رپورتاز

انواع روشهای درمان کیست مویی با لیزر و جراحی

انواع روشهای درمان کیست مویی با لیزر و جراحی

درمان کیست مویی به روشهای متعددی انجام می شود که لیزر و جراحی اصلی ترین شیوه ها هستند. تخلیه کیست مویی و عفونت ناشی از آن، تنها به واسه پزشک انجام شده و تخلیه آن در منزل یا تحریک آن موجب حاد شدن آن می گردد. در این مطلب با  ما همراه باشید تا با انواع روشهای جراحی کیست مویی، لیزر و مزایای آنها اطلاعات کسب نمایید.

کیست مویی چیست؟

کیست مویی عارضه یا نوعی بیماری عفونی و توده ای می باشد که در زیر پوست به وجود می آید. این بیماری که ناشی از بازگشت و تا خوردن مو به زیر پوست می باشد، سبب ایجاد توده عفونی یا همان کیست در ناحیه بالای باسن و پایین کمر رخ داده و عوارض شدید و دردناکی به همراه می آورد. 

کیست مویی با علائمی چون درد شدید، مختل کردن فعالیت های روزانه مانند راه رفتن یا نشستن، ترشح عفونت، خونریزی، بوی نامطبوع و ایجاد سوراخ در ناحیه به وجود می آید که تنها در درمان آن خارج نمودن توده  کیست می باشد.

روشهای درمان کیست مویی

روشهای متعددی برای درمان کیست مویی وجود دارد؛ اما از آنجایی که محل قرار گیری بیماری بسیار حساس است، انتخاب بهترین راه برای درمان عارضه یک امر بسیار مهم به شمار می رود. برای مثال انجام جراحی های ناموفق، زخم های عمیق، باقی ماندن عفونت در ناحیه موجب حاد شدن بیماری و حتی آسیب به نخاع شود. 

بنابراین برای درمان کیست مویی از بهترین و جدیدترین روشهای پزشکی مانند لیزر استفاده کرده تا از بروز و عود دوباره بیماری پیشگیری نماید.

لیزر کیست مویی

می توان به جرات گفت بهترین روش درمان کیست مویی، انجام لیزر بوده که در کمترین زمان و عوارض بیماری را درمان نموده و هیچگونه خطری برای بیمار به همراه ندارد. لیزر کیست مویی با قابلیت نوینی که دارد، بدون ایجاد برش توسط تیغ جراحی، انجام بخیه های عمیق و بزرگ، زخم های ناشی از جراحی کیست مویی را درمان می نماید. همچنین این روش مناسب افرادی که قبلا در جراحی شکست خورده اند بوده و می تواند در کمتر از یک ساعت بیماری را درمان نماید.

برخی از مزایای لیزر کیست مویی به طور کلی عبارت اند از هزینه های کمتر، بدون دوره نقاهت طولانی، بدون درد و خونریزی، بدون ایجاد برشهای جراحی بزرگ و در نهایت نتیجه خوب و مثبت برای بیمار می باشد.

تفاوت هزینه عمل سرپایی کیست مویی در کلینیک با جراحی در بیمارستان

درمان کیست مویی با لیزر و جراحی سنتی دو روش درمانی کاملا متفاوت از یکدیگر هستند. در نتیجه طبیعی است که هزینه ای که بیمار باید بپردازد نیز متفاوت است. اگر بخواهیم هزینه این دو را دقیق تر بررسی کنیم، لازم به ذکر است که جراحی سنتی به روش باز یا بسته در بیمارستان انجام شده و نیاز به بستری دارد در نتیجه هزینه های جانبی آن بالاتر است. بنابراین به طور کلی نرخ عمل جراحی کیست مویی نسبت به لیزر بالاتر است. 

به طور کلی باید متذکر شویم که هزینه خود عمل جراحی از لیزر پایین تر است ولی با در نظر گرفتن هزینه های جانبی آن، قیمتش از لیزر بالاتر میزند!

اگر فردی تصمیم به عمل جراحی دارد، لازم است که موارد زیر را به عنوان عوامل موثر در نرخ عمل در نظر بگیرد:

  • قیمت دارو بیهوشی
  • دستمزد تیم جراحی
  • هزینه های اتاق عمل
  • هزینه پانسمان پس از عمل

کلینیک اچ پی وی / هزینه لیزر کیست مویی

درمان کیست مویی با لیزر و جراحی

جراحی به روش باز

جراحی کیست مویی به روش باز نیز از دیگر روشهای درمان کیست مویی می باشد که امروزه تقریبا یک شیوه منسوخ به شمار رفته و کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. این روش به گونه ای است که پزشک متخصص با ایجاد برش به اندازه و ابعاد کیست بر روی ناحیه آن را خارج نموده و آن را بخیه نمی زند. به این گونه که زخم ناشی از جراحی با هر عمق و اندازه ای که باشد باز مانده تا خود به خود جوش بخورد. بیمار در مدت زمانی که زخم آن به طور کامل جوش نخورده می بایست به روی شکم دراز بکشد و از فعالیت های روزانه باز می ماند.

