ورود وزارت دفاع به بخش خودروسازی / خبر مهم تولید جنگنده های جدید

ورود وزارت دفاع به بخش خودروسازی / خبر مهم تولید جنگنده های جدید

 وزیر دفاع  گفت که این وزارتخانه در بخشهایی از  خودرو سازی وارد شده است 

امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در خصوص انتقال سرریز فن‌آوری‌های بخش دفاعی به صنعت و تجارت کشور گفت: ما در بخش دفاعی کشور خود را در مسیری سازماندهی کردیم که دقیقاً سرریز فناوری‌هایمان مانند کشورهای صنعتی و توسعه یافته وارد بخش صنعت کشور شود.

وی افزود: با شرایط و بستر فراهم شده و با بهره‌گیری از توانمندی‌های علمی دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری کشور در مسیری قرار گرفته‌ایم که سرریز این فناوری‌ها را به بخش‌های صنعتی دولتی و خصوصی وارد کنیم.

وزیر دفاع در ادامه اظهار داشت: کمیته‌ای تشکیل دادیم و جلساتی را پیگیری می‌کنیم که مسئولیت آن با خود بنده است و در آنجا از وزارت خانه‌ها و بخش‌های مختلف کشور در این کمیته حضور دارند، تا بتوانیم روند انتقال فناوری از حوزه دفاعی به صنعت را سازماندهی کنیم و کارهایی هم که در گذشته انجام شده است در این خصوص را ارتقا دهیم.

امیر آشتیانی در تشریح بخش‌های مختلفی که این کمک و انتقال فن‌آوری صورت گرفته است اذعان داشت: در حوزه انرژی و مباحث تجهیزات نفتی و گازی، در حوزه بهداشت و درمان، تجهیزات پزشکی، همچنین در بخش واکسن، ریلی، میکرو الکترونیک، در حال کمک هستیم. همچنین در بخش خودرو در حوزه‌های ورود کرده‌ایم. از سویی عموماً در آن قسمت‌هایی که موضوع رقابت با بخش خصوصی مطرح شود کمی محتاط‌تر عمل کرده‌ایم تا احیاناً مشکلی برای آنها به وجود نیاید.

وزیر دفاع بیان کرد: کمک‌ها و انتقال فن‌آوری که از حوزه دفاعی به بخش صنعت در حال انجام است منجر به افزایش تولید ناخالص ملی و ایجاد ثروت شده است اما چنانچه احساس کنیم که بخش‌های دولتی و خصوصی در حوزه‌های صنعتی و اقتصادی بتوانند گام‌های مؤثری بردارند ما در آنجا ورود نخواهیم کرد بلکه در آن قسمت‌هایی که خلأ وجود دارد، وارد خواهیم شد.

رقیب سرسختی برای ایران خودرو و سایپا در راه است؟

امیر محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، شهریورماه در گفتگو با یکی از شبکه‌های صدا و سیما از برنامه وزارت دفاع برای تبدیل به شدن به یکی از قطب‌های خودروسازی در کشور خبر داد.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح،   از برنامه این وزارتخانه برای ورود به صنعت خودروسازی خبر داده است. برخی در صورت تحقق این موضوع نگران ایجاد رانت در صنعت هستند و گروهی دیگر امیدوارند ورود وزارت دفاع به صنعت خودروسازی، انحصار را در این حوزه از میان ببرد.

البته بنا بر توضیحاتی که او داده به نظر می‌رسد این وزارتخانه بیشتر به ورود به بخش قطعه‌سازی علاقه‌مند است؛ از جمله ساخت ECU یورو پنج، سیستم ترمزهای ABS، انژکتورها، بردها و نمایشگرهای خودرو. البته، آشتیانی تاکید کرده است که این وزارتخانه قصد رقابت‌ با شرکت‌های داخلی تولیدکننده را ندارد.

باید توجه داشت مواردی که به آن اشاره شده مهم‌ترین و حساس‌ترین قطعات استفاده‌شده در خودرو هستند. درصورتی که این وزارتخانه توانایی تولید قطعات «های‌تک» را دارد، به راحتی می‌توان این قطعات را بدون نیاز به وارد کردن از کشورهایی نظیر چین، در داخل کشور تهیه کرد.

آشتیانی در مصاحبه خود همچنین تأکید داشت: با وجود اینکه توانایی‌های وزارت دفاع در اغلب زمینه‌های صنعتی همچون پهپادی، موشکی، شناورها و … بالاست؛ اما در صورتی که یک شرکت داخلی مشغول تولید کالای مشابه باشد، قصد رقابت با آن شرکت را نخواهیم داشت.

 

تولید جنگنده بومی و ملی کشور

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در خصوص تولید جنگنده بومی و ملی کشور به جز جنگنده کوثر اظهار داشت: در همه زمینه‌ها چه حوزه هوایی، دریایی و زمینی و نیز سایر بخش‌ها مانند حوزه الکترونیک کارهای بزرگی در بخش دفاعی کشور در حال انجام است.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 113429

ارسال نظر