اردیبهشت دیوانه رسید!همه ایران آماده باشند
یک کارشناس مستقل هواشناسی با یادآوری اعلام هشدار نارنجی از سوی سازمان هواشناسی برای برخی مناطق کشور، از مردم خواست هشدارها را جدی بگیرند و از اتراق در کنار رودخانه ها و مسیل ها خودداری کنند. او از کوچ نشینان هم خواست که از امروز(دوشنبه) تا اواخر چهارشنبه و پنج شنبه کوچ خود را متوقف کنند.
یک کارشناس مستقل هواشناسی با یادآوری اعلام هشدار نارنجی از سوی سازمان هواشناسی برای برخی مناطق کشور، از مردم خواست هشدارها را جدی بگیرند و از اتراق در کنار رودخانه ها و مسیل ها خودداری کنند. او از کوچ نشینان هم خواست که از امروز(دوشنبه) تا اواخر چهارشنبه و پنج شنبه کوچ خود را متوقف کنند.
بررسی الگوهای هواشناسی از سوی کارشناسان از اردیبهشت ماه پربارش در سراسر کشور حکایت دارد. طبق پیش بینی کارشناسان، بارشهای بهاری در اردیبهشت ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با افزایش همراه است. به این ترتیب و با تحقق پیش بینیها انتظار میرود سدهای کشور تا حد مطلوبی آبگیری شوند که در نتیجه، تابستان امسال، تنش آبی کمتری در انتطار شهرها خواهد بود.
کارشناس مستقل هواشناسی در گفتوگو با همشهری آنلاین از آغاز بارندگی های نسبتا شدید در بیشتر مناطق کشور خبر داد و گفت:با توجه به ورود سامانه های بارشی به مناطق وسیعی از کشور، بیشتر مناطق ایران بارش های خوبی دشت می کنند. او ضمن هشدار درباره احتمال وقوع سیلاب ناشی از بارش های نقطه ای و همرفتی از کشاورزان و باغداران خواست با توجه به فصل گلدهی محصولات باغی و با درنظر گرفتن پیش بینی های هواشناسی مبنی بر بارش های نقطه ای و رگباری و همچنین احتمال کاهش دما، تمهیدات لازم را برای مراقبت از محصولاتشان به کار بگیرند. جاویدی همچنین به عشایر توصیه کرد که برای مراقبت از خود و دامهایشان، این هفته کوچ خود را متوقف کرده و از توقف درحاشیه رودخانهها پرهیز کنند.
علیرضا جاویدی اعلام کرد: وارد یک دوره بارشی شده ایم و انتظار داریم تا ۲۳ اردیبهشت ماه آسمان بسیاری از مناطق کشور با بارش همراه شود. براین اساس، بعید است نقطه ای از ایران باشد که در هفته آینده دست کم یک بار بارش دشت نکند. بارندگی های همرفتی و نقطه ای مخاطراتی هم به دنبال دارد و وزش باد شدید، سیلاب به صورت نقطه ای در برخی مناطق کشور دور از انتظار نیست.
هشدار زرد برای این استان ها | سامانه بارشی تا چه زمانی فعال است؟ + فیلم
باغداران و کشاورزان گوش به زنگ باشند
جاویدی این را هم گفت که کشاورزان و به ویژه باغداران باید در این روزها هشدارهای هواشناسی را دنبال کنند تا کاهش دمای هوا وبارش باران کمترین آسیب را به محصولاتشان وارد کند.
کارشناس مستقل هواشناسی، تمرکز بارش ها را در سرتاسر زاگرس، البرز و همینطور فلات مرکزی عنوان کرد و گفت: کرمان، شمال فارس، یزد، اصفهان، شمال تهران، شمال کشور مخصوصا گلستان و خراسان شمالی مناطقی هستند که بارش های خوبی را در هفته جاری و هفته آینده دشت می کنند.
بارشهای فراوان اردیبهشت در راه است | احتمال سیلاب در کدام مناطق بیشتر است؟
او درباره احتمال آبگرفتگی معابر و وقوع سیلاب در این مناطق هم هشدار داد و درعین حال گفت: پیشبینی های هواشناسی مخصوصا در بارش های بهاری از قطعیت برخوردار نیست اما در مناطقی که بالاتر عنوان شد احتمال سیلاب وجود دارد.
احتمال سیلاب در این مناطق بیشتر است
جاویدی از ورود امواج بارشی در هفته آینده خبرداد و گفت: اواخر هفته آینده هم بارش داریم. براین اساس، پیش بینی می شود موج سودانی وارد کشور شود و احتمالا شهرهای کرمان، یزد، گرگان، آق قلا، رودبار جنوب و حتی رفسنجان شاهد بارش های نقطه ای باشند که در این شرایط احتمال سیلاب در این نواحی وجود دارد.
کارشناس هواشناسی کمترین بارندگی را ۲ تا ۵ میلیمتر در جنوب خوزستان، نوار مرزی بوشهر و فارس و به طور کلی نوار مرزی جنوب کشور عنوان کرد و گفت: در این مناطق پیش بینی می شود میزان بارش ها در مقایسه با دیگر مناطق کشور کمتر باشد. ضمن اینکه حداکثر بارش در روزهای پیش رو تا ۸۰ میلیمتر در شهرهای ساری، گرگان، آق قلا، نکا و اشکنان استان فارس پیش بینی می شود. البته باید توجه داشت که پیش بینی بارش در فصل بهار می تواند متغیر باشد.
جاویدی به تحقق پیش بینی هواشناسی اشاره کرد و گفت: در صورتی که بارشهامحقق شود، انتظار می رود بیشتر سدهای کشور آبگیری شوند و در نتیجه، تابستان امسال تنش آبی کمتری درانتظارشهرها خواهد بود.
ارسال نظر