خبر مهم درباره افزایش قیمت گندم | قیمت خرید گندم از گندمکاران کی اعلام می شود؟

آخرین اخبار و جزئیات درباره اصلاح و افزایش قیمت گندم و قیمت خرید تضمینی گندم از گندمکاران اعلام شد.

خبر مهم درباره افزایش قیمت گندم | قیمت خرید گندم از گندمکاران کی اعلام می شود؟

قیمت گندم و قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم، با احتساب پاداش کشاورزان، ۱۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است. گندمکاران به قیمت گندم اعلام‌شده و نرخ ۱۵ هزار تومانی خرید تضمینی گندم معترض هستند و نرخ ۱۷ هزار تومان به ازای خرید هر کیلو محصول گندم را منطقی می‌دانند. کشاورزان نسبت به تعلل در اصلاح قیمت گندم و اظهارات برخی مسئولان مبنی بر مناسب بودن قیمت خرید تضمینی گندم به شدت معترض هستند.

قیمت گندم و نرخ خرید تضمینی گندم و رسیدگی به اعتراضات کشاورزان، هنوز به جایی نرسیده است. جنجال و جدال گندمکاران و دولت برای افزایش قیمت گندم ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: خبر خوش کمیسیون کشاورزی مجلس درباره قیمت گندم | قیمت خرید تضمینی گندم ۱۷ هزار تومان می‌شود؟

قیمت گندم

سیدمحمدآقامیری، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفته بود: برخی گندمکاران به نرخ ۱۵ هزار تومانی خرید تضمینی گندم معترض هستند و نرخ ۱۷ هزار تومان به ازای خرید هر کیلو محصول را منطقی می‌دانند؛ به همین دلیل اعلام می‌کنم؛ به شرط آن که دولت و سازمان برنامه و بودجه منابع مالی جدیدی به خرید تضمینی گندم اختصاص دهد، قیمت خرید تضمینی گندم افزایش خواهد یافت و وزارت جهاد کشاورزی هم مخالفتی با این موضوع نخواهد داشت.

چانه‌زنی سر اصلاح قیمت گندم و نرخ خرید تضمینی گندم ادامه دارد. 

عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به دستور رئیس جمهور مبنی بر تجدید نظر در نرخ خرید تضمینی گندم به سرپرست وزارت جهاد کشاورزی امیدواریم که در جلسه پیش رو به نرخ مدنظر مطابق با هزینه های تولید و سود متعارف برای کشاورزان برسیم.

به گفته او، بخش صنف و صنعت اعلام آمادگی کرده که گندم مورد نیازشان را با نرخ واقعی خریداری کنند و در مقابل از سازمان حمایت انتظار دارند که بر پایه قیمت تمام شده برای محصولاتشان قیمت تعیین کنند که این موضوع گشایشی است که حداقل می توانند

بیشتر بخوانید: خبر مهم سرپرست وزارت جهاد درباره قیمت گندم | قیمت آرد و خرید تضمینی گندم افزایش یافت؟

ادامه چانه‌زنی سر اصلاح قیمت گندم

با وجود دستور ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور مبنی بر بررسی آنی قیمت خرید تضمینی گندم و رسیدگی به اعتراض کشاورزان، هنوز اصلاح قیمت خرید تضمینی به جایی نرسیده است.

با توجه به اعتراض کشاورزان و نامه رئیس جمهور مبتنی بر پیگیری آنی مسئله قیمت خرید تضمینی گندم، جلسه‌ای متشکل از اعضای شورای قیمت گذاری و سرپرست وزارت جهاد در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به منظور تعیین تکلیف قیمت خرید تضمینی گندم برگزار شد که متاسفانه بدون نتیجه پایان یافت.

چند روز پیش داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که برای خرید تضمینی هر کیلو گندم با احتساب پاداش کشاورزان نرخ ۱۵ هزار تومان در نظرگرفته شده است که این امر می‌تواند انگیزه خوبی برای کشاورزان باشد و خوشبختانه کشاورزان هم استقبال خوبی از این تعیین قیمت داشته‌اند و ما هم مکلفیم که مطالبات گندمکاران را به سرعت پرداخت کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: گرچه با نرخ ۱۱ هزار تومان می‌توان گندم وارد کرد، اما به سبب رسیدن به خودکفایی، گندم تولید داخل را با نرخ بالاتر از کشاورزان خریداری می‌کنیم.

