چه زمانی و چطور به فرزندان‌مان موز دهیم؟

موز مقدار زیاد فیبر و پتاسیم دارد. موز منبع غنی از آنتی اکسیدان ها است. همچنین یک منبع عالی اسید فولیک به شمار می رود. گنجاندن موز در برنامه غذایی فرزندتان شما را در فراهم کردن مواد مغذی مورد نیاز برای رشد او یاری می‌کند.

چه زمانی و چطور به فرزندان‌مان موز دهیم؟

موز مقدار زیاد فیبر و پتاسیم دارد. موز منبع غنی از آنتی اکسیدان ها است. همچنین یک منبع عالی اسید فولیک به شمار می رود. گنجاندن موز در برنامه غذایی فرزندتان شما را در فراهم کردن مواد مغذی مورد نیاز برای رشد او یاری می‌کند.

به گزارش عرشه آنلاین، موز مقدار زیاد فیبر و پتاسیم دارد. موز منبع غنی از آنتی اکسیدان ها است. همچنین یک منبع عالی اسید فولیک به شمار می رود.

گنجاندن موز در برنامه غذایی فرزندتان شما را در فراهم کردن مواد مغذی مورد نیاز برای رشد او یاری می‌کند. موز میوه‌ای بسیار مغذی و حاوی انرژی می‌باشد. این مقاله را بخوانید.این میوه شامل منگنز، ‌ویتامین ‌B۶، ویتامین C، فیبر، پتاسیم، آهن، ویتامین C، بیوتین و مواد مغذی دیگر است. از طرفی چربی کمی دارد و گلوکز، فروکتوز و ساکارز موجود در آن که قند طبیعی محسوب می‌شوند، انرژی‌زا هستند. فواید موز برای کودکان را در ادامه بخوانید.

موز میوه شیرینی است که در تمام ماه‌های سال موجود است و بعد از رسیدن شیرین تر و نرم تر نیز می‌شود.

۱. انرژی زا

موز به عنوان میوه ورزشکاری شناخته می‌شود زیرا کربوهیدرات موجود در آن انرژی‌زا می‌باشد.

کودکان در طول روز فعالیت زیادی دارند، این در حالی است که به سرعت خسته می‌شوند و برای ادامه فعالیت‌های خود به انرژی نیاز دارند.

از آنجایی که موزرسیده تقویت کننده انرژی می‌باشد، می‌توانید به منظور حفظ انرژی فرزندتان به او موز دهید.

۲. گوارشی بهتر

فیبر موجود در موز به گوارش غذا کمک می‌کند. همچنین، موز حاوی نوع دیگری فیبر به نام پکتین (محلول در آب) می‌باشد.

این پکتین‌های محلول در آب موجب رسیدن موز می‌شوند که به هضمی مناسب، توسط تبدیل شدن کربوهیدرات به قندهای ساده کمک می‌کند.

مصرف روزانه موز ، اجابت مزاج فرزند شما را منظم کرده و از مشکلات دستگاه گوارش جلوگیری می‌کند.

محتوی فیبری موز، باعث ایجاد احساس سیری نیز می‌شود، و به این ترتیب فرزندتان برای زمانی طولانی احساس گرسنگی نخواهد کرد.

۳. استخوان‌های محکم و بینایی بهتر

موز منبع غنی ای از پتاسیم است. پتاسیم، سدیم موجود در در برنامه غذایی فرزندتان را خنثی می‌کند و در نتیجه استخوان‌های او را محکم‌تر می‌کند.

کلسیمی که به واسطه ادراراز دست می‌رود را می‌توان بوسیله مصرف موز جبران کرد.

کودکانی که مرتب موز می‌خورند از بینایی بهتری برخوردارند، زیرا این میوه می‌تواند دید شما را بهبود بخشد.

ویتامین A موجود در موز، برای بینایی و دید بهتر بسیار مفید می‌باشد. موز شبکیه چشم را ازانواع بیماری‌ها در امان نگه می‌دارد.

۴. جلوگیری از کم‌خونی

فقر آهن، کمبود گلبول‌های قرمز در بدن موجب کم‌خونی می‌شود.

برنامه غذایی کودک باید شامل آهن، فولیک اسید، ویتامین B۱۲ و مس کافی به منظور تشکیل سلول‌های قرمز خون باشد.

موز میوه ای غنی از مواد مغذی است که به تولید هموگلوبین کمک می‌کند.

آهن برای کودکان ضروری بوده و از مبتلا شدن آنان به کم خونی جلوگیری می‌کند.

۵. افزایش قدرت ذهنی

موز سوخت خوبی برای مغز می‌باشد. پتاسیم موجود در موزبه جریان خون و ایجاد انرژی کمک می‌کند.

