آخرین نشانی خود را در سامانه ثبت احوال ثبت کنید

نشانی محل سکونت خود را به ثبت احوال اطلاع دهید + سایت اعلام تغییر آدرس

سازمان ثبت احوال کشور چندی پیش اعلام کرد که همه افراد مکلف به اعلام آخرین نشانی خود به سازمان ثبت احوال هستند

نشانی محل سکونت خود را  به ثبت احوال اطلاع دهید + سایت اعلام تغییر آدرس

سازمان ثبت احوال  کشور چندی پیش اعلام کرد که همه افراد مکلف به اعلام آخرین نشانی خود به سازمان ثبت احوال هستند  به گزارش عرشه آنلاین ، سازمان ثبت احوال کشور تاکید کرد این سازمان متولی مدیریت نشانی اشخاص  است . براساس اطلاعیه سازمان ثبت احوال  افراد موظفند ظرف ۲۰ روز از جابجایی، آخرین نشانی خود را به سازمان ثبت احوال اعلام نمایند

سایت اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سایت ثبت احوال

 همه افراد مکلف به اعلام آخرین نشانی خود به سازمان ثبت احوال هستند

به گزارش عرشه آنلاین بر اساس قانون افراد موظفند ظرف 20 روز از جابجایی، آخرین نشانی خود را به ثبت احوال اعلام نمایند، لذا می توانند از طریق این سامانه و ورود به بخش درخواست تغییر نشانی نسبت به اصلاح آن اقدام نمایند.

کلیه افرادی که آدرس محل سکونت آن ها تغییر پیدا کرده است، جهت تغییر نشانی، می توانند با ورود به سایت اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال، از طریق انتخاب گزینه سامانه اعلام تغییر نشانی، در خواست خود را در سازمان ثبت احوال کشور، ثبت نمایند. همچنین، از مهم ترین شرایط لازم، جهت ثبت درخواست تغییر نشانی، داشتن کارت ملی هوشمند می باشد.

سامانه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور، به نشانی https://sahim.sabteahval.ir؛ سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان، با عنوان اختصاری سهیم است که از این پس نشانی و آدرس اقامتگاه قانونی هر فرد و هر کد ملی، نشانی مندرج در این سامانه خواهد بود.

سازمان ثبت احوال کشور متولی مدیریت نشانی اشخاص حقیقی و ارائه آمار و گزارش‌های جابه‌جایی و مهاجرت مبتنی بر اطلاعات پایگاه نشانی ایرانیان است و با توجه به آثار مهم ثبت نشانی در سامانه سازمان ثبت احوال کشور تلاش شده شرایط تسریع و تسهیل این امر برای شهروندان فراهم شود.

به گزارش عرشه آنلاین همه نهادها و دستگاه‌ها براساس تصویب قانونی و به پیشنهاد سازمان ثبت احوال کشور در مورد پایگاه نشانی قانونی در قانون بودجه سال ۱۴۰۲، موظفند آخرین استعلام نشانی افراد برای ارائه خدمات را از سازمان ثبت احول استعلام و دریافت کنند؛ بنابراین برای جلوگیری از هرگونه اختلال در خدمات‌رسانی، شهروندان باید آخرین نشانی خود را ظرف مدت ۲۰ روز به سازمان ثبت احوال کشور اعلام کنند.

شهروندان برای ثبت آدرس و نشانی جدید محل سکونت خود نیاز نیست که به سازمان ثبت احوال مراجعه کنند زیرا این کار از طریق مراجعه به درگاه اینترنتی سازمان ثبت احوال و ورود به سامانه اعلام تغییر نشانی ممکن است.

بسیاری از خدمات مانند استعلام بانک های عامل، راه و شهرسازی، پلیس راهنمایی و رانندگی و پست همچنین خدمات بسیاری از دستگاه‌ها و ادارات دولتی از طریق نشانی ثبت شده در ثبت احوال به متقاضیان ارائه می‌شود؛بنابراین آدرس باید به روز و مطابق با محل سکونت فعلی شهروندان باشد.

