جابه‌جایی‌هایی فله‌ای و حذف و اضافه‌های آموزشی جهت‌دار در آموزش و پرورش

در آموزش و پرورش چه خبر است؟ ماجرای مردودی آموزگاران در آزمون استخدامی

اسامی نهایی آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش روز پنجشنبه اعلام شد، اما برخی از داوطلبان به این نتایج اعتراض کردند. آنها می‌گویند علی‌رغم کسب نمره بالاتر از حد نصاب اعلامی در دفترچه و کارنامه مردود شده‌اند. در همین مورد محمد وحیدی، نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفته وزارت آموزش و پرورش و سازمان اداری استخدامی باید خطای انسانی که رخ داده و دلخوری بسیاری که ایجاد شده را جبران کنند.

در آموزش و پرورش چه خبر است؟ ماجرای مردودی آموزگاران در آزمون استخدامی

ماجرای مردود شدن داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش چیست ؟اسامی نهایی پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش در روزهای اخیر اعلام شد، اما موجی از نارضایتی از سوی داوطلبان به دنبال داشت. داوطلبانی که می‌گویند علی‌رغم کسب نمره لازم، در لیست پذیرفته‌شدگان نامی از آنها نیست.

اسامی نهایی آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش روز پنجشنبه اعلام شد، اما برخی از داوطلبان به این نتایج اعتراض کردند. آنها می‌گویند علی‌رغم کسب نمره بالاتر از حد نصاب اعلامی در دفترچه و کارنامه مردود شده‌اند. در همین مورد محمد وحیدی، نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفته وزارت آموزش و پرورش و سازمان اداری استخدامی باید خطای انسانی که رخ داده و دلخوری بسیاری که ایجاد شده را جبران کنند.

رضامراد صحرایی از روزی که برای وزات آموزش و پرورش رای اعتماد گرفت، بارها از تحول در مدارس و این وزارتخانه سخن گفته است. اما در وزارتخانه‌ای که به دست صحرایی سپرده شده آنچه به گوش می‌رسد جابه‌جایی‌هایی فله‌ای و حذف و اضافه‌های آموزشی جهت‌دار است.

همین هفته قبل بود که وزیر آموزش و پرورش از تحول در مدارس با تغییر ۲۰ هزار مدیر مدرسه گفت. جابه‌جایی‌هایی که محمد مهاجری، فعال اصولگرا آن را خالص‌سازی خواند. او در صفحه خود در ایکس (توییتر سابق) نوشت که به این سرعت ۲۰ هزار میز و نیمکت مدرسه قابل تغییر نبود. وزیر جرات دارد بگوید فرمان این خالص‌سازی را چه کسی به او داده است؟

در همین حال برگزاری آزمون استخدامی آموزگاری و جذب بازنشستگان در این وزارتخانه هم حواشی زیادی ایجاد کرده است. آزمونی که دواطلبان از برخوردهای سلیقه‌ای در ارزیابی و تناقضات محاسبه نمره قبولی آن می‌گویند.

ماجرای آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش

آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش ویژه رشته شغلی آموزگار ابتدایی و آموزگار استثنایی اردیبهشت‌ماه سال جاری برگزار شد. بیش از 534 هزار نفر در این آزمون شرکت کردند. قرار بود در این آزمون استخدامی 24 هزار و 694 آموزگار ابتدایی، 2332 آموزگار استثنایی و 992 آموزگار ویژه مناطق عشایری و مرزی جذب شوند. یعنی ظرفیت پذیرش این آزمون حدود 28 هزار نفر اعلام شد.

این آزمون استخدامی شامل دو مرحله کتبی و ارزیابی تکمیلی می‌شد. داوطلبان باید در مرحله ارزیابی تکمیلی در مجموع از حداکثر امتیاز باید حداقل 470 امتیاز را کسب می‌کردند. اسامی نهایی آزمون روز پنجشنبه اعلام شد، اما بسیاری از داوطلبان به این نتایج اعتراض کردند. آنها می‌گویند علی‌رغم کسب نمره لازم حتی بالاتر از حداقل امتیاز باز هم مردود شده‌اند.

مریم یکی از داوطلبانی که در این آزمون شرکت کرده است به تجارت‌نیوز می‌گوید: «مرحله اول یعنی کتبی را قبول شدم، اما مرحله دوم را مردود اعلام کردند. در دفترچه و کارنامه آزمون استخدامی، نمره حد نصاب را 470 را تعیین کرده بودند، اما به‌گونه‌ای دیگر نتایج را محاسبه کرده‌اند.»