همچنین موز موجب افزایش قدرت تمرکز فرزندان تان می‌شود.

شما می‌توانید به عنوان تغذیه‌ای برای مدرسه و یا میان وعده‌ای در خانه به فرزندان تان موز دهید.

چه زمانی و چگونه به فرزندان مان موز دهیم؟

از آنجایی که این میوه حاوی مواد مغذی زیادی برای کودکان می‌باشد، شما می‌توانید از ۶ ماهگی به بعد موز را در برنامه غذایی کودک خود جای دهید.

می توانید مقدار کمی موز را خرد کرده و به صورت پوره در شیر او قرار دهید و سپس به مرور زمان مقدار آن را افزایش دهید.

بعد از ۵ سالگی می‌توانید تا ۴ عدد موز کوچک در روز به فرزندتان بدهید.

این موزهای کوچک را می‌توانید در هر وعده غذایی در کنار ظرف او قرار دهید و یا میلک شیک موز و کیک موزی درست کرده و به نحوی موز را در دسر خود جای دهید.

آنتی‌اکسیدان‌های زیاد موجود در موز از مبتلا شدن فرزندتان به بیماری‌های مزمن جلوگیری کنید.

مهم‌ترین مطالب در این‌باره:

موز یکی از محبوب ترین میوه ها است. یکی از میوه‌های مغذی است و از نظر سلامت برای نوزادان بسیار مفید است. برخی از فواید سلامت موز برای شیرخواران شامل کنترل اسهال، هضم در معده، کمک به کاهش التهاب پوستی و بهبود اختلالات ادراری است.

اما اگر می‌خواهید بدانید چه میزان و چقدر موز برای نوزادان لازم است، بهتر است این مطلب را تا انتها بخوانید.

آیا موز مورد علاقه نوزادان است؟

بله. موز میوه ایده‌آلی برای نوزادان بعد از ۶ ماهگی است. نوزادانی که آمادگی خوردن مواد غذایی جامد را دارند می‌توانند با این میوه شروع کنند. مواد مغذی موجود در موز نه تنها برای بزرگسالان بلکه برای نوزادان و کودکان نوپا نیز مفید است.

فواید موز برای نوزادان

در اینجا دلایل گنجاندن موز در رژیم غذایی نوزاد را مرور می‌کنیم.

آسان هضم در معده

موزی که به خوبی رسیده باشد به قدری نرم است که می‌توان آن را به راحتی خرد کرد به طوری که خیلی راحت از گلو پایین رود. طعم شیرین موز به خصوص برای نوزادان بسیار مورد پسند است و آنها مشتاق به خوردن این میوه هستند.

موز پوره شده نیز هضم بسیار راحتی دارد و انرژی زیادی برای کودک تامین می‌کند.

درمان یبوست

یبوست در نوزادان وجود دارد و از آنجا که اغلب به پشت می‌خوابند فشار آوردن برای خروج مدفوع برایشان سخت است و این می‌تواند منجر به یبوست شود.

برای اینکه نوزاد را از شر کار نکردن شکم خلاص کنید به او چند قاشق چایخوری موز رسیده و پوره شده بدهید. موز دارای مقادیر مناسبی فیبر غذایی است که به جذب آب کمک می‌کند.

کنترل اسهال: اسهال نیز یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که نوزادان از آن رنج می‌برند. اسهال در نوزادان اغلب توسط ویروس‌هایی مانند روتاویروس ایجاد می‌شود.

در چنین مواردی اولویت باید با مراجعه به پزشک متخصص اطفال باشد تا نوزاد دوباره هیدراته شود و در نهایت تغذیه کودک با موز، برنج، غلات، سیب و نان تست است. این رژیم را می‌توان برای کودکانی که غذای کمکی می‌خورند، استفاده کرد.

تامین مواد مغذی ضروری

موز سرشار از مواد مغذی مانند پتاسیم، کلسیم، فسفر، منیزیوم، گوگرد، آهن و مس است. این مواد مغذی در ماه‌های اولیه رشد کودک مورد نیاز است. پتاسیم برای عملکرد عضلات و حفظ ریتم قلب از اهمیت بالایی برخوردار است.

از سوی دیگر آهن و مس برای گلبول‌های قرمز خون و سطح هموگلوبین لازم هستند. کلسیم هم برای رشد استخوان ضروری است.

