بازنشستگان بخوانند / پیشنهادتازه برای همسانسازی حقوق بازنشستگان
امروز رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی نکته جدیدی از همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و همچنین وضعیت مسکن بازنشستگان را اعلام کرد.
همسان سازی حقوق بازنشستگان به کجا رسید؟ آیا همسان سازی حقوق بازنشستگان میشود؟امروز رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی نکته جدیدی از همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و همچنین وضعیت مسکن بازنشستگان را اعلام کرد.
حقوق بازنشستگان که قرار بود با همسانسازی و متناسبسازی افزایش یابد، همچنان به طور کامل اجرایی نشده است؛ هر چند دولتیها میگویند که همسان سازی حقوق بازنشستگان اجرایی خواهد شد. نمایندگان مجلس نیز میگویند دائمی شدن همسانسازی حقوق بازنشستگان با جدیت دنبال میشود.
به گزارش عرشه آنلاین ، حقوق بازنشستگان در مردادماه در حالی در شهیرورماه در حالِ واریز شدن است که اشکالات باقیماندهی متناسبسازی برطرف نشده؛ در چنین شرایطی، نمایندگان مجلس دوباره از تصویب همسانسازی حقوق بازنشستگان در کمیسیونها خبر دادهاند اما این خبر هیچ جزئیاتی ندارد! بودجه چقدر است، چگونه قرار است اجرا شود، سهم تامین اجتماعی چه اندازه است و از همه مهمتر، این همسانسازی چه زمانی قرار است به تصویب نهایی برسد؟
بازنشستگان از چندین سال گذشته تاکنون برای متناسبسازی حقوق خود چه با دیگر بازنشستگان و چه با شاغلان صندوق بازنشستکی خواسته و مطالبه جدی خود مطرح میکنند و سالهاست که موضوع همسانسازی در دستور کار مسئولان قرار دارد اما هنوز به طور کامل اجرایی نشده است.
رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی جزئیات جدیدی از همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و همچنین وضعیت مسکن بازنشستگان را اعلام کرد.
به گزارش تجارتنیوز، محمد اسدی گفت: حدود 4 میلیون و 600 هزار بازنشستگان تحت پوشش تامین اجتماعی داریم که حقوق آنها از سازمان دریافت میشود. 360 کانون استانی و شهرستانی داریم و 3 هزار نفر هیئتمدیرههای کانون هستند. پیگیری امور مشکلات بازنشستگان صندوق و قوانین و خدماتی و رفاهی از مهمترین وظیفه ماست.
اسدی درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: ماده 96 تامین اجتماعی به صراحت میگوید تامین اجتماعی مکلف است حداقل سالی یکبار حقوق بازنشستگان برابر تورم و معیشت افزایش دهد و این باید از سوی هیئت وزیران تصویب شود؛ البته بعضا شاهد برخی مشکلات در این حوزه هستیم.
یکی از مشکلات بازنشستگان حوزه درمان است
اسدی یکی از مسائل و مشکلات بازنشستگان را درمان دانست و عنوان کرد: در درمان بازنشستگان ماده 54 تامین اجتماعی به صراحت میگوید صفر تا صد هزینه بیمهشدگان در بخش درمان باید از سوی سازمان پرداخت شود.
وی با اشاره به قرارداد بیمههای تکمیلی بازنشستگان افزود: قرارداد با آتیهسازان حافظ تا آبان ماه 1402 است و تمام میشود.
رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: تامین اجتماعی سرمایه کارگران و بینالنسلی است و هیچ کسی نباید به سرمایه دست درازی کند اما میبینیم دخالتهایی از سوی دولت نیز صورت میگیرد.
رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی تصریح کرد: هر دستی که بخواهد در داخل جیب بیتالمال تامین اجتماعی برود، قطعا باید منتظر برخورد و واکنش جامعه بازنشستگان تامین اجتماعی باشد.
اسدی درباره متناسبسازی حقوق بازنشستگان گفت: برای آنکه متوسطبگیران فاصله خود را در زمان برقراری مستمری با حداقلبگیران حفظ کنند، متناسبسازی انجام میشود که 75 درصد آن برای سال 1399 و 1400 پرداخت شد و 25 درصد آن مانده که در احکام بازنشستگان نیز آمده اما پرداخت نشده است. ما در حال تعامل با مجلس هستیم تا دولت مکلف شود حقوق بازنشستگان را به اندازه تورم افزایش دهد تا هرساله نیازمند متناسبسازی حقوق بازنشستگان نباشیم.
