خبر مهم رییس بانک مرکزی / انحلال بانک آینده در دستور کار نیست
فرزین رئیسکل بانک مرکزی خبر داد انحلال بانک آینده در دستور کار نیست
فرزین رئیسکل بانک مرکزی خبر داد انحلال بانک آینده در دستور کار نیست
به گزارش عرشه آنلاین، رئیسکل بانک مرکزی تاکید کرد هیچ برنامهای برای انحلال بانک آینده در دستور کار نیست.
رئیسکل بانک مرکزی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: بانک مرکزی سیاست اصلاحات اساسی در بانک آینده را دنبال میکند و هیچ برنامهای برای انحلال این بانک در دستور کار نیست. /
بر اساس این گزارش، دیوان عدالت اداری در ۲ مردادماه امسال مجدد با تایید مستندات و مصوبه بانک مرکزی، حق رای ناشی از ۶۰ درصد سهام مازاد بانک آینده را به وزارت اقتصاد تفویض کرد؛ البته انتقال حق رای به معنای انتقال مالکیت سهام نیست.
پایش شبکه بانکی و نظارت مستمر یکی از وظایف ذاتی بانک مرکزی است
بانک مرکزی همچنین چندی پیش اعلام کرد: یکی از وظایف ذاتی بانک مرکزی پایش شبکه بانکی و نظارت مستمر و مبتنی بر ریسک در خصوص بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی است. اقدامات نظارتی و انضباطی در خصوص هر یک از بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی نیز به تفکیک و متناسب با نتایج حاصل از نظارتهای مزبور، همواره در دستور کار بوده است.
بانک مرکزی تاکید کرده بود: تمام اقدامات اصلاحی خود را با محوریت حفظ حقوق و منافع سپرده گذاران انجام میدهد به نحوی که اثرات اقدامات اصلاحی در شبکه بانکی توسط بانک مرکزی با استفاده از اختیارات و ابزارهای قانونی به ایشان منتقل نمیشود.
همچنین اعلام شده بود که ادغام، انحلال و یا انتقال یک بانک یا موسسه اعتباری غیربانکی آخرین مرحله از فرایند ساماندهی بانکها است و تاکید و اولویت بانک مرکزی اصلاح، ساماندهی و بازسازی بانکها بر اساس برنامه اصلاحی ارایه شده به هر یک از بانکها و موسسات اعتباری با هدف رفع ناترازی دارایی-بدهی و درآمد-هزینه است که این امر در حال انجام و پایش منظم میباشد.
بالاخره ناترازی و اضافه برداشتهای بانک آینده بهعنوان یکی از مهمترین بانکهای خصوصی کشور کار دستش داد و هفته گذشته حق رای ۶۰ درصد از سهام این بانک به وزارت اقتصاد واگذار شد.
بانک آینده بیشترین سهم را در ایجاد پول و رشد پایه پولی داشت و بدهی آن به بانک مرکزی نیز روند صعودی را طی میکرد و بنا به گزارش ایسنا در سال ۱۴۰۱، ۲۵درصد از رشد پایه پولی ناشی از اضافهبرداشت این بانک از منابع بانکمرکزی بوده است. همچنین برخلاف مصوبه مجلس در سال ۱۳۹۷ که سهامداری یک مالک واحد بیش از ۱۰ درصد بدون مجوز بانک مرکزی را ممنوع کرده بود، یک نفر در بانک آینده سهامی بیشتر از ۶۰ درصد داشت. / ایسنا
ارسال نظر