در خواست از رئیس مجلس | مستند به استفساریه دفتر رهبری مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان باطل است | تصویر استفساریه

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در لایو اینستاگرامی مطرح کرد: مصوبه دولت درباره افزایش حقوق بازنشستگان بر اساس استفساریه دفتر مقام معظم رهبری باطل است.

در خواست از رئیس مجلس | مستند به استفساریه دفتر رهبری مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان باطل است | تصویر استفساریه

نشست زنده مجازی «بررسی دلایل مخالفت دولت با افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و آخرین وضعیت آن»، در صفحه اینستاگرامی اتحادیه‌ پیشکسوتان جامعه کارگری با حضور حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری برگزار شد. 

صادقی در ابتدای این نشست با اشاره به رای هیات تطبیق مجلس نسبت به مصوبه هیات دولت گفت: روش دولت به گونه‌ای بود که عملا جامعه بازنشستگان را در برابر خود قرار می‌داد. در واقع، این اقدام رد مصوبه شورای عالی کار و هیات امنای تامین اجتماعی و عدول از آنچه خود نمایندگان دولت در این شورا و در آن هیات تایید کردند، بودند.

در همین زمینه بخوانید :

وی ادامه داد: سبد حداقل معیشت که در واقع بیش از ۱۰ میلیون تومان بود، در نهایت توسط جامعه کارگری کنار گذاشته و سبد حداقل مورد پذیرش دولت که هشت میلیون و ۹۸۰ هزار تومانی بود، پذیرفته شد. ولی در نهایت افزایش ۵۷.۴ درصدی مزد حداقل‌بگیران و ۳۸ درصدی متوسط‌بگیران را گام مثبتی توسط دولت تلقی کردیم. 

معاون امور استان‌های خانه کارگر با بیان اینکه پس از آنکه وارد بحث بازنشستگان شدیم، متوجه برخی کارشکنی‌ها شدیم، اظهار داشت: در آنجا مطرح کردیم که اگر مّر قانون رعایت نشود، اعتراض بازنشستگان اجتناب‌ناپذیر است. پس از آن متوجه شدیم که در متن قانونی مربوط به حقوق بازنشستگان در سال جاری، شیطنتی رخ داده که در آن بین سازمان تامین اجتماعی و نیروهای مسلح، یک ویرگول اضافه گذاشته بودند. 

صادقی افزود: ما پس از استعلامی که از پیش‌نویس اولیه مجلس کردیم، متوجه شدیم که منظور متن سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح بوده است و در این فضا بود که سازمان تامین اجتماعی تسلیم شده و عیناً همان مصوبات شورای عالی کار را تایید کرد. 

وی با اشاره به رویکرد دوگانه وزیر وقت کار تصریح کرد: ما خوشحال بودیم که سازمان تامین اجتماعی و وزیر وقت کار در جلسات دولت پشت ما هستند اما ۱۵ خرداد امسال خود وزیر پیشنهاد دهنده حداقل دستمزد بالا و حامی ما ناگهان ۱۸۰ درجه تغییر موضع داده و بر کاهش دریافتی متوسط‌بگیران به ۱۰ درصد تاکید کرد.

به گفته رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، ما بازنشستگان از این تصمیم آسیب‌های زیادی دیدیم و در اعتراضات نیز سختی‌های فراوانی متحمل شدیم اما در نهایت، تلاش‌های انجام شده توانست مجلس و سایر نهادها را حساس کند و منتج به جلسات متعددی با کمیسیون‌های مجلس و دولت شود. 

صادقی با بیان اینکه کمیسیون تطبیق قوانین مجلس هفته پیش مصوبه دولت را که فلسفه وجودی آن منبعث از اصل ۸۵ و ۱۳۶ قانون اساسی است، در رابطه با بازنشستگان رد کرد، خاطرنشان کرد: این ناشی از تلاش‌ها، مطالبه‌گری‌ها، اعتراضات و مذاکرات بازنشستگان بود. ابطال این مصوبه در چنین شرایطی باعث خوشحالی بازنشستگان و ما شد که کمتر از ۲۴ ساعت بیانیه دولت کام ما را تلخ کرد.

وی افزود: اصلاحیه صورت گرفته و ابطال انجام شده، مورد قبول دولت قرار نگرفت و این در حالی است که آن نظریه حقوقی مجلس حاصل مدت‌ها تلاش ما بازنشستگان و فعالان بود. 