منظور تاکید کرد: اینکه گفته می‌شود قیمت خرید گندم در کشور‌های همسایه بالاتر از داخل است، باید دانست این رقم برای کشاورزان همان کشور در نظر گرفته شده و این بدان معنا نیست که کشاورز ما یک تن گندم را در کشور همسایه با همان قیمتی می‌تواند بفروشد؛ بنابراین آن قیمت، نرخ حمایتی خرید از کشاورزان داخلی همان کشور است و این موارد بیشتر فضاسازی‌هایی است که صورت می گیرد.

قیمت گندم

سیدمحمدآقامیری، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفته بود: برخی گندمکاران به نرخ ۱۵ هزار تومانی خرید تضمینی گندم معترض هستند و نرخ ۱۷ هزار تومان به ازای خرید هر کیلو محصول را منطقی می‌دانند به همین دلیل اعلام می‌کنم؛ به شرط آن که دولت و سازمان برنامه و بودجه منابع مالی جدیدی به خرید تضمینی گندم اختصاص دهد، قیمت خرید تضمینی گندم افزایش خواهد یافت و وزارت جهاد کشاورزی هم مخالفتی با این موضوع نخواهد داشت.

آقامیری می‌گوید: بودجه فعلی که برای خرید گندم از کشاورزان به وزارت جهاد کشاورزی اختصاص داده شده بر مبنای ۱۳ هزار تومان است، لذا اعتبارات تخصیص یافته به خرید تضمینی گندم حتی از نرخ فعلی هم کمتر است.

البته سرپرست وزارت جهاد کشاورزی روز گذشته گفت: شورای قیمت‌گذاری آرد نرخ ۱۵ هزار تومان را برای خرید هر کیلو گندم تصویب و ابلاغ کرد که به دلیل اعتراض های مکرر کشاورزان، این نرخ  مجددا در حال بررسی است. اما از آنجاکه برای افزایش نرخ خرید تضمینی گندم ابتدا باید منابع مالی تامین شود، به نظر نمی‌رسد تغییری در نرخ این محصول داشته باشیم.

حال باید منتظر ماند و دید که بررسی مجدد آنالیز قیمت به کجا می‌رسد چراکه کشاورزان نسبت به تعلل در اصلاح قیمت و اظهارات برخی مسئولان مبنی بر مناسب بودن قیمت خرید تضمینی گندم به شدت معترض هستند.

سیدجعفر حسینی مشاور اتاق اصناف کشاورزی گفت: اتاق اصناف کشاورزی طی نامه و مکاتبات متعدد و همچنین در نشست های متعدد با رئیس کمیسیون کشاورزی و وزیر جهاد به جد پیگیر اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم شد.

به گفته او، محاسبات قیمت گندم براساس معیار و قانون خرید تضمینی است به طوریکه قانون ۴ معیار برای تعیین نرخ خرید تضمینی گندم دارد.

حسینی با اشاره به معیار قیمت گذاری گندم گفت: در معیار اول هزینه های تولید و سود متعارف کشاورزان باید محاسبه شود، معیار دوم قیمت خرید تضمینی سال قبل با احتساب تورم اعلامی مرکز آمار است، معیار سوم محاسبه درآمد کشاورزان از گندم با شغل های دیگر است که هیچ همخوانی با یکدیگر ندارد و در معیار آخر واردات گندم با احتساب تمامی هزینه های حمل، بیمه و ... است که در هریک از روش ها قیمت کمتر از ۱۷ هزارتومان نیست.

مشاور اتاق اصناف کشاورزی ادامه داد: رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام می کند که نرخ ۱۵ هزارتومانی گندم مناسب است، اما جای این سوال مطرح است که ایشان براساس کدام یک از این ۴ معیار اعلام می کنند که قیمت مناسب است. از طرفی می گویند که کشاورزان از این نرخ راضی هستند که مجدد جای سوال است که ایشان رضایتمندی کشاورزان را از کجا متوجه شدند و با کدام کشاورزان ارتباط دارند؟ 

به گفته او، کشاورزان سربازان تولید هستند و به رغم آنکه نرخ ۱۵ هزار تومانی خرید تضمینی گندم رضایتمندی آنها را جلب نکرده است، اما مجبور به تحویل گندم هستند. هرچند نارضایتی خود را در سال زراعی جدید با کشت نکردن گندم نشان می دهند و از الان این هشدار را می دهیم که در صورت اصلاح نشدن نرخ، دولت برای ذخیره سازی و تامین آرد مورد نیاز مجبور به واردات گسترده از دیگر کشورهاست.

