روزهای طلایی طلا فرا رسید /طلا و دلار ارزان می شود؟

 قیمت جهانی طلا امروز جمعه ثابت بود و برای چهارمین افت ماهانه متوالی آماده شد زیرا افزایش ارزش دلار آمریکا و سیاست‌های پولی تهاجمی بانک‌های بزرگ مرکزی همچنان به کاهش تقاضا برای طلا ادامه می‌دهد

روزهای طلایی طلا فرا رسید /طلا و دلار ارزان می شود؟

 قیمت جهانی طلا امروز جمعه ثابت بود و برای چهارمین افت ماهانه متوالی آماده شد زیرا افزایش ارزش دلار آمریکا و سیاست‌های پولی تهاجمی بانک‌های بزرگ مرکزی همچنان به کاهش تقاضا برای طلا ادامه می‌دهد

های هر اونس طلا تا ساعت ۸ و ۱۰ دقیقه صبح به وقت شرقی با ۲.۹ درصد افزایش به  ۱۷۵۹ دلار و ۷۰ سنت رسید و قیمت طلای آمریکا نیز با ۰.۱۷ درصد افزایش به ۱۷۶۰ دلار و ۷۰ سنت رسید.

اقتصاد ایالات‌متحده به طور غیرمنتظره‌ای در سه ماهه دوم منقبض شد و خطرات رکود اقتصادی را افزایش داد که جذابیت پناهگاه امن طلا را افزایش داد و به افزایش بیش از یک درصدی قیمت طلا در روز پنجشنبه کمک کرد.

طلا در مسیر بهترین هفته خود از اواسط ماه می قرار دارد و قیمت تا کنون ۱.۶ درصد افزایش یافته است. با این حال، بعید است که شمش از چهارمین کاهش ماهانه متوالی جلوگیری کند که بدترین روند زیان آن از نوامبر ۲۰۲۰ است.

دلار علیرغم برخی نوسانات روزانه، بیشتر ماه جولای را در حوالی بالاترین حد در ۲۰ سال گذشته سپری کرده است و تقاضا برای طلا با قیمت دلار را در میان دیگر دارندگان ارز تحت فشار قرار داده است.

فدرال رزرو آمریکا روز چهارشنبه برای دومین جلسه متوالی، نرخ بهره را سه چهارم درصد افزایش داد زیرا تلاش می‌کند با تورم فزاینده مبارزه کند. نرخ‌های بالاتر و بازده اوراق، هزینه فرصت نگهداری طلای بدون بهره را افزایش می‌دهد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره با ۰.۲ درصد افزایش به ۲۰.۰۱ دلار رسید و پلاتین ۰.۲ درصد افزایش یافت و به ۸۸۹ دلار و ۸۱ سنت رسید اما هر دو با زیان ماهانه مواجه هستند. پالادیوم ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۲۰۸۶.۰۲ دلار رسید و برای بهترین ماه خود از ژانویه قرار دارد و تا کنون ۷.۷ درصد افزایش داشته است

سهراب، اشرفی، کارشناس بازار طلا و ارز به این سوال پاسخ می‌دهد که افزایش نرخ بهره آمریکا چه تاثیری بر بازار طلا و دلار خواهد داشت، گفت: اصولا وقتی نرخ بهره افزایش می‌یابد، ارزش شاخص دلار هم افزایش پیدا می‌کند؛ در نتیجه قیمت طلا تحت فشار قرار می‌گیرد و ما شاهد پایین آمدن قیمت اونس جهانی طلا خواهیم شد؛ اما برخلاف این نکته، با افزایش نرخ بهره آمریکا، شاخص ارزش دلار کاهش یافت و قیمت جهانی طلا هم مقداری روند صعودی داشت؛ یعنی نتیجه معکوس داشته است؛ این موضوع حاکی از آن است که ممکن است بازخورد افزایش نرخ بهره آمریکا که قرار است تا پایان سال میلادی به حداکثر خود برسد، نتیجه‌ای که اقتصاددان‌های آمریکا انتظار دارند نداشته باشد و اثر خود را از دست بدهد و نتیجه معکوس داشته باشد.

وی ادامه داد: علت این نتیجه معکوس را باید در دیگر فاکتورهای اقتصادی بررسی کرد؛ ما فعلا این بازخورد را در بازارهای جهانی دیدیم و باید چند روز بگذرد تا علت واکنش معکوس را مورد بررسی قرار دهیم.

بازار طلا و ارز در داخل کشور به چه سمت و سویی می‌رود؟

این کارشناس بازار طلا و ارز در رابطه با آینده طلا و ارز در داخل کشور، اظهار داشت: موضوع طلا در داخل کشور با طلای جهانی مقداری متفاوت است. قیمت طلا در بازار داخلی متاثر از دو فاکتور مهم است که این دو مشخص‌کننده قیمت طلا هستند؛ یک قیمت جهانی طلا و دوم قیمت دلار در بازار داخلی. این دو تعیین‌کننده نرخ طلا و سکه در بازار داخلی هستند. اینکه در ماه‌های آینده اونس به چه سمتی برود، خیلی مهم است. نکته دوم قیمت دلار در بازار داخلی است که ماه آینده چه روندی داشته باشد.

قیمت دلار در بازار داخلی نیز متاثر از فاکتورهای متعددی است. اکنون اوایل مرداد است و چند روز دیگر نیز ماه محرم و صفر آغاز می‌شود؛ در این دو ماه اصولا تقاضا کاهش خواهد داشت و فارغ از آن در تابستان اصولا تقاضا کاهش دارد. باید دید دلار در نیمه دوم سال، به چه محدوده‌ای خواهد رسد؛ البته سیاست‌های اقتصادی دولت نیز بسیار حائز اهمیت است تا بتوانند روند قیمت را مدیریت کنند.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 33156

ارسال نظر