خبر مهم رئیس دیوان عدالت اداری برای داوطلبان کنکور

رئیس دیوان عدالت اداری تکلیف داوطلبانی که در کنکور تقلب کردند را روشن کرد.

خبر مهم رئیس دیوان عدالت اداری برای داوطلبان کنکور

 رئیس دیوان عدالت اداری تکلیف داوطلبانی که در کنکور تقلب کردند را روشن کرد.

به گزارش عرشه آنلاین؛ رئیس دیوان عدالت اداری درباره وضعیت دانشجویانی که با نظر هیات‌ رسیدگی به تخلفات در آزمونهای سراسری متخلف شناخته می‌شوند، گفت: رویکرد قانونگذار این است که این افراد «داوطلب» نیستند بلکه «دانشجو» هستند و هیات رسیدگی به تخلفات حق رسیدگی ندارد و ما به استناد قانون باید رسیدگی کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین حکمتعلی مظفری درباره بیشترین شکایات دانشجویان به دیوان عدالت اداری گفت: راجع به سازمان سنجش، شکایات دانشجویان به عملکرد هیات‌های رسیدگی به تخلفات آزمون‌های سراسری برمی‌گردد و در این حوزه شکایت واصل می‌شود. دو گونه شکایت می تواند در دیوان عدالت در این زمینه طرح شود.

وی افزود: یکی از شکایات این است که آلات تقلب از دانشجو کشف شده و هیات رسیدگی به تخلفات او را از ادامه تحصیل محروم کرده و این فرد هم به رای اعتراض می کند و می خواهد خود را تبرئه کند و اگر قانع نشد و رای به ضررش صادر شد هیات تجدیدنظر سازمان سنجش ظرف ۳ ماه از ابلاغ رای مهلت دارند در دیوان عدالت طرح شکایت کنند و رویکرد دیوان عدالت هم با توجه به مستندات و آلات تقلبی است که دانشجو بر سر آزمون آورده و از او کشف شده است. اگر دلایل وجود داشت رای در دیوان عدالت تایید می شود و در غیر این صورت رای نقض می شود. ‌

وی افزود: یک بخش دیگر و عمده‌ترین شکایات دانشجویی مربوط به آن‌هایی است که سر جلسه امتحان از آن‌ها چیزی کشف نشده است. پس از شروع دوران دانشجویی، بعضا دانشجو تا ترم ۷ درس خوانده و سرجلسه امتحان به آن‌ها گفته می‌شود که شما مشکوک به تقلب هستید و رتبه‌ای که شما آورده اید، با خیلی از افرادی که شبهه در تقلب دارند یکی شده است و یا با نمرات مدرسه شما همخوانی ندارد. دلایل شبهه است و موضوع در هیات رسیدگی به تخلفات بررسی می شود و از این دسته افراد آزمون مجدد گرفته می‌شود و فرد در صورت نیاوردن رتبه مورد قبول، به دیوان عدالت شکایت می‌کند.

وی افزود: در اینجا دو رویکرد وجود دارد؛ یکی اینکه ما بگوییم در آزمون مجدد دانشجو نمره نیاورده پس رای هیات درست است. رویکرد دیگر قانونگذار این است که گفته اشتباه است و در استفساریه ماده ۱۱ مطرح کرده کسی که سر کلاس است دیگر داوطلب نیست و کسی حق ندارد از او آزمون مجدد بگیرد زیرا داوطلبی که شبهه دارد باید آزمون مجدد بدهد و کسی که سرکلاس نشسته و چند سال از درس خواندنش گذشته داوطلب نیست و دانشجو است.

وی تاکید کرد: بسیاری از خانواده‌ها نگرانند و خبرهایی شنیدم که بعضی افراد حتی دست به خودکشی زدند زیرا فشار روانی زیادی بر آنها وارد است. رویکرد قانونگذار این است که داوطلب نیستند و دانشجو هستند و هیات رسیدگی به تخلفات حق رسیدگی ندارد و ما به استناد قانون باید رسیدگی کنیم و برهمین اساس جلسات متعددی در دیوان عدالت و شورای نگهبان گذاشتیم تا همکاران را متقاعد کنیم. تقریبا همه معتقدند که استفساریه قانونی برای همین افراد است و آنها را «داوطلب» تشخیص نداده‌اند و باید به کلاس درس‌های خود بروند و دیوان عدالت هم شروع به صدور آرا در این زمینه کرده است.

منبع: ايسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 117923

ارسال نظر