مشاور اتاق اصناف کشاورزی افزود: براساس قانون رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه شورای قیمت گذاری باید حضور داشته باشند و انتظار ما این است که قوه قضاییه و کمیسیون اصل ۹۰، دلیل عدم حضور در جلسات و ترک فعل را از ایشان بخواهد و برخورد کند.

آمارها نشان می‌دهد که سنوات قبل در هر یک از سال ها که کشاورزان نسبت به نرخ خرید تضمینی گندم یا دیگر محصولات معترض بودند، در سال زراعی بعد تمایلی به کاشت نداشتند و بی تردید اثر این تصمیم نادرست را در سال آینده با واردات گسترده خواهیم دید. این درحالی است که تمامی دولت ها از  گندم به عنوان یک محصول استراتژیک حمایت می کنند.

تاخیر در اصلاح قیمت گندم تهدید جدی برای امنیت غذایی کشور

عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر قانون اصلاح تبصره ۳ خرید تضمینی گندم مصوبه سال ۸۳، دولت در صورت تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران مکلف به پرداخت تاخیر مطابق با نرخ میان مدت سپرده است که طبق سود سپرده ۶ ماهه معادل ۱۰ درصد، به ازای هرکیلو گندم باید ۴۵۲ تومان بپردازد.

به گفته او، علی‌رغم شرایط مساعد تولید نمی توان پیش بینی در خصوص میزان خرید تضمینی گندم داشت، هرچند برآوردها حاکی از آن است که با اصلاح قیمت و پرداخت به موقع مطالبات میزان خرید به ۸ تا ۸.۵ میلیون تن خواهد رسید.

هاشمی ادامه داد: اکنون کشاورزان پس از گذشت ۴۰ روز از تحویل گندم تولیدی، وجه آن را دریافت نکرده‌اند که این عوامل بر میزان خرید اثر خواهد گذاشت به طوریکه درصورتی عدم تامین منافع کشاورزان، آنها چاره ای جز فروش محصول خود به دلال و واسطه، قاچاقچی یا دامدار ندارند.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: با وجود بی توجهی مسئولان به اصلاح قیمت خرید و تاخیر در پرداخت مطالبات نگران جایگزینی گندم به عنوان خوراک دام و طیور یا قاچاق آرد به آن سوی مرزها هستیم، درحالیکه در آخرین جلسه بحث آنالیز قیمت را مطرح کردیم و قرار شد سرپرست وزارت جهاد آنالیز قیمت از سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده بگیرند که متاسفانه تاکنون به جایی نرسیده است. هرچند تاخیر در اصلاح قیمت به نفع امنیت غذایی و کشور نیست.

علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: زمانیکه امکان جابه جایی گندم از استانی به استان دیگر وجود ندارد و از آن طرف مرزها به روی گندم بسته است، کشاورز چاره ای جز تحویل گندم به مراکز خرید ندارد و این هیچ ارتباطی به جذابیت نرخ برای تولیدکننده ندارد.

به گفته او، با توجه به کشت گندم و رسیدن فصل برداشت و از طرفی بسته بودن درهای صادراتی، کشاورز گندم تولیدی خود را کجا ببرد. ضمن آنکه کشاورزان به عنوان تامین کننده نان مردم، تعصب خاصی روی نان دارند.

ایمانی ادامه داد: رئیس سازمان برنامه و بودجه اذعان می کند که با نرخ ۱۱ هزار تومان گندم وارد می کند، اما به لحاظ کیفیت درجه پایین است. ضمن آنکه کشاورز خارجی یارانه می گیرد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: کشاورزی که با دلار ۵۵ هزار تومان سم، کود، بذر و ماشین آلات را خریداری و وارد کرده است، چطور می تواند کمتر از قیمت تمام شده محصول خود را عرضه کند.

به گفته او، مسئولانی که واردات را نسبت به تولید داخل مقرون به صرفه می دانند، توجهی به شعار سال و سیاست های رهبری ندارند چراکه رشد تولید بدون حمایت اتفاق نمی افتد و تورم مهار نمی شود.