همچنین ثبت آدرس محل سکونت شهروندان در سامانه ثبت احوال مبنای بسیاری از برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های مسئولان و دستگاه‌های اجرایی برای آموزش، بهداشت، میزان مهاجرت‌پذیری و مهاجرت فرستی، اشتغال و بیکاری، آمار مختلف اقتصادی و ابعاد امنیتی است که با تجزیه و تحلیل داده‌های آن تصمیم گیری را برای مسئولان تسهیل می‌کند.

اطلاعیه سازمان ثبت احوال

ثبت نشانی رایگان است

به گزارش عرشه آنلاین شهروندان می‌توانند برای اعلام تغییر آدرس و کدپستی خود به سامانه هویت یکتای ملی ایرانیان (سهیم) به آدرس www.sahim.sabteahval.ir مراجعه و ظرف مدت کمتر از پنج دقیقه به صورت رایگان اقدام کنند.

مراحل ثبت تغییر نشانی در سامانه ثبت احوال

به گزارش عرشه آنلاین مرحله نخست، مراجعه شهروند به سامانه اعلام تغییر نشانی و ورود شناسه کارت ملی، تاریخ تولد، شماره همراه و تلفن ثابت است و مرحله بعد دریافت پیامک کد کنترلی از طریق تلفن همراه و ورود آن در سامانه است. مرحله دیگر شامل ورود کد پستی جدید و زمان شروع سکونت است. بعد از آن مراحل دیگر شامل نمایش شرح نشانی توسط سامانه از طریق ارتباط با پایگاه شرکت پست و تأیید یا رد نشانی قرار دارد همچنین دریافت پیامک تایید در صورت تایید نشانی و پیگیری مغایرت از طریق درگاه شرکت پست توسط متقاضی در صورت رد نشانی نمای داده می‌شود.

پیشنهاد سازمان ثبت احوال کشور در مورد پایگاه نشانی قانونی در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ به تصویب رسید و بر اساس بند الحاقی ۵ تبصره ۱۰؛ در راستای اجرای پایگاه اطلاعات مکان اقامت اشخاص حقیقی موضوع ماده(۱۰) قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی، سازمان ثبت احوال کشور مکلف است امکان ثبت برخط و به روزرسانی نشانی قانونی همه اشخاص حقیقی را با لحاظ کلیه الزامات امنیتی بر روی این پایگاه فراهم کند و سازمان ثبت احوال باید از طریق تبادل اطلاعات و برقراری خدمات الکترونیکی نسبت به ارائه این نشانی‌های قانونی به همه دستگاه‌ها، شرکت‌های دولتی، موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی اقدام کند.

به گزارش ایرنا، سامانه ثبت و تغییر نشانی ثبت احوال از سال ۱۳۷۶ با توجه به قانون اختصاص شماره ملی، کد ملی و کد پستی که همه دستگاه‌ها ملزم به استفاده از اطلاعات پایگاه جمعیتی ثبت احوال بودند، مطرح بود و سرانجام در دی سال ۱۳۹۷به مناسبت روز ملی ثبت احوال و یکصدومین سال تاسیس این سازمان آغاز به کار کرد.

نحوه ورود به سایت اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال

به گزارش عرشه آنلاین در سال های گذشته، نیازی به اعلام تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال نبود؛ اما در حال حاضر، با توجه به قانون جدید وضع شده در سازمان ثبت احوال کشور، می بایست کلیه آدرس های جدید، در سازمان ثبت احوال کشور ایران، ثبت شوند. در واقع، طبق این قانون، کلیه افرادی که آدرس محل سکونتشان تغییر می کند، می بایست که به سایت اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال وارد شوند و مراحل مربوط به تغییر نشانی خود را در این سایت، انجام دهند. 

لازم به ذکر است که با توجه به اینکه در حال حاضر، امکان تغییر آدرس اینترنتی، در سایت سازمان ثبت احوال وجود دارد، افرادی که آدرس آن ها تغییر کرده است، نیازی به مراجعه حضوری به مراکز ثبت احوال را ندارند. این افراد می بایست به سایت اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال، مراجعه کنند و سپس، مراحل تغییر نشانی محل سکونت خود را به صورت اینترنتی، انجام دهند.