از آنجایی که زخم های ناشی از کیست مویی بسیار عمیق هستند، زمان زیادی برای بهبودی و درمان آنها سپری شده و حتی ممکن است در نتیجه، موفقیت آمیز نیز نباشد.

جراحی به روش بسته

جراحی به روش بسته نیز بسیار به روش قبلی شباهت دارد اما با این تفاوت که در این روش پزشک برش را ایجاد و کیست را تخلیه کرده و در آخر آن را بخیه می زند. بهبودی و دوران نقاهت این روش بسیار کمتر از جراحی باز است اما عوارض دیگری چون بازگشت بیماری به صورت حاد تر، خروج عفونت، ترشح، باقی ماندن جای اسکار و بخیه، نیاز به پانسمان های سخت و درد شدید همراه است.

درمان خانگی

به طور کلی باید بدانید درمان کیست مویی تنها با تخلیه و خارج نمودن آن امکان پذیر است. بنابراین استفاده از روشهای درمان خانگی کیست مویی تنها موجب کاهش علائم موقتی یا حتی اتلاف وقت و در نتیجه حاد شدن بیماری می گردد. 

در برخی موارد بیماران از دارو های آنتی بیوتیک، استعمال پماد، عسل یا دیگر موارد استفاده نموده تا علائم را کاهش دهند. اما این روشها فاقد اعتبار پزشکی بوده و به هیچ عنوان قابلیت درمانی ندارند. 

به صورت کلی اقدامات خانگی که موجب کاهش علائم عارضه می شوند:

  • استفاده از حمام نشیمنگاهی یا sitz bath 
  • شستشوی ناحیه 
  • استفاده از آنتی بیوتیک و دارو
  • استعمال آلوئه ورا و عسل 
  • شستشوی ناحیه با سرکه
  • مصرف مسکن
  • پرهیز از نشستن طولانی مدت بر روی عارضه 

درمان کیست مویی با لیزر و جراحی

مزایای لیزر نسبت به جراحی

لیزر دارای مزایای بسیار زیادی نسبت به همه روشهای پزشکی برای درمان کیست مویی به شمار می رود. برای مثال برخی از مزایای درمان کیست مویی با لیزر عبارت اند از:

  • هزینه بسیار کمتر نسبت به سایر روشها
  • درد کمتر و عدم خونریزی
  • بدون نیاز به پانسمان 
  • درمان تحت بیحسی و بدون نیاز به بیهوشی
  • بدون نیاز به بستری در بیمارستان
  • دوره نقاهت بسیار کوتاه (در صورتیکه بهبودی پس از جراحی ممکن است تا دو ماه به طول بیانجامد)
  • عدم باقی ماندن زخم

از کجا بفهمیم کیست مویی داریم؟

دانستن این موضوع که به بیماری کیست مویی مبتلا شده اید، کار بسیار سختی نیست. از آنجایی که علائم این بیماری بسیار نمایان استف هر فردی در ابتدای مشاهده علائم این عارضه به وجود آن پی می برد. درد شدید در ناحیه، اختلال در نشستن و بلند شدن، سوزش، خروج ترشحات عفونی و ایجاد سوراخ در ناحیه از علائم این بیماری میباشد.

بهترین زمان تشخیص عارضه و درمان کیست مویی هنگام مشاهده جزئی ترین علائم می باشد. پس از مشاهده علائم می توانید به متخصص کیست مویی مراجعه نموده و نسبت به درمان آن اقدام نمایید.

برخی مراقبتهای پس از درمان کیست مویی

انتخاب هرگونه روش درمان کیست مویی نیازمند رعایت برخی نکات پیشگیری و درمانی می باشد که به بهبودی بیمار  کمک شایانی می کند. برخی از این راه ها عبارت اند از:

  • از بین بردن و شیو موهای زائد بدن به خصوص در آقایان
  • داشتن تغذیه مناسب 
  • شستشوی و پاکیزه نگه داشتن محل عارضه
  • پرهیز از نشستن های مکرر و طولانی مدت
  • تعویض پانسمان به صورت مرتب (در صورت انجام جراحی)
  • استفاده مرتب دارو ها و آنتی بیوتیک های تجویز شده

منابع: hpvdarman.com

www.healthdirect.gov.au/surgery/surgery-for-pilonidal-sinus

دیگر رسانه ها

کدخبر: 86152

ارسال نظر