیز پوشش دهد.

افزایش ظرفیت تولید و کاهش قیمت تمام شده

در ادامه مجید جعفری، مدیرعامل اتحادیه خوراک دام درباره احتمال کاهش قیمت نهادهای دام با صادرات به مهر گفت: نرخ تمام شده گوشت دام و طیور تا حدود ۷۰ درصد مربوط به خوراک می‌شود که قیمت آن از اردیبهشت امسال با حذف ارز دولتی تا امروز حدود ۷ برابر شده است. در کنار این موضوع هزینه‌های انرژی، دستمزد و سایر موارد نیز دستخوش تغییر بوده اند. از این رو بهای تمام شده دام در کشور بالا رفته است.

مدیرعامل اتحادیه خوراک دام با بیان اینکه دامداران و مرغداران با هزینه‌های فعلی نمی‌توانند خوراک دام‌ها را تأمین کنند، عنوان کرد: کشتار دام ماده و مولد و نیز مرغ‌های مادر افزایش یافته زیرا بار خوراکی که سال گذشته با مبلغ ۲۵ میلیون تومان قابل تأمین بود در حال حاضر به ۲۵۰ میلیون تومان رسیده است. علاوه بر اینکه کارخانجات خوراک باید ۲۵ درصد درامد خود را مالیات بدهند. در این باره در بخش طیور این گونه نیست. دولت باید در سیاست‌های خود در بخش دام و طیور بازنگری داشته باشد تا قیمت تمام شده کاهش پیدا کند.

جعفری در پایان تاکید کرد: هر چقدر تولید از عددی بالاتر برود حاشیه سود بیشتر می‌شود و در نهایت قیمت تمام شده را کاهش می‌دهد. مشکل فعلی تهیه کنندگان نهادهای دامی فعالیت فقط با ۳۰ درصد ظرفیت اسمی است و اگر این مشکل با صادرات حل شود به طور قطع گوشت قرمز با قیمت کمتری به دست مردم می‌رسد.

منبع: مهر

دیگر رسانه ها

کدخبر: 64919

ارسال نظر