چند راهکار ساده برای بالا بردن عمر هندوانه شب یلدا

با نزدیک شدن به شب یلدا بعضی خانواده‌ها مواد خوراکی این شب را زودتر تهیه می‌کنند اما چگونه عمر هندوانه شب یلدا را بیشتر کنیم؟

چند راهکار ساده برای بالا بردن عمر هندوانه شب یلدا

هندوانه از آن دست از میوه هایی است که در تمام فصول سال یافت می‌شود. این میوه آبدار و شیرین طرفداران بسیار زیادی به خصوص در فصول گرم سال دارد. شما برای اینکه پس از مصرف این میوه دچار مشکل نشوید، باید یک هندوانه سالم و مغذی را نسبت به یک هندوانه بد و مضر تشخص دهید. هندوانه نیز مثل سایر مواد غذایی برای مصرف، تاریخ انقضا دارد. از این رو دانستن تاریخ انقضای مصرف هندوانه می‌تواند یک روش درست برای شناسایی یک هندوانه بد و مضر از خوب و سالم باشد. در ادامه این یادداشت شما را با روش‌های شناسایی یک هندوانه خوب و یک هندوانه بد آشنا می‌کنیم تا با پیروی از آن در هنگام خرید و یا مصرف، سلامتی خود و خانوادتان را حفظ کنید.

علایم خرابی و ناسالم بودن هندوانه

۱- بررسی ظاهر هندوانه

لکه‌های ریز و تیره رنگ در پوسته خارجی هندوانه، می‌تواند دلیلی بر خراب بودن این میوه باشد. شکل ظاهری هندوانه ممکن است کپک زده به رنگ‌های سبز، سیاه و یا سفید باشد و در پاره‌ای اوقات ظاهر تیره پوست هندوانه نیز می‌تواند دلیلی بر خراب بودن آن باشد.

۲- به دنبال یک هندوانه با ظاهری سالم و خوش رنگ باشید

هندوانه نیز مثل سایر گونه میوه‌ها از انواع مختلفی تشکیل شده است در کشور ما هندوانه با دو نوع ساده و راه راه یافت می‌شود. شکل ظاهری هندوانه‌های راه راه، باید از یک رنگ سبز تیره و سبز روشن تشکیل شده باشد. شما می‌توانید از شاداب بودن رنگ پوست هندوانه به تازه و یا کهنه بودن آن پی ببرید. آن چه که کاملا معلوم است، هر چقدر از زمان برداشت هندوانه گذشته باشد، رنگ تازه و شاداب آن کهنه‌تر و تیره‌تر به نظر خواهد رسید. با این تفاسیر شاداب و جذاب بودن رنگ پوست هندوانه نشانه سالم و تازه بودن آن است.

 ۳- به دنبال یک رنگ داخلی صورتی تیره یا قرمز باشید

نگ‌های داخل هندوانه نیز می‌توانند سالم و یا ناسالم بودنشان را نشان دهند. البته هندوانه‌هایی با رنگ‌های داخلی چون زرد و گاها نارنجی نیز در بازار وجود دارند. اما بیشتر هندوانه‌های موجود در بازار باید رنگ داخلی‌شان صورتی تیره و یا قرمز رنگ باشند. رنگ صورتی تیره و قرمز نشان می‌دهد، هندوانه‌ای که قصد خوردن آن را دارید، سالم است.

۴- مراقب هندوانه‌هایی که از درون در حال چرکیدن هستند، باشید

مراقب هندوانه‌ای که از درون در حال خشک شدن و جمع شدن است تا جایی که دانه‌های درون هندوانه از گوشت آن در حال جدا شدن است، باشید. در صورت امکان از خوردن چنین هندوانه‌هایی صرف نظر کنید. خشک شدن درون هندوانه نشانه آن است که زمان مصرف این میوه گذشته است. چنین هندوانه‌هایی معمولا طعم خوبی نیز ندارند و بهتر است دور ریخته شوند.

