خروج پول و سرمایه مردم از صندوقهای درآمد ثابت؛ مقصد پول خروجی دلار و سکه است یا سپرده بانکی؟
مقصد پول خروجی از صندوقهای درآمد ثابت کدام بازار است؟
مقصد پول خروجی از صندوقهای درآمد ثابت کدام بازار است؟
صندوقهای درآمد ثابت از هفته گذشته دوباره روند خروج پول حقیقی را تجربه کردهاند. میزان خروج پول اما در معاملات روز جاری بسیار چشمگیر بود. در چنین مواقعی، فعالان بازار سرمایه امیدوارند پول خروجی از درآمد ثابتها به سمت بازار سهام حرکت کند؛ اما آیا همواره این انتظار برآورده میشود؟ در حال حاضر پول خروجی از صندوقهای درآمد ثابت به کدام بازار میرود؟
در طول هفته گذشته بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان پول از صندوقهای درآمد ثابت خارج شد. امروز هم در ادامه روند خروج پول از صندوقهای درآمد ثابت، هزار و ۴۹ میلیارد تومان پول حقیقی از این بازار کوچ کرد. فعالان بازار سرمایه امیدوارند این پولها به سمت معاملات سهام حرکت کند. با این حال به نظر میرسد اینچنین نیست!
روند ورود و خروج پول حقیقی و حجم و ارزش معاملات خرد بازار سهام در روز جاری نشان میدهد که دستکم امروز، پول خارج شده از صندوقها به سمت بازار سهام نرفته است. اگرچه مسیر خروج پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت در ماه گذشته عموما به سمت سهام حرکت میکرد اما این بار بازی دیگری در کار است.
کدام بازار پذیرای پول صندوقهاست؟
قیمت دلار از میانه هفته گذشته به این سو، مسیر صعودی جدیدی را آغاز کرده است. قیمت دلار از ابتدای گشایش معاملات در نخستین روز هفته، افزایشی بود و در پایان معاملات نقدی امروز به ۵۲ هزار و ۲۵۰ تومان رسید.
روند رو به رشد قیمت دلار، قیمتها در بازار طلا و سکه را هم افزایشی کرد. بهنحوی که سکههای امامی، بهار آزادی و نیمسکه امروز سقفشکنی کردند و وارد کانال جدید شدند. قیمت سکه امامی که یکی از مقاصد اصلی سرمایهگذاران بازار طلاست، در پایان معاملات امروز به ۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید.
با توجه به افزایش تنشها در منطقه و اعمال تحریمهای تازه علیه ایران و نزدیکشدن به پایان سال یعنی زمانی که کسری بودجه بیش از هر زمان دیگری خود را نشان میدهد، فنر دلار به آرامی در حال آزاد شدن است. بر همین اساس، به نظر میرسد تحلیل صاحبان نقدینگی و سرمایهگذاران، صعودی ماندن قیمتها در بازارهای دلار و طلاست.
به این ترتیب، شاید تحلیل صحیحتر این باشد که مسیر پول حقیقی از صندوقهای بدون ریسک درآمد ثابت به سمت بازارهای دلار و طلا و سکه کج شده است. در این میان البته بازار سهام هم بینصیب نیست اما به دلیل کنترل بالای دولت بر مدیریت شرکتهای بزرگ بازار و حتی سازمان بورس، که نگرانی از دخالت و اعمال سلیقه را افزایش میدهد، ریسک این بازار تا حد زیادی برای سرمایهگذاران بالا رفته است.
در سمت دیگر نیز باید توجه داشت که فعلا سود سپرده بانکی ثابت و گاه از میزان سود صندوقهای درآمد ثابت هم پایینتر است. بر همین اساس، دو بازار ارز و طلا مقصد اصلی خروجیهای صندوقهای درآمد ثابت بهشمار میروند.
ارسال نظر