۵ سناریوی اسرائیل پس از حمله ایران؛ اسرائیل کجا را می زند؟
کابینه جنگی اسرائیل با تشکیل جلسات امنیتی در حال بررسی و تصمیم گیری درباره پاسخ اخیر ایران در خاک سرزمین های اشغالی است.
خبرگزاری ایرنا: کابینه جنگی اسرائیل با تشکیل جلسات امنیتی در حال بررسی و تصمیم گیری درباره پاسخ اخیر ایران در خاک سرزمین های اشغالی است. با این وضعیت به نظر میرسد چند سناریو برای پاسخ احتمالی رژیم صهیونسیتی وجود دارد
به گزارش عرشه آنلاین، خبرگزاری ایرنا ایران وابسته به دولت نوشت مطابق با بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد به دفاع در برابر تجاوز اسرائیل به کنسولگری خود در سوریه پرداخت و با شلیک بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک به سرزمین های اشغالی به رژیم صهیونیستی پاسخ داد. در پی این اقدام، جهان مواضع متفاوتی نسبت به موضوع گرفت: آمریکا، انگلیس، آلمان، ژاپن و ... این حمله را محکوم کردند. عربستان، مصر، قطر، برزیل، شورای همکاری خلیج فارس هر دو طرف درگیری را به خویشتنداری دعوت کردند و مردم غزه و دیگر کشورهای منطقه از اقدام ایران ابزار خوشنودی نمودند.
نشست اضطراری یکشنبه شب شورای امنیت سازمان ملل با موضوع حمله ایران به سرزمین های اشغالی فلسطین بدون نتیجه خاصی پایان یافت. در همین راستا، کابینه جنگی اسرائیل با تشکیل جلسات امنیتی در حال بررسی و تصمیم گیری درباره پاسخ اخیر ایران در خاک سرزمین های اشغالی است.
با این وضعیت به نظر میرسد چند سناریو برای پاسخ احتمالی رژیم صهیونسیتی وجود دارد. بدیهی است این سناریوها در خصوص تصمیم احتمالی این رژیم درباره اقدام علیه ایران در نظر گرفته شده است، در غیر این صورت احتمال عدم پاسخ به ایران توسط رژیم صهیونیستی یکی از گزینه های محتمل و جدی است.
۱- حمله مستقیم و فوری به ایران:
اسرائیل در صورت حمایت آمریکا به مراکزی در ایران حمله خواهد کرد که پادگانهای نظامی و تاسیسات نفتی در اولویت است. هر چند که شبکه خبری سی ان ان به نقل از مقامات آمریکایی مخابره کرده است که جو بایدن در تماس تلفنی با نتانیاهو ضمن حمایت از رژیم صهیونسیتی، گفته است از حمله اسرائیل به ایران حمایت نمیکند. از سوی دیگر حمله به تاسیسات هستهای ایران در این سناریو به دلیل از کنترل خارج شدن اوضاع و احتمال اشاعه وضعیت به منطقه دور از انتظار است اما میتواند یکی از گزینهها باشد.
۲- حمله به تاسیسات نظامی محور مقاومت و خارج از مرزهای ایران:
یکی دیگر از سناریوهای احتمالی، حمله شدید اسرائیل به حزبالله لبنان و یا تاسیسات نظامی سوریه و ایران است. برخی از خبرگزاری ها از شدت حملات توپخانهای رژیم اشغالگر قدس به جنوب لبنان خبر دادهاند.
پیگیری دیپلماتیک موضوع از طریق شورای امنیت سازمان ملل:
اسرائیل ممکن است با حفظ خویشتنداری موضوع را از طریق طرح در شورای امنیت و جدال سیاسی دنبال کند. در این اقدام، اردن هم ممکن است همکاری نماید چرا که مطابق با اخبار، این کشور مدعی شده پهپادهای ایرانی حریم هوایی اردن را نیز نقض کردهاند.
البته این اقدام با مخالفت روسیه و چین در شورای امنیت روبرو خواهد شد. چرا که مسکو و پکن قطعا از ادامه درگیری ها حمایت نخواهند کرد. همچنین اسرائیل از طریق آمریکا و اروپا میتواند بسته جدیدی از تحریمها را علیه ایران وضع کند. استفاده از ظرفیتهای آمریکا برای هماهنگی گروه ۷ جهت فشار بر ایران دیگر گزینه تل آویو است.
۴- حمله و اقدام دیپلماتیک توامان علیه ایران:
سناریوی دیگر رژیم صهیونیستی، اقدام نظامی علیه ایران با کمک آمریکا و اروپا است. قطعا سناریو چهارم بدترین نوع سناریو خواهد بود، چرا که قطعا یک جنگ بلند مدت را در پی خواهد داشت.
۵- بازگشت به قطعنامه شورای امنیت در مورد غزه:
دلیل اصلی وضعیت پرتنش کنونی علت جنگ غزه است. احترام همه واحدهای سیاسی به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل پیرامون آتش بس در غزه میتواند یکی دیگر از اقدامات رژیم اشغالگر قدس برای متوقف ساختن حملات علیه خود باشد. قطعنامه مزبور ۶ فروردین ۱۴۰۳ تصویب شد که بنا بود آتش بس در ماه مبارک رمضان برقرار باشد اما اسرائیل مفاد این آتش بس را اجرا نکرد.
پایان این دست از درگیریها بدون اتمام جنگ غزه موقتی خواهد بود. حتی اگر اسرائیل مجددا به حمله ایران پاسخ ندهد باز بودن زخم جنگ غزه مجددا محل جدال طرفین خواهد بود.
ارسال نظر