دلار هرات باد کرد | تومان کم شد | دلار تهران سر شد

بازار دوشنبه پر بود از خبرهای مثبت و معامله‌گران می‌گفتند اینکه بازار با این خبرها نمی‌ریزد

دلار هرات باد کرد | تومان کم شد | دلار تهران سر شد

دلار در هرات هست اما تومان نیست  دلار در هراتقیمت دلار هرات در 49 هزار تومان شروع کرد و با کاهش این کانال را از دست داد. .معامله‌گران هرات مدعی‌اند در هرات دلار زیاد است و تومان نیست.

به گزارش عرشه آنلاین بازار  پر است  از خبرهای مثبت اما قیمت دلار با این خبرها نمی‌ریزد .چرا اثر اخبار مثبت بر قیمت دلار اثر نمی گذارد

قیمت دلار برای چندمین روز متوالی در ابتدای کانال 49 هزار ایستاد و بدون هیچ تغییر قیمتی نسبت به روزهای گذشته در بازار معامله شد. اما این روند باثبات قیمت دلار تا چه زمان ادامه دارد؟

ششم شهریور ماه قیمت دلار به 49 هزار و 50 تومان رسید و قیمت قبلی خود را حفظ کرد. این چندمین روز متوالی است که دلار در یک محدوده مشخص مانده است.

معامله‌گران می‌گویند هیچ خبر جدیدی به بازار نرسیده که بتواند سد قیمت کنونی را بشکند و دلار تصمیم گرقته در محدوده کانال 48 هزار و 800 تا 49 هزار و 100 تومان به رفت و برگشت خود ادامه بدهد. به گفته معامله‌گران سقف و کف کنونی قیمت دلار مانند یک سد عمل می‌کند و اخبار مثبت و منفی این هفته هم نتوانسته این سد قیمتی را بشکند و قیمت دلار را تغییر بدهد.

دامنه نوسان قیمت دلار در معاملات دوشنبه به 200 تومان رسید. قیمت دلار هرات در 49 هزار تومان شروع کرد و با کاهش این کانال را از دست داد. بازار ارز هرات در روز دوشنبه بین 48 هزار و 800 تومان تا 49 هزار تومان نوسان داشت. تفاوت روز دوشنبه با روزهای قبل این بود که قیمت دلار در بازار دوشنبه حتی به حمایت و مقاومت مهمی که چند روز پیش می‌زد، نرسید. معامله‌گران به طنز می‌گفتند کم کم باید حمایت مقاومت را خیلی ریز به ریز بگوییم مثلا 48 هزار و 82 و نیم حمایت است. قیمت سکه هم با کاهش به 27 میلیون و 700 هزار تومان رسید. تنها بازاری که در روز دوشنبه افزایش داشت تتر بود که با افزایش به مقاومت 50 هزار تومان خورد و به نرخ اول صبحش برگشت.

بازار دوشنبه پر بود از خبرهای مثبت و معامله‌گران می‌گفتند اینکه بازار با این خبرها نمی‌ریزد سه تا دلیل می‌تواند داشته باشد: یک اینکه بازارساز نمی‌خواهد. دو اینکه بازار دیگر به خبر بسنده نمی‌کند و فقط عمل می‌خواهد. سه اینکه با این وجود که خبرها مثبت هستند اما واقعیت چیز دیگریست.

از جمله خبرهای مثبت خارج شدن  ۲۷ شرکت چینی از فهرست تحریم آمریکا، صحبت‌های سخنگوی وزارت خارجه که درمورد مذاکره برجام در حاشیه مجمع سازمان ملل بود که گفته فرصت مناسبی برای گفتگو وجود دارد. یک خبر از رئیس جمهور فرانسه بود که می‌گفتند مکرون گفته می‌خواهیم به توافق هسته‌ای با ایران بازگردیم. البته عده‌ای از معامله‌گران مدعی بودند صحبت‌های دوشنبه مکرون بیشتر منفی بود اما رسانه‌های داخلی بخش مثبت را برجسته کردند. این دسته معتقدند نشست شورای حکام نزدیک است و مکرون خواهان شفافیت در رابطه با توافق هسته‌ای است.