وی در رابطه با موارد تحت پوشش اقلام دارویی در بیمههای پایه اظهار کرد: 400 قلم دارو در سال جاری از پوشش بیمههای پایه خارج شده است. داروهایی که از شمول لیستهای تحت پوشش بیمه خارج شده، مثل ویتامین و مسکنها بقای بازنشسته را تضمین میکند و بازنشسته بدون این داروها نمیتواند زنده بماند و سرپا باشد و این داروها تنها برای جوانان جنبه غیرضروری دارد اما از لیستها حذف شده است. از زمانی که نسخهها الکترونیکی شده، مستنداتی نیز نزد بازنشستگان وجود ندارد تا بازنشسته شکایت کند و بگوید از من مبلغی بابت دارو اخذ شده است. ما مکتوب به شورای عالی بیمه نامه زدهایم و گفتهایم باید بررسی شود که چند درصد داروهای خارج شده از پوشش برای بازنشستگان با نظر پزشکان ضروری است. متاسفانه شفافسازی در حوزه دارویی وجود ندارد. ما در شورای عالی بیمه نماینده نداریم و خود شرکتهای بیمه و دولت در آن حضور یافته و پاسخگو نیستند.
هشدار اطلاعات نسبت به افزایش شکاف دریافتی بازنشستگان وخط فقر
: اطلاعات در یادداشتی از شکاف روزافزون درآمدی بازنشستگان و خط فقرانتقاد کرد.
روزنامه اطلاعات در این باره نوشت: وضع معیشتی بازنشستگان کشور در سال های اخیر از دو سو در معرض خطر قرار گرفته و آتیه این قشر محروم را بی ثبات و لرزان کرده است.
نخست از جهت افزایش بی وقفه نرخ تورم و فاصله ایجاد شده میان هزینه سبد معیشتی خانوار با میزان مستمری دریافتی که بازنشستگان را جزو 3 دهک پایین درآمدی جامعه قرار داده و عزت و کرامت آنها را به مخاطره انداخته است.
از جهت دوم هم کسری شدید منابع مالی و ناترازی صندوق های بازنشستگی موجب شده است تا بحران ورشکستگی روی سر 10 صندوق از مجموع 18 صندوق بازنشستگی کشور سایه انداخته و آتیه این افراد تحت پوشش در معرض خطر قرار گیرد.
در مورد اول، هم اینک بالغ بر 70 درصد از جامعه 5/6 میلیون نفره بازنشستگان کشور جزو حداقل بگیرانی هستند که بالاترین رقم دریافتی ماهانه آنها حدود 85 درصد از حداقل هزینه سبد معیشت خانوار کمتر است. اگر میانگین حداقل هزینه سبد معیشت یک خانوار 3 نفره را حدود 15 میلیون تومان در ماه در نظر بگیریم، عمده بازنشستگان کشور ماهانه کمتر از 8 میلیون تومان مستمری دریافت می کنند که این فاصله زیاد، جمعیت 20 میلیون نفری بازنشستگان و اعضای خانواده آنها را زیر خط فقر قرار داده است.
در مورد دوم هم همزمان با رشد سالمندی در جامعه و ورود شاغلان بنگاه های اقتصادی به جرگه مستمری بگیران، میزان ناترازی منابع مالی صندوق های بازنشستگی به سرعت در حال افزایش است. هم اینک متوسط ضریب پشتیبانی بیمه بازنشستگی در ایران (نسبت تعداد بیمه پردازان به افراد بازنشستهها) حدود 1/4 است، در حالی که این رقم بطور استاندارد نباید کمتر از 1/7 باشد. براساس جدیدترین برآوردها، صندوق های بازنشستگی ایران هم اینک بالغ بر 800 هزار میلیارد تومان مطالبات معوق دارند که تسویه آنها با دشواری های زیادی روبروست.دولت به عنوان بزرگترین بدهکار مالی صندوق های بازنشستگی، حدود 65 درصد در ناترازی مالی این صندوق ها سهم دارد که میزان تاب آوری صندوق های بازنشستگی در قبال شوک های تورمی و افزایش تعداد مستمری بگیران را کاهش داده است.در چنین شرایطی دولت موظف است تسویه فوری بدهی های معوق خود به این صندوق ها را در اولویت برنامه های بودجه ای خود قرار دهد.از سوی دیگر قوانین بازنشستگی هم با هدف بالابردن ضریب پشتیبانی صندوق ها باید مورد بازنگری قرار گیرند. حتی اگر نتیجه این اصلاحات موردپسند افراد در حال اشتغال نباشد و سن دسترسی آنها به مزایای بازنشستگی را افزایش دهد.
ارسال نظر