یک میوه با کمترین آلرژی

در موارد مختلف آلرژی‌های غذایی ناشی از اسیدآمینه‌ها برای برخی افراد وجود دارد. اما موز حاوی اسیدآمینه‌های ساده یا خوش خیم است که بیشتر قابل هضم هستند و به دلیل این ویژگی به راحتی قابل هضم است. به دلیل این ویژگی موز را به عنوان غذای ایده‌آل برای نوزادان تبدیل می‌کند.

درمان عفونت ادراری

نوزادان و کودکان بسیار مستعد عفونت ادراری هستند. علائم عفونت عبارت است از تب، تکرر ادرار، بوی بد ادرار و …. اعتقاد بر این است که موز می‌تواند مجاری ادراری را از سموم تجمع یافته پاک کند.

پوست موز و کاهش التهاب پوست

گاهی اوقات پوست موز را برای تسکین نیش حشرات استفاده می‌کنند. خیلی از اوقات نوزادان مورد گزش حشرات قرار می‌گیرند در چنین مواردی پوست موز می‌تواند کمک کننده باشد.

نکات مهم هنگام تغذیه نوزاد با موز

موز کال را نباید به نوزاد بدهید زیرا هضم آن بسیار سخت است. اطمینان حاصل کنید که موزها به رنگ زرد و بدون لکه‌های سیاه زیاد روی آن باشند. همچنین باید دقت کنید که موز در عین سفتی به راحتی جویده شود.

آیا موز سرماخوردگی را تشدید می‌کند؟

موز می‌تواند سرفه و سرماخوردگی را تشدید کند به همین دلیل بهتر است در صورتی که نوزاد سرماخورده یا سرفه می‌کند از تغذیه او با موز خودداری کنید. از تغذیه زیاد نوزاد با موز در فصل زمستان و در شرایطی که درجه حرارت ناگهان افت می‌کند نیز اجتناب کنید.

بهترین زمان برای تغذیه نوزاد با موز

احتمالا بهترین زمان برای تغذیه نوزاد با موز در فصل تابستان است. موز به کنترل دمای بدن در طول تابستان کمک می‌کند و به همین دلیل زمان ایده‌آل برای تغذیه با موز همین زمان است.

در فصول دیگر سال نیز می‌توان نوزاد را با موز تغذیه کرد البته اگر روز دلپذیر و آفتابی باشد.

حقایقی درباره مواد مغذی موجود در موز

یک موز با اندازه متوسط حاوی حدود ۱۰۵ کیلوکالری است که بیشتر آن کربوهیدرات است. یک موز در اندازه متوسط حاوی مواد زیر است:

– ۱۰۵ کیلوکالری

– ۵ گرم چربی

– ۲۷ گرم کربوهیدرات

– ۱۴ گرم شکر

– ۳ گرم فیبر

– ۱ گرم پروتئین

– ۲۵ درصد ویتامین B۶

– ۱۶ درصد منگنز

– ۱۴ درصد ویتامین C

– ۱۲ درصد پتاسیم

– ۱۲ درصد فیبر

– ۱۰ درصد مس

– ۱۰ درصد بیوتین

– ۸ درصد منیزیوم

چگونه برای بچه‌ها پوره موز درست کنیم؟

تهیه پوره موز برای نوزادان کار بسیار آسانی است. همچنین، به عنوان یک مادر به خاطر داشته باشید که بلعیدن و هضم میوه موز برای همه، به‌ ویژه نوزاد شما بسیار آسان می‌باشد.

البته مادران می‌توانند انواع غلات را به پوره موز اضافه کرده و به عنوان یک وعده غذایی در برنامه روزانه نوزاد خود قرار دهند. انواع پوره‌های دارای موز، عطر و طعم دلپذیری داشته و برای همه نوزادان خوشایند هستند.

۵ گام اصلی برای تهیه پوره موز برای تغذیه نوزادان

همان‌ طور که گفته شد، تهیه پوره موز بسیار آسان و سریع می‌باشد. اما بعد از تهیه پوره موز حتماً آن را در یک ظرف جالب قرار دهید تا بتواند اشتهای نوزاد شما را تحریک کند.

با توجه به این که پوره موز دارای عطر مخصوصی است، به‌ سادگی می‌توان از روز اول، به عنوان یک غذای مغذی و خوشمزه در رژیم غذایی نوزادان خود قرار داد. نکات مهم برای تهیه پوره موز جهت تغذیه نوزادان به شرح زیر است:

۱- انتخاب موز تازه و رسیده برای نوزادان

زمان آماده‌سازی پوره موز معمولاً ۵ دقیقه است. اما در چنین مواردی، انتخاب موز مناسب برای تغذیه نوزاد خود دارای اهمیت فراوانی می‌باشد.

