بخشی از بازار تهران منتقل می شود، بازار تهران تغییر می کند

استاندار تهران گفت: نگهداری برخی اقلام تحت عنوان انبار‌های استیجاری که در بازار موجود است نگران کننده است.

بخشی از بازار تهران منتقل می شود، بازار تهران تغییر می کند

ایمن‌سازی بازار تهران به کجا رسید؟

بازار بزرگ تهران را به عنوان قلب اقتصاد ایران شناخته می‌شود، نام این بازار بار‌ها و در زمان‌های مختلف در کنار تمام حوادث و رویداد‌های مهم ملی تکرار شده است، بنایی که قسمتی از هنر معماری ایرانیان در عصر صفوی و قاجار را نشان می‌دهد، اما ایمنی بازار بزرگ تهران این روز‌ها در شرایط قابل قبولی به سر نمی‌برد و هر از چندگاهی خبر از حادثه آتش‌سوزی در این بازار به گوش می‌رسد که بار‌ها تذکرات سازمان‌های مدیریت بحران و آتش نشانی را به همراه داشته است.

مساحت بازار تهران به بیش از ۱۱۲ هکتار می‌رسد و در حد فاصل ضلع جنوبی خیابان‌های ۱۵ خرداد، مولوی، خیام و ۱۷ شهریور ارتباط مستقیم دارد و بخشی از تاریخ و فرهنگ پایتخت را در خود جای داده است.

پس از حادثه ریزش ساختمان پلاسکو در تهران حساسیت به ایمنی ساختمان‌های پایتخت بیشتر شد و پای دستگاه قضا هم به این موضوع باز کرد به صورتی که برای تعدادی از ساختمان‌های ناایمن تهران که گوش به تذکرات آتش نشانی نداده بودند حکم پلمب صادر شد تا دیگر رفت و آمدی در این ساختمان‌ها انجام نشود.

بازار تهران یکی از محل‌هایی است که همیشه در کنار لیست ساختمان‌های ناایمن به چشم می‌خورد، اما مشکلات این بازار مانع از انجام اقدامات اساسی برای ایمن سازی شده است، اما در ماه‌های گذشته با جلسات مشترک میان هیئت امنای بازار و دستگاه‌های متولی گفته می‌شود اقدامات جدی برای ایمن سازی این بازار گرفته شده تا جایی که ماه گذشته استاندار تهران اعلام کرد تغییرات اساسی در ایمنی بازار تهران در مقایسه با ۶ ماه گذشته صورت گرفته است که این خود امیدواری را برای شروع ایمن سازی بازار ایجاد کرد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور هم مشکل عمده بازار بزرگ تهران کنار هم قرار گرفتن توزیع و تولید اجناس در محل بازار عنوان کرده بود و تاکید کرده بود تولید باید از بازار دور و به شهرک‌های صنعتی منتقل شود. 

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران هم در خصوص ایمنی بازار گفته بود یکی از مسائل مهمی که باید مد نظر مدیریت شهری قرار بگیرد پایین بودن سطح ایمنی بازار در بزنگاه‌های حریق است، زیرا نه سیم کشی درستی دارد و نه ساختمان‌های پایداری دارد و این شرایط، آبستن بروز هر نوع خطری است.

حالا شهردار منطقه ۱۲ تهران گفته در ۱۸ سرای بازار تهران در حال اجرای دستورالعمل ایمنی سازمان آتش نشانی هستند که بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ واحد صنفی را شامل می‌شود، واقعیت این است که در ارتباط با ایمن‌سازی بازار تهران عقب‌ماندگی زیادی وجود دارد.

استاندار تهران در خصوص آخریم وضعیت ایمنی بازار گفت: نگهداری برخی اقلام تحت عنوان انبار‌های استیجاری که در بازار موجود است نگران کننده است.

استاندار تهران با بیان اینکه فرسودگی بازار تهران نگران کننده است، گفت: این بازار نیاز به تحول اساسی در ساختار و ترکیب خود دارد.