نحوه ورود به سایت اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال، بسیار ساده است. در صورتی که قصد دارید جهت ثبت درخواست خود برای تغییر نشانی، به سایت تغییر نشانی سازمان ثبت احوال وارد شوید، می توانید طبق مراحل زیر پیش بروید:

ابتدا، در یکی از مرورگر های سیستم کامپیوتری و یا گوشی موبایل هوشمند خود، در فیلد جستجو، عبارت درگاه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور را جستجو کنید. سپس، می توانید بر روی لینک نمایش داده شده با نشانی www.ncr.ir کلیک نمایید تا به سایت اعلام تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال، وارد شوید.

پس از ورود به این سایت، در صورتی که قصد دارید نشانی محل سکونت خود را تغییر داده و آن را ثبت نمایید، می بایست بر روی گزینه سامانه اعلام تغییر نشانی کلیک کنید.

راهنمای مراحل اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال

همانطور که گفته شد، طبق قانون جدید سازمان ثبت احوال کشور، در صورت تغییر آدرس، اشخاص می بایست، نشانی جدید محل سکونت خود را به سازمان ثبت احوال کشور اعلام کنند. لذا، با توجه به اینکه قانونی برای این موضوع وضع شده است، لازم است که هر یک از هموطنان، در صورتی که آدرس محل سکونت آن ها تغییر کرده باشد، اقدام به ثبت تغییر نشانی خود، در سایت سازمان ثبت احوال کنند.

افرادی که قصد پیگیری کارت ملی هوشمند را دارند، می توانند به صورت اینترنتی و از طریق سامانه پیگیری کارت ملی هوشمند، اقدام نمایند.

برای اینکه مراحل تغییر نشانی ثبت احوال را انجام دهید، ابتدا، می بایست به سایت اعلام تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال، وارد شوید. پس از ورود به این سایت، امکان اصلاح نشانی، در سازمان ثبت احوال وجود دارد؛ اما نکته ای که باید در نظر داشته باشید، این است که برای تغییر نشانی در سازمان ثبت احول، لازم است  که حتما مراحل تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال را به صورت اینترنتی، انجام دهید. همچنین، از آنجا که امکان اصلاح نشانی شما در این سامانه وجود نداشته، شما می بایست، برای ثبت نشانی جدید در سازمان ثبت احوال اقدام نمایید.

نکته دیگری که باید برای ثبت اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال در نظر داشته باشید، این است که تنها افرادی امکان ثبت تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال به صورت اینترنتی را دارند که یا قبلا ثبت نام کارت ملی هوشمند را انجام داده و کد رهگیری دریافت کرده و یا کارت ملی هوشمند خود را اخذ کرده باشند. افرادی که دارای کارت های ملی قدیمی می باشند، امکان ورود به سایت تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال را ندارند.

پس از ورود به سایت www.ncr.ir، می بایست که بر روی گزینه سامانه اعلام تغییر نشانی کلیک کنید تا به سایت اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال وارد شوید.

اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال

در این قسمت، می بایست که مراحل ورود به سامانه را انجام دهید. دقت داشته باشید که در فیلد اول سری سریال کارت هوشمند ملی خود را وارد کنید. در صورتی که کارت هوشمند ملی خود را هنوز دریافت نکرده اید، می توانید در این قسمت، کد رهگیری خود را وارد نمایید.

ورود به سایت تغییر نشانی

همچنین، فیلد های بعدی را با دقت پر کنید و در نهایت، پس از وارد کردن عدد حاصل، در کادر نشان داده شده، بر روی گزینه ارسال کد تایید کلیک نمایید.

اعلام اینترنتی تغییر نشانی

در مرحله بعد، یک کد تایید به شماره تلفن همراه شما ارسال می شود که باید آن را برای ورود به سامانه تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال وارد کنید.

افرادی که مدارک شناسایی خود را گم کرده اند، می توانند به صورت غیر حضوری، از طریق سایت سازمان ثبت احوال کشور، برای اعلام مفقودی اقدام نمایند. برای راهنمایی بیشتر، جهت اعلام مفقودی اینترنتی شناسنامه و کارت ملی، به لینک زیر مراجعه کنید.