این فعال کارگری با بیان اینکه استدلال دولت این بود که نظریه کمیسیون تطبیق باید به تایید رئیس مجلس رسیده و به دولت ابلاغ شود، ابراز داشت: این نقد شکلی و فرمی دولت تا اینجا درست است اما اصل تصمیم نمایندگان مجلس را خلاف قانون نمی‌کند. دولت نگفته اصل نظر مجلس خلاف قانون است اما ادعا کرده که نحوه بیان و انتقال آن خلاف قانون است.

صادقی با اشاره به قانون اساسی بیان کرد: اصل ۱۳۸ قانون اساسی که دولت قبول دارد و مدعی نقض شده، وارد نیست چون تنها یک اشتباه لفظی صورت گرفته است، زیرا دولت نباید در این رابطه اصل ۸۵ قانون اساسی را نیز فراموش کرده و همچنین آزادی بیان نمایندگان در اظهارنظر به رسمیت نشناسد. 

وی اضافه کرد: سخنگوی دولت، چندی پیش نظر مجلس را می‌پذیرد و خود را مقید به آن معرفی کرده و مجلس را آنطور که امام (ره) فرمودند، در راس امور می‌داند، اما دایره بخش مکتوب گروه اطلاع‌رسانی دولت در یک ناهماهنگی ادعای عدم صلاحیت مجلس را مطرح می‌کند و نظر دیگری را مطرح می‌کند که این خود حاکی از نابه‌سامانی و عدم یکپارچگی نظر در دولت است. 

به گفته رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با اشاره مجدد به قانون اساسی یادآور شد: اصل ۸۵ قانون اساسی که مورد اشاره گروه اطلاع‌رسانی دولت بوده است به این شرح است که: «سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی‌تواند اختیار قانون‌گذاری را به شخص یا هیاتی واگذار کند، ولی در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض کند، در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می‌نماید به صورت آزمایشی اجراء می‌شود و تصویب نهائی آنها با مجلس خواهد بود. همچنین مجلس شورای اسلامی می‌تواند تصویب دائمی اساسنامه سازمان‌ها، شرکت‌ها، موسسات دولتی یا وابسته به دولت را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون‌های ذیربط واگذار کند و یا اجازه تصویب آنها به دولت بدهد. در این صورت مصوبات دولت نباید با اصول و احکام مذهب رسمی کشور و یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد. تشخیص این امر به ترتیب مذکور در اصل نود و ششم با شورای نگهبان است. علاوه بر این مصوبات دولت نباید مخالف قوانین و مقررات عمومی کشور باشد و به منظور بررسی و اعلام‌عدم مغایرت آنها با قوانین مزبور باید ضمن ابلاغ برای اجراء به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی برسد.» 

صادقی اضافه کرد: بنابر نظر شورای نگهبان که در پاسخ به استفساریه دفتر مقام معظم رهبری و نامه آیت‌الله محمدی گلپایگانی مطرح شده است، هیات وزیران پس از اعلام نظر پس از تصمیم مجلس شورای اسلامی بنابر استفساریه سال ۱۳۹۱ گرفته شده از این شورا درباره اصل ۸۵ و اصل ۱۳۸ قانون اساسی می‌گوید: «هیات وزیران پس از اعلام نظر رئیس مجلس شورای اسلامی مکلف به تجدیدنظر و اصلاح مصوبه خویش است؛ در غیر این صورت پس از گذشت مهلت مقرر قانونی، مصوبه مورد ایراد ملغی الاثر خواهد شد.»

به گفته صادقی، طبق این استفساریه شورای نگهبان و طبق نظریه ابطال‌کننده حقوقی کمیسیون تطبیق مجلس، دولت موظف است ظرف یک هفته آتی مصوبه خود را اصلاح کند و نظر ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز کاملا درست است. 

متن استفساریه دفتر رهبری

وی با تاکید بر اینکه دولت ملودی هماهنگی در بیان نظرات اقتصادی ندارد، عنوان کرد: ما در جریان هستیم که رئیس سازمان برنامه و بودجه با لابی‌گری تلاش داشته است حقوق بازنشستگان و کارمندان را کاهش دهد. سال گذشته وی درباره حقوق کارکنان دولت تاکید کرد که افزایش حقوق آنها مطابق با قانون کار موجب تورم می‌شود.

این فعال کارگری با بیان اینکه میرکاظمی بدون تفکر به اثرات تصمیم خود، سه ماه بعد نیز این منطق را درباره بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی نیز بکار برد، گفت: تلاش‌های فعالان این حوزه و بازنشستگان بود که باعث شد مجلسی‌ها صدای مظلومیت بازنشستگان را شنیدند و به‌رغم تعمد رئیس سازمان برنامه و بودجه که می‌خواست از محل برداشتن نام سازمان تامین اجتماعی، ردیف‌های بودجه سازمان تامین اجتماعی را در بودجه امسال گنجاندند. 

صادقی خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: پیام ما به میرکاظمی آن است که اشتباه می‌کنید مدعی هستید افزایش حقوق بازنشستگان از جیب خودشان که از محل صندوق تامین اجتماعی است و حق منطقی و قانونی محاسبه شده ایشان است، باعث تورم می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه آن سیاستی که باعث تورم می‌شود، پول‌پاشی، فقیرپروری و اقتصاد صدقه‌ای است که در چهارچوب توزیع یارانه نقدی و پول پرقدرت توسط دولت انجام می‌شود، تصریح کرد: حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و جمعیت بالای حداقل‌بگیران اصلا در قیاس با بودجه کل کشور، تولید ناخالص داخلی و عوامل تورم‌زا و افزایش‌دهنده نقدینگی اصلا به چشم نمی‌آید. ضمن اینکه اتفاقا پرداخت این یارانه به افزایش شکاف طبقاتی و ضریب جینی دامن خواهد زد. 

معاون خانه کارگر با انتقاد از اینکه برخورد و لحن بدی درباره رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس بکار رفته است، خاطرنشان کرد: این نوع برخوردها از برخی دولتی‌ها شخصی و غیرحرفه‌ای است. دولتی‌ها باید بدانند که اگر جامعه بازنشستگی سکوت کرده است، به احترام تصمیمات و ایستادگی مجلس و امیدشان به روند قانونی و حقوقی است.

صادقی ادامه داد: دولت باید بپذیرد که افزایش حقوق بازنشستگان غیر از آنچه که در هیات امنای تامین اجتماعی تصویب شده قابل پذیرش نیست. درست است که تصمیم‌گیرنده دولت است اما نظر مجلس با توجه به استفساریه شورای نگهبان مستند به نامه‌نگاری سال ۹۱ با دفتر رهبر انقلاب، صحیح است. 

وی با تاکید بر اینکه دولت در شرایطی که اقتصاد ایران از نظر شاخص توسعه انسانی ۱۱۷ و از نظر حقوق مالکیت رتبه ۵۳ را در جهان دارد، مشکلات و مسائل اساسی و زیرساختی دیگر را فراموش کرده و به حقوق بازنشستگان نظر افکنده است، ابراز داشت: مسئله این است که دولت سیاست‌های تورم‌زا و تزریق‌کننده پول پرقدرت و تحریک‌کننده نقدینگی را کنار بگذارد. عوامل اصلی تورم و گرانی در حوزه‌های دیگری نهفته است.

به گفته رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، دولت از یکسو ادعا می‌کند افزایش حقوق بازنشستگان براساس تصمیم شورای عالی کار و هیات امنای تامین اجتماعی که نمایندگان دولت در درون هر دوی آنها هستند، باعث تورم می‌شود ولی دو یا سه برابر کردن پرداخت یارانه نقدی که در برابر کار انجام نشده و صدقه‌ای ارائه می‌شود، تورم‌زا نیست! 

صادقی با بیان اینکه نباید با سیاست‌های غلط کارگران و بازنشستگان که سربازان انقلاب هستند را از قطار انقلاب پیاده کنید و ما این اجازه را نخواهیم داد، عنوان کرد: این نگاه کمیته امدادی و صدقه‌ای به مردم پاسخ نخواهد داد. این تفکر کمیته امدادی نمی‌تواند کشور را از این مسیری که درگیر آن هستیم، نجات دهد. 