او ادامه داد: «خودم و بسیاری از همکارانم بیشتر از نمره حد نصاب را کسب کردیم؛ اما قبول نشدیم. نمره خودم 543 بود.»

مریم درباره شرایط کاری خود توضیح می‌دهد: «چند سال در مدارس غیرانتفاعی کار کردم. حالا هم به صورت قرارداد کار معین در مدارس دولتی تهران مشغول به کارم. در قرارداد ما آمده بود که تا پایان شهریورماه مشغول به کار باشیم. بعد از آن ادامه همکاری منوط به نتایج آزمون است.»

او می‌گوید: «شرایط آزمون مساوی نبود. دو شیفت کار می‌کردیم. من و بسیاری از همکارانم بعد از کار باید برای آزمون مطالعه می‌کردیم و آماده می‌شدیم. با همه اینها باز هم نمره لازم را گرفتم، اما در لیست قبولی‌ها اسمم را ثبت نکرده‌اند.»

سهیل یکی دیگر از داوطلبانی است که از ارومیه در این آزمون شرکت کرده است. او هم می‌گوید علی‌رغم کسب نمره لازم در لیست قبولی‌ها نبود. او می‌گوید: «قرار بود امتیاز بومی هم برای ما حساب شود، اما اینطور نشد. در ابتدا پیگیری که کردم گفتند امتیاز بومی را اضافه می‌کنیم، ولی بعد از انتشار نتایج دیدم که آن را هم حذف کرده‌اند.»

نکته دیگری که برخی از داوطلبان این آزمون استخدامی در فضای مجازی و گروه‌های آموزشی عنوان می‌کنند، برخوردهای سلیقه‌ای در مرحله دوم و در مراکز ارزیابی است.

آنها می‌گویند برخی از افرادی که در این مراکز ارزیابی‌ها را انجام داده‌اند، بنا به میل و سلیقه خود امتیازات را رد کرده‌اند و همین موضوع شانس قبولی را از آنها گرفته است.

تناقضاتی در نمره کل نهایی آزمون استخدامی

نکته مهم حد نصاب مجموع امتیاز آزمون کتبی و ارزیابی است. تناقضاتی که در اطلاعیه‌های قبل از آزمون و در کارنامه آمده، موجب سردرگمی داوطلبان شده است.

در کارنامه نهایی آمده که مجموع امتیاز آزمون کتبی و ارزیابی تکمیلی در حیطه‌های عمومی، اختصاصی و تخصصی به ترتیب 95، 70 و 40 و حدنصاب نمره کل نهایی 470 است. در جدول کارنامه مریم، دواطلبی که با تجارت‌نیوز گفت‌وگو کرده، یک نمره کل نهایی آمده و یک حداقل نمره قبولی. نمره کل نهایی این داوطلب 543 بود و حداقل نمره قبولی 562 تعیین شده است.

خطای انسانی در آزمون

روز دوشنبه محمد وحیدی، نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز از وضعیت نتایج آزمون استخدامی آموزگاری و نارضایتی‌های داوطلبان گفت. (ایسنا)

وحیدی گفت طی سه روز اخیر نتایج این آزمون اعترضات زیادی را به دنبال داشته است. برخلاف اصول 3، 28 و 30 قانون اساسی متاسفانه در مجموع سازمان اداری استخدامی کشور و همچنین وزارت آموزش و پرورش شرایط بسیار حساس نیاز به نیروی انسانی، احساس نمی‌شود.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس توضیح داد: «در نتایج اعلام‌شده اعتراضات به دو موضوع است؛ یکی محاسبه نمره حداقلی و دیگر اینکه 60 درصد ارزیابی نتایج این آزمون به کانون‌های ارزیابی که مجموعه‌های انسانی هستند، سپرده شده است. وزارت آموزش و پرورش و سازمان اداری استخدامی باید خطای انسانی که رخ داده و دلخوری بسیاری که ایجاد شده را جبران کنند.»

پس از اعتراض داوطلبان و حواشی پیش آمده در این مورد، وزارت آموزش و پرورش در اطلاعیه‌ای اعلام کرد داوطلبانی که در ردیف قبولی نهایی آزمون قرار نگرفته‌اند و نسبت به عدم قبولی خود معترض هستند از روز یکشنبه، دوم مهرماه 1402 به مدت 20 روز به سامانه اعتراض ارزیابی تکمیلی آموزگاران به نشانی http://http//jazb.sru.ac.ir//auth/login مراجعه و اعتراض خود را ثبت کنند.

 

منبع: تجارت نیوز

دیگر رسانه ها

کدخبر: 107680

ارسال نظر