علیرضا فخاری روز جمعه با هشدار در خصوص وضعیت ایمنی بازار اظهار کرد: ایمنی بازار تهران به لحاظ سازه، استحکام بنا، نوع دسترسی و نگهداری امکانات در معرض تهدید است.

وی افزود: وجود برخی اقلام در بازار تهران که قابلیت نگهداری خارج از این فضا را دارند، خود نوعی تهدید بوده و بزرگترین مشکلی است که ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم.

به گفته فخاری، نگهداری برخی مواد شیمیایی و مواد اولیه که در برخی ترکیبات ممکن کننده است خطرناک باشد، در این مکان نگران کننده بوده و از طرفی دیگر وضع انبارهای استیجاری بازار هم شرایط خوبی ندارد.

استاندار تهران ادامه داد: نگهداری غیر اصولی کالا، نوع چیدمان و عدم پیش بینی تجهیزات ضدحریق و حتی ضد سرقت مواردی است که در بازار تهران به وفور دیده می‌شود که نگران کننده است بنابراین معتقدم بازار تهران نیازمند تحول اساسی در ساختار و ترکیب خود است.

وی به اقدامات انجام شده برای ایمن سازی و نوسازی بازار اشاره کرد و گفت: پیش بینی‌هایی صورت گرفته و بخش عظیمی از اقلام و لوازمی که ضرورتا نباید در محیط بازار باشد به مکان‌های دیگر منتقل شده است.

استاندار تهران از نقش شهرداری تهران بویژه شهرداری منطقه ۱۲ و تلاش این نهاد برای بازسازی بازار تقدیر کرد و افزود: با بازسازی بازار و تکمیل این ظرفیت، بازار تهران به بازاری الگو تبدیل خواهد شد.

روزانه تعداد افراد در رفت و آمد در بازار تهران حتی به میلیون‌ها نفر می‌رسد که این موضوع نشان از اهمیت ایمنی بازار دارد و باید همه دستگاه‌ها با تمام توان این کار را انجام دهند، زیرا این ناایمنی می‌تواند حوادث جیران ناپذیری را به همراه داشته باشد همانطور که سهل انگاری در ایمن سازی سازمان حوادثی مانند پلاسکو در تهران یا متروپل در آبادان را رقم زد که متاسفانه جان ده‌ها نفر از هموطنان در این حوادث گرفته شد.

وی با بیان اینکه فرسودگی در بازار تهران زیاد است، پیشنهاد داد: باید در ایمن و بازسازی بازار به صورت نقطه‌ای و لکه‌ای عمل کرد و سهولت در دسترسی، ایمن سازی و جانمایی وسایل اطفای حریق در آن نیز پیش بینی شود.

استاندار تهران در عین حال تاکید کرد: آن چیزی که امروز شاهد هستیم تغییرات بنیادینی است که نسبت به ۶ ماه گذشته در این منطقه صورت گرفته و بازار ایمن تر از قبل شده است.

 مجموعه بازار تهران که مملو از مغازه و انبارهای قدیمی و ناایمن است که هر چند وقت یکبار شاهد آتش سوزی در این اماکن هستیم، موضوع ایمن سازی بازار تهران به عنوان قلب اقتصادی پایتخت در سال‌های اخیر مورد توجه شهرداری و اعضای شورای شهر تهران بوده اما سریال تکراری آتش سوزی ها در بازار را هر چند وقت یکبار شاهد هستیم.

علیرضا زاکانی چندی پیش در خصوص آخرین وضعیت ایمن سازی بازار تهران چندی پیش به خبرنگار ایرنا، گفته بود: طرح ایمن سازی این مجموعه دنبال می‌شود اما سرعت آن کُند است.

وی اضافه کرد: به هرحال موضوع ایمنی بازار تهران با توجه به وسعت و موقعیت و سایر اقدامات، بسیار پیچیده است و نیاز به زمان دارد اما این طرح در حال دنبال شدن است.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 122836

ارسال نظر