وی با بیان اینکه دیدگاه رهبر انقلاب هم تاکید بر تولید و اشتغال مولد است و این است که باعث ماندگاری و تحکیم صندوق‌های تامین اجتماعی و اقتصاد کشور می‌شود، یادآور شد: در این صورت است که شاهد آرامش در کشور خواهیم شد. دولت به نظر مجلس باید تمکین کند و مر قانون را اجرا کند تا این آرامش حفظ شود. میرکاظمی و سایر افراد همسو با ایشان در دولت باید بدانند که بازنشستگان صدقه‌بگیر نیستند. 

این فعال کارگری در پیامی به کارگران شاغل بیان کرد: اگر تصمیم دولت در سال‌های آتی این باشد که متوسط‌بگیران را خود هرچه می‌خواهد، حقوق بدهد، توصیه من این است که این کارگران نیز حق بیمه حداقل‌بگیری را به جای حداکثر حق بیمه که هفت برابر است، واریز کنند تا ببینیم با این سیاست دولت وضعیت مالی صندوق‌ها بهبود خواهد یافت یا به ناکجاآباد ختم می‌شود؟ 

صادقی با بیان اینکه ما نه پولی از دولت خواستیم و نه چیزی بیشتر!، گفت: دولت احمدی‌نژاد نیز در سال اول خود شبیه این اقدام را می‌خواست انجام دهد، که در آن زمان نیز با ایستادگی بازنشستگان دیگر این کار را در سال‌های بعد تکرار نکرد. این سنت تایید نظر هیات امنای تامین اجتماعی توسط دولت از سال ۱۳۵۴ تاکنون وجود داشته است.

وی افزود: ما می‌بینیم سازمان تامین اجتماعی نیز در یک اقدام عجولانه احکام حقوقی بازنشستگان را مطابق با تصمیم دولت در پروفایل آنها قرار داد و این در حالی است که این مصوبه خلاف ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی هنوز در رفت و برگشت بین مجلس و دولت است.

معاون خانه کارگر از رئیس مجلس خواست هرچه زودتر با امضای تصمیم کمیسیون تطبیق قوانین مجلس و حمایت از آن تکلیف حقوق بازنشستگان را در اسرع وقت مشخص کند.

 

منبع: ایلنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 27343

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      • ناشناس

        از زحمات شما سپاسگزاریم
        ولی زود باشید

      • جبرییل

        زنده باشی جناب صادقی مچ

      • مرتضی عربانی

        نرود میخ آهنی برسنگ

      • ناشناس

        بسیار عالی بود آقای صادقی میتوانم به جرات بگویم شما قانون شورای عالی کار را از دولتیان بهتر میدانید وان جملات را درک میکنید

      • ناشناس

        ممنون از آقای صادقی و همکاران محترمشان وخسته نباشید به نمایندگان کمیسون اجتماعی مجلس وتطبیق آقایان پور ابراهیمی و اسماعیلی

      • علیرضا

        دقیقا آقای صادقی درست فرمایش کردند و ما بازنشستگان منتظر اجرای قانون خستیم و آقای میر کاظمی بداند خود لیاقت صدقه دارد

      • ناشناس

        دمت گرم آقای صادقی

      • س

        سلام و خسته نباشی
        خدا قوت و سپاس فراوان از زحمتها شما

      • ناشناس

        جناب صادقی عزیز خدا خیرت بده اقای صادقی از طرف ما به این اقای میر کاظمی بفرمایید که حقوق تمام کارگران را باید با شمایی که در مجلس نشسته اید وبا حیثیت کارگران بازی میکنید یکی شود ودر ضمن دولت خیلی بیشتر از اینکهدبخواهی فکرش رو کنید به سازمان
        تامین اجتماعی بدهکار هستش

      • مجید احمدی

        درود وسلام خدا بر شما جناب صادقی بزرگوار
        خدا پشت وپناه هتان
        تورم 50%افزایش حقوق 10% ومالیات برحقوق هم 10%

      • ناشناس

        آقا یا فقط زودتر امان دستی بجنبان ید داره دیر
        میشه خواهش میکنیم زودتر ای خدا زودتر

      • ناشناس

        زودتر کاری کنید

      • ناشناس

        هر کاری مکنید زودتر آبرومان رفت

      • ناشناس

        خود تان میدانید ما دیگه زیاد فرصتی نداریم
        نشه نصیب وارث زودتر به خاطر خدا

      • علی

        اینا فقط سرگرم نمایش و تعریف از خودشون هستند یک عقل سلیم فکری به حال این مردم بدبخت بکنه.

