۸۴ شهر کشور تنش آبی دارند
معاون شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: مصرف بیش از حد و تغییرات آب و هوایی باعث شده که امروز ۸۴ شهر کشور با بحران آب دست و پنجه نرم کنند، البته با اجرای طرحهای جهادی در حوزه آبرسانی میزان این شهرها نسبت به سال قبل حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است.
تسنیم نوشت: علیرضا الماسوندی امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای استان قزوین که در سالن جلسات این شرکت برگزار شد، اظهار داشت: ناهنجاریهای اقلیمی و اسراف در مصرف آب ۲ بحران عمده ما در حوزه مدیریت منابع آبی محسوب میشوند و به همین خاطر برای حفظ منابع آبی باید به سمت نظارت هوشمند حرکت کنیم.
وی با اشاره به وضعیت کشور در حوزه بحران آب و تنش آبی گفت: مصرف بیش از حد و تغییرات آب و هوایی باعث شدهاند که امروز ۸۴ شهر کشور با بحران آب دست و پنجه نرم کنند که البته با اجرای طرحهای جهادی در حوزه آبرسانی میزان این شهرها نسبت به سال قبل حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
الماسوندی با بیان اینکه حفاظت از منابع آبی نیازمند نگاه تخصصی و کارشناسی محور و استفاده از شیوههای بهینه است، اضافه کرد: مدیریت منابع آبی به ویژه منابع زیرزمینی آب به مشارکت همه دستگاههای مرتبط به ویژه وزارت جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت نیاز دارد و باید این دستگاهها هم به سهم خود برای تأمین و مدیریت آب عمل کنند.
معاون تلفیق و تتظیمگری شرکت مدیریت منابع آب در بخش دیگری از صحبتهای خود با تأکید بر لزوم برنامهریزی پایدار برای تأمین منابع آبی و تثبیت میزان مصرف آب در استانها گفت: در اجرای همه طرحهای آبرسانی باید ایجاد رضایتمندی برای مردم و رشد اقتصادی مد نظر باشد و از طرفی هم چنین طرحهایی باید بعد از مطالعات زیست محیطی اجرا شوند.
الماسوندی با ذکر اینکه مدیران جدید شرکت آب منطقهای باید به سمت مشاوره با شرکتهای دانشبنیان و نخبگان متخصص حرکت کنند، افزود: مدیران نباید مشارکت فکری و هماندیشی را برای خود عیب تلقی کنند و باید تلاش کنند تا از مشورتهای تخصصی استفاده کرده و از این طریق سرعت و دقت اجرای طرحهای حوزه مدیریت آب را افزایش دهند.
وی با اشاره به اجرای طرحهای بزرگ در حوزه مدیریت منابع آبی استان قزوین ادامه داد: انتقال آب از رودخانه شاهرود و راهاندازی بازار آب ۲ طرح اساسی در استان قزوین به حساب میآیند و از مجموعه مدیریتی استان قزوین انتظار داریم که به شرکت آب منطقهای برای تسریع در عملیاتی کردن این طرح بزرگ و راهبردی کمک کنند.
طرح بازار آب تا پایان سال عملیاتی میشود
معاون عمرانی استاندار قزوین هم در ادامه این مراسم از عملیاتی شدن طرح بازار آب تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: فاز اجرایی این طرح به زودی آغاز خواهد شد و با اجرای این طرح نرخ بهرهوری از منابع آبی در دشت قزوین ارتقا پیدا کرده و شاهد افزایش کارآمدی در مدیریت منابع آبی و آبخوان دشت قزوین خواهیم بود.
مهدی رجحانی به اجرای طرح انتقال آب از سد طالقان به شهرستان آبیک اشاره کرد و افزود: این طرح فاز یک طرح انتقال آب طالقان به استان قزوین بود و برای اجرای فازهای بعدی این طرح هم به دنبال یافتن یک سرمایهگذار جدید از بخش خصوصی هستیم و به زودی این سرمایهگذار را مشخص خواهیم کرد.
وی ادامه داد: با توجه به سهم و حقابه تاریخی مردم قزوین از رودخانه شاهرود به دنبال احیای این حقآبه و اجرای طرح بزرگ انتقال آب شاهرود هستیم تا بتوانیم زراعت و کشاورزی را در بسیاری از روستاهای منطقه الموت و طارم سفلی احیا کنیم. از مدیرعامل جدید شرکت آب منطقهای هم میخواهیم که به مدیریت هوشمند منابع آبی بیش از گذشته توجه کند.
مهندسی رودخانه اولویت شرکت آبمنطقهای قزوین شد
مدیرعامل جدید شرکت آبمنطقهای استان قزوین هم در مراسم معارفه خود گفت: یکی از اولویتهای ما در حوزه تأمین منابع آبی جدید اجرای طرح مهندسی رودخانه خواهد بود و اجازه نخواهیم داد که منابع آبهای سطحی و رودخانهای ما به سمت حوضچههای شور حرکت کرده و کیفیت و قابلیت شرب و زراعت خود را از دست بدهد.
منصور ستوده اضافه کرد: اولویت دیگر ما توسعه تأسیسات آبرسانی خواهد بود و در این زمینه تلاش میکنیم تا از ظرفیت نهضت جهاد آبرسانی و دستگاههای متولی استفاده کنیم و طوری حرکت کنیم که تجهیزات آبی ما بیشترین بازدهی را داشته باشند و در این زمینه باید مدیریت و پایش میدانی همیشه برقرار باشد.
وی ادامه داد: نسبت به برطرفسازی نیازهای کشاورزان و صنعتگران استان قزوین در حوزه آب بیتفاوت نخواهیم بود و ضمن حراست از منابع آبی تلاش میکنیم تا اقتصاد آب را به بهترین شکل در استان پیش ببریم.
به گزارش تسنیم، در پایان این مراسم از زحمات یدالله ملکی، مدیرعامل سابق شرکت سهامی آب منطقهای استان قزوین تقدیر و منصور ستوده به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت معرفی شد.
ارسال نظر