۵- بوییدن هندوانه قبل از خرید

توجه داشته باشید؛ قبل از خرید هندوانه آن را ببویید. چرا که هندوانه سالم دارای بوی شیرین و تازه است. از خرید و یا مصرف هندوانه‌هایی که بوی تلخ، تند و ترش از خودشان متصاعد می‌کنند، خودداری کنید. چنین هندوانه‌هایی برای مصرف به هیچ وجه مناسب نیستند و باید دور ریخته شوند.

 ۶- زمان مصرف تکه‌های بریده شده هندوانه را در نظر بگیرید

از آن‌جایی که هندوانه میوه بسیار بزرگی است و به ندرت پیش می‌آید که خانواده‌ها بتوانند یک عدد هندوانه کامل را در یک وعده مصرف کنند. به ناچار تکه‌های بریده شده و مصرف نشده را درون یخچال ذخیره سازی می‌کنند. بهترین زمان برای مصرف این تکه‌های بریده شده درون یخچال سه الی پنج روز است. اگر مصرف تکه‌های بریده شده، بیش از این زمان طول کشید از مصرف آنها جدا خوداری کنید. چرا که این تکه‌ها علاوه بر اینکه طعم و تازگی خود را از دست می‌دهند، می‌توانند محیط مناسبی برای رشد انواع باکتری‌ها و میکروب‌های مضر باشند.

۷. تکه‌های برش خورده هندوانه را در محیط سرد نگهداری کنید

وقتی هندوانه را به تکه‌ای ریز تبدیل می‌کنید، سعی کنید؛ مقدار باقی مانده را در یک مکان سرد هم چون یخچال نگهداری کنید. بهترین دما برای نگهداری تکه‌های بریده شده هندوانه در دمای ۱۳ درجه سانتی گراد یا ۵۵ درجه فارنهایت است. توجه داشته باشید، ذخیره سازی میوه‌ها در دمای ۲۱ درجه سانتی گراد یا ۷۰ درجه فارنهایت باعث افزایش میزان لیکوپن و بتا کاروتن می‌شود. به یاد داشته باشید که لیکوپن و بتا کاروتن از جمله آنتی اکسیدان‌های مهم برای بدن هستند.

۸- هندوانه را در یک ظرف که تبادل هوایی داشته باشد بریزید

یک ظرف و یا یک کیسه بهترین مکان برای نگهداری تکه‌های بریده شده هندوانه است به شرط آنکه روزنه‌ای برای تبادل هوا داشته باشند. تبادل هوا باعث می شود که عطر، طعم و تازگی تکه‌های هندوانه تا حد زیادی حفظ شود. تا جایی که ممکن است هندوانه را درون یک فویل آلمنیومی و یا پلاستیکی کاملا در بسته قرار ندهید. این کار عمر هندوانه را کم می‌کند.

۹- هنگام انجماد هندوانه احتیاط کنید

وقتی شما تکه‌های هندوانه را از فریزر خارج می‌کنید، دقت کنید که باید درون یک ظرف قرار بدهید. زیرا به محض خارج شدن هندوانه از فریزر آب از سطح آن جاری می‌شود و ممکن است، فضایی را که در آن قرار دارد، آلوده کند. از آن‌جایی که وقتی هندوانه را درون فریزر قرار می‌دهید، کیفیت، طعم و حتی شکل آن تغییر می‌کند. سعی کنید از این کار جز در شرایط اجبار، خودداری کنید. هندوانه از آن دست میوه‌هایی است که هر چه زودتر مصرف شود، ارزش غذایی آن بیشتر خواهد بود. شما نباید فکر کنید، وقتی هندوانه درون یخچال نگهداری شده است، سالم می‌ماند. میکروب‌ها و باکتری هایی نیز وجود دارند که در محیط سرد یخچال نیز می‌توانند تکثیر شوند.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 3958

ارسال نظر