ایمانی ادامه داد: قانون گذار شورای قیمت گذاری را مرجع تعیین نرخ اعلام کرده است، حال اینکه هریک از مسئولان نرخی را برای خود مطرح می کنند، این موضوع برخلاف قانون و دور از انصاف است چرا که در شرایط فعلی کشاورز با هر نرخی راهی جز تحویل محصول خود ندارد، اما بی تردید کشاورزان برای کشت در سال آینده تصمیم دیگری خواهند گرفت.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: طی نامه ای به رئیس مجلس به عنوان ناظر بر اجرای قانون خواستار اعلام نرخ کارشناسی مطابق با قانون خرید تضمینی و آنالیز فاکتورها خواهیم بود .براساس قانون مگر نرخ گذاری متولی ندارد که هریک از دستگاه ها نرخی را برای گندم اعلام می کنند.

او گفت: بنابر فرمایش مقام معظم رهبری، چنانچه امکان تولید کالایی در داخل حتی گرانتر از خارج است، حق واردات وجود ندارد که متاسفانه تعلل در اصلاح قیمت و ناامیدی کشاورزان برخلاف سیاست های رهبری است.

با توجه به نوسان نرخ ارز و افزایش هزینه های تولید، کشاورزان از بهمن ماه خواستار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم شدند که متاسفانه به رغم‌ نامه نگاری های متعدد خدمت مقام‌معظم رهبری، رئیس جمهور، وزیر جهاد و کمیسیون کشاورزی مجلس هنوز مسئله اصلاح قیمت به جایی نرسیده است، درحالیکه با وجود دستور رئیس جمهور مبنی بر پیگیری آنی قیمت خرید تضمینی گندم انتظار می رفت این مسئله هرچه سریع تر صورت گیرد تا گندم تولیدی به عنوان مهم ترین محصول استراتژیک، جایگزین خوراک دام و طیور در واحدهای مرغداری و دامداری نشود.

قیمت خرید گندم از گندمکاران اعلام شد

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان البرز گفت: پنج مرکز خرید در این استان آماده تحویل گندم و کلزای تولیدی کشاورزان هستند.

قیمت گندم

محمد مجرد، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان البرز با بیان اینکه برداشت گندم از حدود یک هفته آینده آغاز می‌شود، افزود: این مراکز خرید شامل مرکز ایثار زرین در اشتهارد، احمد آباد و خورشیدانه در نظرآباد، پارس افق در ساوجبلاغ و شهید علمی در کرج و فردیس است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان البرز اظهار کرد: گندم از کشاورزان با قیمت تضمینی هر کیلوگرم ۱۵ هزار تومان از کشاورزان خریداری می‌شود.

او با بیان اینکه پیش بینی خرید ۳۰ هزار تن گندم از کشاورزان را داریم، گفت: در این مراکز به محض اینکه کشاورز محصول را تحویل عاملان خرید در این مراکز دهد، سند خرید فوری صادر و تحویل نماینده بانک کشاورزی داده می شود و ظرف ۱۵ روز مبلغ به کشاورز پرداخت می‌شود.

مجرد اضافه کرد: برای خرید کلزا نیز مرکز شهید علمی فردیس و کرج در نظر گرفته شده که پیش بینی می‌شود که کلزا هم به میزان یک هزار تن از کشاورزان البرزی خریداری شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان البرز تاکید کرد: هنوز قیمت خرید تضمینی کلزا از کشاورزان اعلام نشده است.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 90045

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      • احمد

        کشاورز بدبخت این زحمات ۸ ماه کاررر اخرش ۱۷ هزار

      • ناشناس

        کشاورزان قیمت ۲۰هزارتومان هم راضی نمیشن،کشاورز پارسال گندم کیلویی ۱۷۸۰۰ از دولت خریده بعد بیاد گندم بده دولت کیلویی ۱۷ هزارتومان،اگه کمتر از۲۰ هزارتومان قیمت بخوره کل کشاورزها معترض می شوند

      • یک کشاورز

        کاشکی دولت این پافشاری برای قشر محروم جامعه میزاشت روی قیمت ارز وطلا ومسکن وهزار کوفت وزهر مار هم حساسیت نشان میداد زندگی کشاورزشده بدبختی با این قیمت دولت خبر ازقیمت کود سم وهزار هزینه که توی یکسال سه برابر شده خبر داره???

