شادترین کشور دنیا کجاست | رتبه ایران بین کشورهای جهان

جدیدترین گزارش موسسه جهانی شادی نشان می دهد که فنلاند برای هفتمین سال متوالی، عنوان شادترین کشور جهان را از آن خود کرد.

شادترین کشور دنیا کجاست | رتبه ایران بین کشورهای جهان

شادترین کشور جهان معرفی شد

جدیدترین گزارش موسسه جهانی شادی نشان می دهد که فنلاند برای هفتمین سال متوالی، عنوان شادترین کشور جهان را از آن خود کرد.

ایرنا: جدیدترین گزارش موسسه جهانی شادی نشان می دهد که فنلاند برای هفتمین سال متوالی، عنوان شادترین کشور جهان را از آن خود کرد.

 به نقل از خبرگزاری فرانسه، بر اساس این گزارش که تحت حمایت سازمان ملل تهیه می شود، کشورهای شمال اروپا جایگاه خود را در بین ۱۰ کشور شاد حفظ کرده و دانمارک، ایسلند و سوئد پس از فنلاند قرار دارند.

این در حالی است که افغانستان که از زمان روی کار آمدن طالبان با یک فاجعه انسانی گرفتار شده، در رتبه ۱۴۳ و قعر این فهرست جای گرفته است.

برای نخستین بار در بیش از یک دهه اخیر و آغاز تهیه و انتشار این گزارش، آمریکا و آلمان در میان ۲۰ کشور شاد جهان قرار ندارند و به ترتیب در رتبه های بیست و سوم و بیست و چهارم جا گرفته اند.

بر اساس این گزارش، کاستاریکا و کویت نیز با رتبه های ۱۲ و ۱۳ وارد ۲۰ کشور برتر شدند.

بیشترین کاهش شادی در افغانستان، لبنان و اردن مشاهده شده، در حالی که کشورهای صربستان، بلغارستان و لتونی بیشترین افزایش شادمانی را گزارش کردند.

خدمات عمومی در فنلاند به خوبی اجرا می‌شود، میزان جرم و جنایت و فساد پایین است و بین دولت و مردم اعتماد وجود دارد. همه سازمان‌های خدمات‌رسان در کنار یکدیگر کار می‌کنند تا جامعه‌ای کارآمد را ایجاد کنند.

رتبه بندی شادی بر اساس میزان رضایت افراد از زندگی و همچنین سرانه تولید ناخالص داخلی، حمایت اجتماعی، امید به زندگی سالم، آزادی، و فساد سنجیده می شود..

ایران همچنان تحت تحریم‌های اقتصادی است و در میان ۱۳۷ کشور مورد بررسی از لحاظ میزان شادی، در رتبه ۱۰۱ قرار گرفته است. در خصوص برخی کشورها مانند سوریه و یمن نیز به دلیل بی‌ثباتی هیچ اطلاعاتی در دسترس نیست.

اما عربستان سعودی و امارات در این منطقه امتیازهایی برابر با بسیاری از کشورهای اروپایی دارند.

آفریقا، غمگین‌ترین قاره جهان

غمگین‌ترین منطقه جهان، آفریقا با میانگین امتیاز ۴.۴ از ۱۰ است. بالاترین شادی در آفریقا به کشور جزیره‌ای موریس تعلق می‌گیرد. در این کشور علاوه بر زیبایی طبیعی و ثبات، فرصت‌های اقتصادی رو به رشدی نیز وجود دارد. موریس توسط بانک جهانی به عنوان یک کشور با درآمد متوسط به بالا طبقه‌بندی شده و یکی از پررشدترین بازارهای جهان با درآمد بالا است.

سیرالئون دارای کمترین امتیاز در بین کشورهای آفریقایی است و پس از آن زیمبابوه و جمهوری دموکراتیک کنگو قرار دارند. هر چند شکاف‌های اطلاعاتی در این منطقه وجود دارد، از جمله درباره کشور بوروندی، که در حال حاضر فقیرترین کشور جهان است و اطلاعات زیادی از آن در دسترس نیست.

 

 

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 130754

ارسال نظر