      • ناشناس

        آقای صادقی خسته نباشی شما امید ما هستی

      • ناشناس

        دولت فکر میکنه که واقعا بیمه ای تامین اجتماعی
        را غنیمت گرفته

      • کریم

        سلام اقای صادقی ،دهقان کیا ،بیات ،حیدری و...علی الخصوص محجوب عزیز که یار دیرینه ماست ،وسایر همکاران گرامی که دست بدست هم دادند و احقاق حق نمودند سپاسگزاری می کنم ما بامید این حرکت ها زنده ایم که نظر الهی تو وجودتون موج می زند و برای همگی اعضای کانون کارگری سلامتی از ایزد متعال خواهانیم.

      • علی‌محمد

        امیدوارم که آقای قالیباف با توجه به دیدگاهش در ایام انتخابات با سرعت و جدیت مصوبه کمیسیون تلفیق را به دولت ابلاغ و پیگیر خواهند شد نباشد که عین رئیسی شعار و عملتون متفاوت باشد همه بازنشستگان لحظه شماری میکنند تا حقوق از دست رفته جبران شود و احتیاجی به خیابان آمدن نباشد اینکار با منش ایرانی و بخصوص اسلامی که اهمیت و احترام ویژه‌ای به پیشکسوتان قائل است ناچاربه حرمت شکنی نکنند و به خیابان بیایند.
        همه چشم براه هستند

      • علی آراد

        باتشکر از جناب آقای صادقی
        اینکه قانون بد هم بهتراز بی قانونی است حکیمانه است،مگرمیشود با بازنشستگان تامین اجتماعی به صورت اجباری طبق قوانین تامین اجتماعی شرایطی را اجرا کردوبعداز۳۰الی۳۵سال گرفتن ۳۰ الی۳۴درصد ازحقوقشان بعد باکمال بی شرمی وبی قانونی به دلخواه خودشان درصد افزایش حقوق رااعلام کنندوطرف ادعا خودش به صندوق بدهکارباشدفقط باایجادراهکارمناسب با جامعه جهانی وتولیدواحترام به قوانین بین المللی میتوان اقتصاد مملکت راترمیم وتوسعه داد

      • ناشناس

        تشکر از شما عزیزان که صادقانه از حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی سایر سطوح حمایت می کنید خدا وند نگهدار شما عزیزان باشد و خدا وند افراد از خدا بی خبر را هدایت کند که از این بیشتر گناه نکنند

      • مرتضی

        سازمان برنامه بودجه با این همه کارشناس با سواد و خبره دارد لطفا این عزیزان به رییس سازمان خودشان کمک فکری بدهند !!!

      • ناشناس

        بازنشستگان 30 تا 35 سال یعنی یک عمر کار کردن و سلامتی خودشان را در این کار از دست داده اند و این سال ها بیمه پردازی داشتند به این امید که وقتی بازنشست شده اند حقوق داشته باشند تا هزینه زندگی آنها تامین شوند ، عاقبت وسرنوشت کل نیروهای کاری به بازنشستگی ختم می شود .
        یعنی بازنشستگان و نیروی کار یکی هستند به این معنی که نیروی کار گذشته بازنشستگان امروز هستند و نیروی کار امروز بازنشستگان آینده هستند . پس با ضایع حقوق بازنشستگان نیروی کار را ضعیف نکنید و بگذارید نیروی کار برای فردای خودش امید داشته باشد .
        اگر اینطور باشد خوب نیازی نیست که مردم 30 تا 35 سال بیمه بپردازند چون با این وضع فرقی ندارد که 35 سال یا 10 سال بیمه پردازی داشته باشند .

      • حسین

        از زمانی ک ما یادمان مابد شعار تامیین اجتمایی پرداخت بیشتر بیمه و گرفتن بیشتر حقوق بازنشستگی بوده است خوب ما چندین برابر از حداقل بگیران حق بیمه پرداخت کرده ایم حالا باید جریمه بشویم

      • ناشناس

        بازنشستگان محترم تا کنون آقایان رئیسی، مخبر میرکاظمی، وزیر مستعفی، برخی نمایندگان مجلس مردود شده اند. حال نوبت امتحان آقای قالیباف است. امیدوارم ایشان قبول شوند.
        در آینده مردم باید نتایج فوق را در نظر داشته باشند.

      ارسال نظر