افزایش ۲۷۰ درصدی قیمت شکر در سال گذشته
دبیر اتحادیه بنکداران گفت: سال گذشته نرخ آزاد شکر 270 درصد نسبت به نرخ دولتی افزایش قیمت داشت.
دبیر اتحادیه بنکداران گفت: بعد از اینکه ارز ترجیحی برای واردات شکر حذف و واردات این کالای اساسی با ارز نیمایی صورت گرفت شاهد افزایش نرخ شکر در بازار بودیم.
قاسمعلی حسنی با بیان اینکه شکر در سال گذشته ۴ مرتبه افزایش نرخ را تجربه کرد، گفت: سال گذشته نرخ آزاد شکر ۲۷۰ درصد نسبت به نرخ دولتی افزایش قیمت داشت.
وی با اشاره به اجرای طرح رمضان در راستای کنترل و کاهش قیمت شکر، خاطر نشان کرد: دولت چند صد تن شکر با قیمت مصوب کیلویی ۱۲ هزار و ۵۳۵ تومان در اختیار بنکداران قرار داد و بنکداران شکر دولتی را از طریق حوالههای ۵۰ تا ۱۰۰ تنی در اختیار واحدهای بستهبندی قرار دادند و واحدهای بسته بندی شکر با قیمت کیلویی ۱۶ هزار و ۳۵۰ تومان دراختیار مصرف کنندگان قرار دادند.
به گفته این فعال صنفی؛ توزیع شکر طرح ماه رمضان آغاز شده است.
دبیر اتحادیه بنکداران در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش نرخ شکر به دلیل افزایش تقاضا در ماه رمضان اتفاق افتاده است؟ تصریح کرد: افزایش نرخ شکر از سال گذشته آغاز شد؛ بعد از اینکه ارز ترجیحی برای واردات شکر حذف و واردات این کالای اساسی با ارز نیمایی صورت گرفت شاهد افزایش نرخ شکر در بازار بودیم؛ علاوه بر این سودجوییها و گران فروشیهایی برخی فعالان در این صنف نیز دست به دست هم داد تا شاهد افزایش غیرمنطقی قیمت شکر در بازار داخلی باشیم.
حسنی با بیان اینکه شکر با ۶ نرخ در بازار عرضه میشود، تاکید کرد: شکر در بازار از کیلویی ۱۳ هزار تا کیلویی ۲۵ هزار تومان وجود دارد، شکر کیلویی ۱۵ هزار تومان و ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان نرخهای دولتی شکر برای مصرف کنندگان است.
وی در پایان تصریح کرد: درست است که شکر در کشور تولید میشود اما حجم قابل توجهی از نیاز ما به این محصول از طریق واردات از کشورهای چون برزیل تامین میشود. در حال حاضر بازار شکر منتظر لغو تحریمهاست تا سرمایه گذاران ایرانی مقیم خارج از کشور وارد این بازار شوند و شاهد فرآوری کالا در کشور باشیم.
همچنین در رابطه تامین و تولید شکر در داخل کشور پیمان حصادی مجری طرح چغندرقند وزارت کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با بیان اینکه خشکسالی کاهش تولید چغندرقند را محتمل کرده است، گفت: نمیتوان در زمینه میزان تولید چغندرقند اظهار نظر قطعی کرد چراکه کم آبیها باعث شده مجوز کشت به دشواری به ما بدهند. سال گذشته کم آبیها در خوزستان باعث شد که عملکرد تولید چغندرقند از ۹۰ تن به ۶۶ تن برسد.
وی ادامه داد: قیمت خرید تضمینی گندم در سایر محصولات تاثیر منفی گذاشته و استقبال برای کشت سایر محصولات کاهش پیدا کرده است؛ به عبارت دیگر کشاورزان بعد از اعلام نرخ تضمینی خرید گندم رغبت چندانی برای کشت چغندرقند ندارند.
همچنین در این رابطه مجید حسنی مقدم معاون دفتر تجاری داخلی وزارت جهاد کشاورزی گفت: روند واردات شکر در حال انجام بوده و ثبت سفارش این محصول شدت گرفته است؛ ما کمبودی در زمینه تامین شکر نداریم. از سوی دیگر تولید شکر نیز در داخل کشور در حال انجام و خللی در روند تولید شکر ایجاد نشده است./ ایلنا
ارسال نظر