شرایط لازم برای اعلام اینترنتی ثبت تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال

کلیه افرادی که قصد انجام مراحل تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال را دارند، می بایست دارای شرایط لازم، برای اعلام اینترنتی ثبت تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال باشند. در صورتی که فردی، دارای شرایط ثبت تغییر نشانی اینترنتی نباشد، نمی تواند به سایت اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال وارد شود. شرایط تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال کشور، طبق اطلاعیه منتشر شده از سوی سازمان ثبت احوال کشور، به شرح زیر می باشد.

افرادی که قصد دارند از طریق گوشی موبایل خود، برای ثبت نام کارت ملی هوشمند اقدام نمایند، می توانند از نرم افزار ثبت نام کارت ملی هوشمند، استفاده کنند.

تمامی افراد، می بایست کارت ملی هوشمند خود را دریافت کرده باشند.

در صورتی که فردی، برای دریافت کارت ملی هوشمند اقدام نموده، اما هنوز کارت ملی هوشمند خود را دریافت نکرده است، می تواند با در دست داشتن کد رهگیری کارت ملی هوشمند، مراحل تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال را انجام دهد.

پس از اینکه مراحل تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال کشور را انجام دادید، پیامی به عنوان اطلاعات تغییر نشانی شما در سازمان ثبت احوال کشور، دریافت می کنید. دریافت کردن این پیام، نشان دهنده درست انجام شدن فرآیند تغییر نشانی می باشد.

کلیه مراحل تغییر نشانی اینترنتی در ثبت احوال، همانند مراحل انتخاب نام در سازمان ثبت احوال کشور، به صورت رایگان انجام می شود.

پس از ثبت تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال کشور، کارت ملی جدید، برای افراد صادر نشده و تنها، نشانی افراد در سایت اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال کشور، تغییر پیدا می کند.

دقت داشته باشید که امکان اصلاح نشانی وارد شده در سایت سازمان ثبت احوال کشور وجود نخواهد داشت. در صورتی که قصد دارید نشانی وارد شده را اصلاح کنید، می توانید بر روی گزینه درخواست جدید، در سایت سازمان ثبت احوال کشور کلیک نمایید.

سازمان ثبت احوال اعلام کرده است تمام دستگاه ها جهت خدمت رسانی به اشخاص مکلف هستند آخرین نشانی آن ها را از پایگاه نشانی سازمان ثبت احوال دریافت کنند، این تکلیف بر اساس تصویب قانون بودجه سال 1402 در خصوص پایگاه نشانی قانونی که از سوی سازمان ثبت احوال مطرح گردیده بود، اجرایی شد. بر همین اساس شهروندان موظف هستند، برای پیشگیری از هرگونه اختلال در ارائه خدمت دستگاه های ذیربط به شهروندان، با مراجعه به سایت sahim.sabteahval.ir آخرین نشانی خود را ظرف مدت 20 روز در این سامانه ثبت نمایند.

اشخاصی که مدارک هویتی خود را گم کرده اند، می توانند از طریق سایت خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور، جهت پیگیری مدارک مفقودی خود، به صورت اینترنتی، اقدام نمایند. برای راهنمایی بیشتر، جهت مشاهده مدارک پیدا شده در سازمان ثبت احوال، به لینک زیر مراجعه کنید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال پاسخ دهند.

سوالات متداول

1- نحوه ورود به سایت اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال به چه صورت است؟

برای ورود به سایت اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال می توان از طریق آدرس اینترنتی www.ncr.ir اقدام کرد که مراحل آن در متن مقاله آورده شده است.

2- نحوه اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال به چه صورت می باشد؟

برای اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال می توان از طریق درگاه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت احوال کشور و انتخاب گزینه سامانه اعلام تغییر نشانی اقدام کرد که مراحل آن در متن مقاله آورده شده است.

3- جهت اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال چه شرایطی لازم است؟

یکی از مهم ترین شرایط لازم برای اعلام اینترنتی تغییر نشانی در سازمان ثبت احوال داشتن کارت ملی هوشمند می باشد همچنین در متن مقاله نیز دیگر شرایط لازم برای ثبت درخواست تغییر نشانی آورده شده است.

 

 

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 143670

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها

      ارسال نظر