معامله‌گران تکنیکال می‌گویند همزمان حمایت و مقاومت‌ در دسترس است و از هر طرف که بشکند به همان سمت نوسان می‌دهد. طلای آبشده هم دارد به گوشه مثلث نزدیک می‌شود و چند روز آینده این مثلث می‌شکند.

نکته اول بازار دستگیری معامله‌گران در بازار بود. رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران گفته در یک عملیات منسجم پلیسی ۵ فعال غیرمجاز خرید و فروش ارز در محدوده پل کریم‌خان تهران دستگیر شدند. ماموران در این عملیات ۵۷ هزار دلار و ۱۳ هزار یورو کشف کردن ارزش سایر ارزهای کشف شده حدود ۳۰ هزار عنوان شده است. معامله‌گران می‌گفتند روز یکشنبه بازار خریدار بود دوشنبه انتظامی شد.

نکته دوم بازار این بود که معامله‌گران هرات مدعی‌اند در هرات دلار زیاد است و تومان نیست.

دو پیش بینی از آینده قیمت دلار

دو پیش بینی از کارشناسان درباره آینده قیمت دلار مطرح می‌شود. پیش بینی اول این است که قیمت دلار تا پایان تابستان در محدوده کنونی باقی می‌ماند و با شروع نیمه دوم سال روند افزایشی قیمت دلار آغاز می‌شود. این گروه معتقدند کسری بودجه و افزایش نقدینگی جزو عوامل مهمی هستند که می‌تواند قیمت دلار را در نیمه دوم سال صعودی کند.

این عده به روند افزایشی قیمت دلار در نیمه دوم سال گذشته استناد می‌کنند و معتقدند دولت‌ها اصولا در نیمه اول سال می توانند قیمت دلار را مهار کنند. اما کنترل بازار در نیمه دوم را از دست می‌دهند و دلار صعودی می‌شود.

بانک جهانی هم چند روز قبل نمایی از اقتصاد ایران را تصویر کرد و در پیش بینی جدید خود قیمت دلار را در ادامه سال افزایشی دانست. بانک جهانی 4 عامل موثر بر افزایش قیمت دلار را نام برده و در گزارش خود تاکید کرده که احتمالا فشار بر ذخایر ارزی ایران افزایش پیدا می‌کند و این افزایش فشار به معنای افزایش قیمت دلار است.

بر اساس این گزارش انتظارات تورمی، فشارهای ارزی و کسری بودجه فزاینده بخشی از عوامل موثر بر قیمت دلار است. از طرف دیگر بانک جهانی پیش بینی کرده که از یک سو تقاضای جهانی نفت کاهش پیدا می‌کند و از سوی دیگر روسیه صادرات نفت خود را افزایش می‌دهد. افزایش تولید نفت در کنار کاهش تقاضا سبب کاهش درآمدهای نفتی ایران می‌شود و سبب می‌شود که تراز حساب جاری در ایران پایین بماند. این شرایط به معنای کاهش درآمدهای نفتی است که این مساله خود عامل مهم دیگری است که قیمت ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

اما دسته دوم پیش بینی‌ها مربوط به کارشناسانی است که معتقدند بازارها امسال وارد حالت انجماد شده‌اند و احتمالا یخ آنها نه در نیمه اول سال باز می‌شود و نه در نیمه دوم سال. از آن جمله علی سعدوندی، اقتصاددان در گفتگوی زنده اینستاگرامی خود با تجارت‌نیوز به همین نکته اشاره کرد و گفت احتمال افزایش قیمت زیاد درباره دلار تا انتهای سال وجود ندارد و احتمالا قیمت دلار تا پایان سال در محدوده کنونی بماند.

منبع: تجارت نیوز - اکو. ایران

دیگر رسانه ها

کدخبر: 103674

ارسال نظر