        • ناشناس

          من درکهگیلویه و بویراحمد شهر چرام مرکز خرید کیلویی ۱۱/۵۰۰ یازده هزارو پانصد تومان حساب کرده وپول داده پیگری کنید

      • اسماعیل

        سلام به ما کشاورزان جنوب کرمان کیلویی یازده هزار تومان واریز کردنذ

      • ناشناس

        چرا قیمت گندم برای کشاورز بدبخت یه بام ودو هوا شده در کهگیلویه شهرچرام ۱۱/۵۰۰ حساب کردن و پولش دادن

      • ناشناس

        دولتی که یک ساله نمیتونه قیمت گندم را اعلام کنه چطور انتطار دارید کشور را اباد کنه روز به روز بدبخت وذلیل تر میشیم این از بی عبرتی مسئولینه

      • ناشناس

        تو.رو.خدا.به.فکر.کشاورز.هم.باشید.اقای.ریسی

      • M

        تورو خدا پول گندم کار رو بزنید ب حساب خوتونو مسخره کردید با این کارا مردم رو داربن با چهارتاتیتر مسخره تو گوگل فقط،اعتباردولت رو زیر سوال میبرید ب خدا دلال خیلی منصفتره و دولت فکر نمیکنه سال و سالهای پیش رو هم هست این چ کاریه تیشه میزنه ب ریشه خوش

      • چنانی

        حساب کنید پول کشاورز چندماه معطل کنه چقد سود میشه برای بانک مرکزی ودولت

      • ناشناس

        خواسته مردم اینست که دریک هفته پول کشاورزان پرداخت کنند

      • ناشناس

        دقیقا داره دوماه میگذره هنوز پول ندادن این چه کاریه ما هم از بانک کشاورزی وام گرفتیم یک روزش بگذره جریمه دیرکرد داریم میشیم این چه دولت مزخرفیه که ماداریم تازه هم دارن ۱۱۵۰۰حساب میکنن تا کی دروغ تاکی بس کنید دیگه

      • کشاورز

        قیمت گندم باید20تومان باشه وگرنه زررمیکنیم

      • زلزله

        بخاطر اینکه قیمت اعلام نمیکنن که همه گندم ها استانهادروبشه بعدقیمتی که خودشان دوست دارن اعلام میکنم میگن مبادا کشاورزان گندم و تحویل ندن

      • ناشناس

        خدا را شکر کنید کهکیلویه ای اون یازده و نیم را واریز کردن ما اونم هنوز نگرفتیم به خدا یه دلیل بیارید که چرا پول کشاورز را که نه ماه سال با قرض وسلف و پول سودی خودشو به فصل برداشت میرسه بعد دولت بیاد پول نده و شرمنده تراکتور و کمباین وسم فروش بشیم

      • ناشناس

        استان گلستان هم اعلام کردن پانزده هزار تومان خریداری می‌کنند ولی الان داریم میبینم که یازده و نیم حساب کردن وپول واریز نمیکنن چرا آخه

      • داود طنوریان

        قیمت خرید گندم خوب است موفق باشید

      • ناشناس

        واقعا خسته نباشید جناب آقایان با قیمت گندم دارین بازی میکنید سرپرست جهاد هم فقط حرف میزنه

      • سعید

        کجای این تیتری که زدی تازگی داشت هر وقت قیمت گندم شد کیلویی ۲۰ هزار اونوقت تیتر بزن

      • ناشناس

        آقای مسئول‌هزینه هایکشاورزی بالاس کشاورزان کدوم استان باقیمت پانزده هزارتومان موافقند نام ببرید تا بشناسیم.گندم کمتر از بیست و پنج تومن جوابگوی کشاورز نیست بااین هزینه ها

      • موسی

        نه عدل ونه انصاف هست .پول کشاورز را بدهید

      • ناشناس

        لطفا پول گندم رو کامل واریز کنید .ما که تحویل دادیم دیگه نمی تونیم پس بگیریم ریش و قیچی هم که دست خودتونه لا اقل همون قیمت که اعلام کرده بودین واریز می کردین اللحساب ۱۱۵۰۰واریز کردی که چی الان نزدیک به ۴۰روز میگزره که گندم تحویل دادیم هیچ خبری از باقی مانده حساب نیست یه تکون بدین به خودتون مسولین عزیز

      ارسال نظر