شما باید موزی را انتخاب کنید که رنگ زرد داشته و به دور از هرگونه کرم‌زدگی باشد. البته اگر پوست این میوه کمی قهوه‌ای شده باشد، اشکالی ندارد؛ ولی هرگز برای تهیه پوره نوزادان، موزهای سبز رنگ را انتخاب نکنید.

موز مناسب برای تهیه غذای نوزادان باید محصول کشورهای معتبر باشد.

این میوه از زمان چیدن تا زمان رسیدن به دست مشتری، از مراحل مختلفی عبور می‌کند؛ بنابراین انتخاب نوع مرغوب و رسیده موز برای حفظ سلامت نوزادان از اهمیت خاصی برخوردار می‌باشد.

۲- مرحله دوم، شستشو و برش دادن میوه موز است

همان‌طور که می‌دانید، شما باید پوست میوه موز را کنده و سپس به حالت خمیری در آورید. البته تمیز بودن پوست هر میوه قبل از استفاده برای تهیه غذای نوزادان بسیار مهم است؛

بنابراین، موزها را قبل از قرار دادن در برنامه روزانه فرزند خود خوب شستشو دهید. برای این کار لازم است ابتدا آب و مقداری سرکه را در یک کاسه نسبتاً بزرگ مخلوط نموده و میوه موز را برای مدت ۱ الی ۳ دقیقه در داخل این مخلوط قرار دهید؛

سرکه می‌تواند به از بین بردن باکتری‌های موجود بر روی پوست موز کمک کند. سپس موز تمیز را زیر آب (آب سرد) گرفته و خوب بشویید؛ اما حتماً بعد از مرحله خشک کردن، پوست آن را بکنید.

موز پوست کنده شده، برای مدت طولانی تازه نخواهد ماند؛ پس بهتر است موز را به همراه پوست، به قطعات کوچک برش داده و بعد کندن پوست، قطعات برش داده شده را در داخل دستگاه مخلوط‌کن بریزید.

انجام این کار به شما کمک می‌کند تا قطعات موز را برای مدتی تازه نگه داشته و پوره سالمی را جهت تغذیه نوزاد خود تهیه کنید!

۳- روش تهیه پوره موز برای نوزادان

در صورت دسترسی نداشتن به دستگاه مخلوط‌کن، مادران می‌توانند موز قطعه قطعه شده را با استفاده از یک قاشق به حالت خمیری در آورند.

اگر خمیر به‌دست‌آمده کمی سفت است، با افزودن مقداری آب می‌توان آن را رقیق‌تر نمود. همچنین، افزودن نبات به این پوره نیز کار ایده‌آلی است، ولی فراموش نکنید که این نوع پوره فقط برای نوزادانی مناسب است که ۱۲ ماهگی زندگی خود را رد کرده باشند.

پوره موز شیرخواران را هم می‌توان با اضافه نمودن شیر مادر تا حدودی رقیق نمود؛ ولی در حالت کلی، آب بهترین رقیق‌کننده پوره موز است.

در نهایت، به عنوان یک مادر جوان و بی‌تجربه به خاطر داشته باشید که برای تهیه پوره موز جهت تغذیه نوزادان، استفاده از یک عدد موز متوسط و رسیده کافی است.

۴- ترکیب انواع طعم‌دهنده‌ها به پوره ی موز نوزادان

از آن‌جایی که پوره موز دارای طعم بسیار ساده‌ای است، شما می‌توانید آن را با پوره سایر میوه‌ها ترکیب کرده و غذای خوشمزه‌ای را برای نوزاد خود تهیه کنید.

افزودن پوره موز به پوره میوه آووکادو نه تنها طعمی واقعاً خوشمزه را برای نوزاد شما ایجاد می‌کند، بلکه (چون پوره هر دو میوه کاملاً یکدست و خمیری هست) بسیار خوب با هم ترکیب شده و مخلوط یکنواختی را به وجود می‌آورند.

البته ترکیب پوره موز با میوه هلو، آلو، گلابی، توت فرنگی، گیلاس، زغال اخته و ماست نیز بسیار خوشمزه بوده و باب میل اکثر نوزادان است.

۵- پوره موز نوزادان را برای چند روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد؟

مادران می‌توانند پوره موز را به همراه پوره میوه‌های دیگر در یک ظرف کوچک درب‌دار تا مدت ۳ روز در یخچال نگهداری کنند.

با این حال، به شما توصیه می‌کنیم که همیشه از پوره تازه برای تغذیه نوزاد کوچک خود استفاده کنید. ولی در حالت کلی، غذاهای خانگی را تا چند روز می‌توان در یخچال نگه داشت؛ این نوع ذخیره‌سازی برای سلامت نوزادان خطرناک نیست.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 124924

ارسال نظر