هفت روز بسیار سخت در پیش است؛وضعیت عجیب تابستان جهنمی در ایران

​رئیس مرکز ملی پیش‌بینی سازمان هواشناسی با بیان اینکه روند گرمای هوا در ایران دو برابر جهان است، گفت: در حاضر دمای هوای جهان بیش از یک درجه نسبت به انقلاب صنعتی افزایش پیدا کرده و این در حالی است که ایران طی ۵۰ سال گذشته ۲ درجه گرم‌تر شده است.

هفت روز بسیار سخت در پیش است؛وضعیت عجیب  تابستان جهنمی در ایران

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی سازمان هواشناسی با بیان اینکه روند گرمای هوا در ایران دو برابر جهان است، گفت: در حاضر دمای هوای جهان بیش از یک درجه نسبت به انقلاب صنعتی افزایش پیدا کرده و این در حالی است که ایران طی ۵۰ سال گذشته ۲ درجه گرم‌تر شده است.

 صادق ضیاییان با اشاره به پیشرفت روند تغییرات اقلیمی در جهان، خاورمیانه و در ادامه ایران، گفت: اثرات تغییرات اقلیمی اغلب شئونات زندگی افراد را در جای جای جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با بیان اینکه در حاضر بیش از یک درجه دمای هوای جهان نسبت به انقلاب صنعتی بیشتر شده است، افزود: این در حالی است که فرآیند مذکور در ایران دو برابر جهان است؛ به عبارت دیگر کشور طی ۵۰ سال گذشته ۲ درجه گرم‌تر شده است.

وی ادامه داد: گرمای کره زمین تبعاتی را با خود به همراه دارد که می‌توان به افزایش تعداد و شدت پدیده‌های حدی مانند بارش تگرگ، وقوع سیلاب و بارش‌های خارج فصل، اشاره کرد و در عین حال با پدیده‌های دیگری چون طولانی‌تر شدن خشکسالی‌ها روبرو می‌شویم و در ادامه این امر فصل‌بندی‌ها و رژیم بارشی نیز تغییر می‌کند.

۶ درجه گرم‌تر شدن هوا در بعضی مناطق تا اواسط شهریور | بارش ۵۰ میلیمتری باران در این مناطق

پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور وضعیت دمای هوا و بارش‌ها را در نقاط مختلف کشور تا نیمه شهریور در مناطق مختلف اعلام کرد.

روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور اعلام کرد: بر اساس نقشه‌های پیش‌بینی هفتگی بارش کشور بر مبنای نقشه‌های احتمالاتی توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، از اول مردادماه تا ۱۱ شهریورماه طی ۱ تا ۷ مرداد در نوار شمالی و مناطق محدودی از جنوب - جنوب ‌شرق کشور بارش رخ می‌دهد. بارش انباشته برای غرب خزر و مناطق محدودی از شمال‌ غرب با احتمال بین ۲۵ تا ۵۰ درصد بین ۲۰ تا ۵۰ میلیمتر پیش‌بینی شده است. سایر مناطق بی‌بارش یا بارش آن‌ها کمتر از نرمال است.

طی هفته دوم در استان‌های نوار شمالی، شمال ‌غرب، مناطقی از کوه‌های زاگرس شمالی و مناطق محدودی از جنوب - جنوب‌ شرق کشور بارش رخ می‌دهد که در استان‌های ساحلی خزر و نوار شمال ‌غرب بیشتر از نرمال است. در مناطق محدودی از مرکز و غرب خزر و نوار شمال‌ غرب کشور بارش انباشته با احتمال بین ۲۵ تا ۵۰ درصد بین ۳۰ تا ۵۰ میلیمتر پیش‌بینی شده است. سایر مناطق کشور مطابق با فصل بارش قابل توجهی دریافت نمی‌کنند.

شدت گرفتن گرمای هوا از این تاریخ | این مناطق بارانی و خنک می‌شود | ۵ روز باد و خاک در بخش‌هایی از کشور

طی هفته‌های سوم و چهارم میانگین بارش کشور در محدوده نرمال خواهد بود. در مناطق محدودی از مرکز و غرب سواحل خزر، نوار شمال ‌غرب و مناطق محدودی از جنوب - جنوب ‌شرق کشور با احتمال بین ۲۵ تا ۵۰ درصد بارش انباشته بین ۲۰ تا ۵۰ میلیمتر برآورد می‌شود. مرکز و شرق کشور بی‌بارش خواهند بود.

طی هفته‌های پنجم و ششم بارش در سواحل خزر گرایش به کمتر از نرمال و در جنوب - جنوب ‌شرق در محدوده نرمال برآورد می ‌شود. سایر مناطق مطابق با فصل بارش قابل توجهی دریافت نمی‌کنند.

بر اساس جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی هفتگی دمای هوای کشور، از ۱ تا ۷ مرداد دمای هوا در دامنه شمالی کوه‌های البرز نرمال و در سایر مناطق ۱ تا ۶ درجه بیش از نرمال است و بیشترین افزایش (۳ تا ۶ درجه) در مرکز و شرق کشور رخ می‌دهد.

طی هفته دوم دمای هوا در دو سوی کوه‌های البرز، شمال ‌غرب و غرب بین ۱ تا ۲ درجه کمتر از نرمال و در سایر مناطق بین ۱ تا ۶ درجه بیش از نرمال است و بیشترین افزایش برای مناطق مرکزی کشور پیش‌بینی شده است.

در هفته‌های سوم و چهارم دمای هوا در دو سوی کوه های البرز، شمال ‌غرب و نوار جنوبی کشور نرمال و در سایر مناطق ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال خواهد بود. دمای هوای هفته ‌های پنجم و ششم در شرق خزر و نوار جنوب ‌شرق کشور نرمال و برای سایر مناطق ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال برآورد می‌شود.

 

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 147282

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر