شایعات عجیب و غریب درباره استفاده کشورهای خارحی از سلاح «هارپ» برای کاهش بارش‌ها در ایران ؟

حرف و حدیث دراین باره زیاد است. برخی از تاثیراحتمالی هارپ( تغییر عمدی آب و هوایی از سوی کشورهای دیگر) بر شرایط کنونی کشور می‌گویند که به عقیده من می تواند دخالت کشورها در این موضوع تاثیر گذار باشد؛ اما باید در این زمینه تحقیقات بیشتر و تخصصی صورت بگیرد؛تا آن زمان، فقط احتمال تاثیر هارپ بر شرایط اقلیمی و کم بارشی سامانه های جوی در ایران وجود دارد و به طور قطع نمی شود درباره آن اظهار نظر کرد.ضمن اینکه این عامل را هم نمی شود رد کرد.»

شایعات عجیب و غریب درباره  استفاده کشورهای خارحی از سلاح «هارپ» برای کاهش بارش‌ها در ایران ؟

کارشناس مستقل هواشناسی با اشاره به انتشار نقشه‌های جنجالی هواشناسی که نشان می دهد سامانه های بارشی در داخل مرزهای ایران ضعیف و کم بارش می شوند، احتمال تاثیر هارپ براین شرایط را مطرح کرد و درخصوص عوامل کم بارشی سامانه ها در کشور توضیحات مهمی داد

 اخیرا انتشار برخی نقشه های هواشناسی در رسانه ها و فضای مجازی خبرساز شده‌ است. برخی کارشناسان از تغییرات عمدی آب و هوای ایران از سوی دیگر کشورها می‌گویند و برخی دیگر علاوه بر این موضوع، خشکی تالاب ها ،دریاچه ها و از بین رفتن پوشش های گیاهی و عرصه های منابع طبیعی را در ایجاد چنین شرایطی دخیل می دانند.اما واقعا دلیل کم اثر شدن سامانه های جوی در داخل ایران هارپ است؟

چرا درزمستان ایران برف نمی بارد

نمونه ای از نقشه هواشناسی که کم اثر شدن سامانه‌های بارشی در ایران را نشان می دهد

محمدرضا جاویدی،کارشناس مستقل هواشناسی درگفت‌وگو با همشهری آنلاین به این موضوع واکنش نشان داد. او عامل اصلی کم اثر شدن سامانه های بارشی در آسمان ایران را کاهش رطوبت در عرصه‌های طبیعی به دنبال برداشت بی رویه ازسفره های زیرزمینی عنوان کرد و از احتمال اثرگذاری «هارپ» و دخالت دیگر کشورها در این زمینه سخن گفت:« حرف و حدیث دراین باره زیاد است. برخی از تاثیراحتمالی هارپ( تغییر عمدی آب و هوایی از سوی کشورهای دیگر) بر شرایط کنونی کشور می‌گویند که به عقیده من می تواند دخالت کشورها در این موضوع تاثیر گذار باشد؛ اما باید در این زمینه تحقیقات بیشتر و تخصصی صورت بگیرد؛تا آن زمان، فقط احتمال تاثیر هارپ بر شرایط اقلیمی و کم بارشی سامانه های جوی در ایران وجود دارد و به طور قطع نمی شود درباره آن اظهار نظر کرد.ضمن اینکه این عامل را هم نمی شود رد کرد.»

اما "هارپ" چیست؟، تعاریفی که درباره پدیده هارپ به زبان فارسی وجود دارد، بیشتر به افسانه پردازی شباهت دارد. تعاریف که ذهن را به یاد فیلم های هالیوودی همچون جنگ ستارگان می اندازد.

 

خلاصه تعاریف کلی "هارپ" اینگونه است: "یک برنامه تحقیقاتی است که به طور کلی عبارت است از تلاش هایی برای ایجاد تغییرات در یونوسفر که دورترین و ناشناخته‌ ترین بخش جو در فاصله بین 50 تا 100 کیلیومتری زمین. هارپ این کار را با امواج رادیویی فرکانس بالا که توسط رادارهای خود منتشر می‌کند انجام می‌دهد. بخشی از این امواج در ارتفاع ۱۰۰ تا ۳۵۰ کیلومتری از سطح زمین جذب شده و باعث افزایش شتاب الکترون‌ها در آن منطقه و در نتیجه گرم شدن یونوسفر می‌شوند. امواج آنتن ها پس از اصابت به یونوسفر و بازگشت به زمین قادر می شوند نه تنها به عمق دریا بروند بلکه فراتر رفته و به اعماق زمین نیز وارد شوند."

 

در ادامه توضیحات منتشر شده درباره هارپ آمده است: «در واقع در واکنش به ارسال امواج از زمین، یونوسفر واکنش نشان می دهد و فرکانس های فوق کوتاهی تولید می کند که پس از اصابت به زمین به داخل آن نفوذ کرده و می تواند انواع پدیده های زیست محیطی را ایجاد کنند و حتی با استفاده از این فرکانس های فوق کوتاه و نیرومند، زمین زلزله و خرابی را باعث شوند. علاوه بر استفاده های تحقیقاتی در مورد شناخت اعماق زمین و معادن و کانی های موجود در آن، این دانش علمی می تواند باعث ایجاد سونامی، خشکسالی، آتشفشان، سیل های عظیم و طوفان های بزرگ شود.»

دیگر رسانه ها

کدخبر: 118928

ارسال نظر