مدارس برای این دانش آموزان حضوری نمی شود| چند درصد دانش آموزان واکسینه شدند؟

سرپرست دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش درباره شرایط حضور دانش‌آموزان دارای بیماری زمینه‌ای در مدارس توضیح داد: طبق پروتکل ۰۶ و پیش‌نویسی که برای پروتکل ۰۷ آماده کرده‌ایم، برای دانش آموزان بیمارهای زمینه‌ای تدابیر خاصی در نظر گرفته شده است.

مدارس برای این دانش آموزان حضوری نمی شود| چند درصد دانش آموزان واکسینه شدند؟

سرپرست دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش درباره شرایط آموزش دانش‌آموزان دارای بیماری خاص همزمان با حضوری شدن مدارس گفت: فعالیت دانش آموزان و کارکنانی که در گروه‌های آسیب‌پذیر قرار دارند، تا زمان انجام واکسیناسیون ترجیحا به صورت غیرحضوری و مجازی خواهد بود.

 

سرپرست دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش درباره شرایط حضور دانش‌آموزان دارای بیماری زمینه‌ای در مدارس توضیح داد: طبق پروتکل ۰۶ و پیش‌نویسی که برای پروتکل ۰۷ آماده کرده‌ایم، برای دانش آموزان بیمارهای زمینه‌ای تدابیر خاصی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: ما سه گروه را به عنوان افرادی که در معرض ابتلا به کووید ۱۹ قرار دارند، به عنوان افراد آسیب‌پذیر در نظر گرفته‌ایم؛ این سه گروه شامل بیماران دارای بیماری زمینه‌ای (قلبی، عروقی، کبدی، کلیوی و…) مبتلایان بیماری نقص ایمنی و مادران باردار می‌شود.

گودرزی با بیان اینکه دانش آموزان دارای بیماری خاص تا زمان تزریق واکسن به صورت مجازی آموزش می‌ببینند، گفت: در پروتکل ۰۶ درباره دانش‌آموزانی که دارای بیماری خاص هستند، اشاره شده است که فعالیت دانش آموزان و کارکنانی که ذیل این سه گروه آسیب‌پذیر قرار دارند، تا زمان انجام واکسیناسیون ترجیحا به صورت غیرحضوری و مجازی خواهد بود.

سرپرست دفتر سلامت و تندرستی گفت: یعنی مدیر مدرسه تا زمانی که این دانش آموزان واکسیناسیون خود را به طور کامل انجام دهند، آموزش را باید به صورت غیرحضوری و مجازی برای آنها ارائه کند. بنابراین بهتر است که دانش آموزان دارای بیماری‌های خاص نیز زودتر واکسن خود را دریافت کنند تا به مشکل برنخورند.

وی افزود: ولی اگر واکسن خود را بزنند با رعایت پروتکل‌ها اعم از فاصله یک و نیم متر، ماسک زدن و… می‌توانند در مدرسه حضور پیدا کنند.

سرپرست دفتر سلامت و تندرستی درباره واکسیناسیون فرهنگیان گفت: تاکنون ۸۶ درصد از فرهنگیان واکسن خود را دریافت کرده‌اند و همین امر باعث ایجاد یک محیط ایمن برای دانش آموزان خواهد شد. البته همچنان واکسیناسیون معلمان و فرهنگیان ادامه دارد، زیرا در آن بازه زمانی که برای واکسن فرهنگیان در نظر گرفته شده بود، برخی از افراد معذوریت داشته یا به کرونا مبتلا شده بودند. واکسیناسیون فرهنگیان نه در پایگاه‌های آموزش و پرورش بلکه در مراکز جامع خدمات و سلامت وزارت بهداشت انجام می‌شود.

گودرزی درباره میزان واکسیناسیون دانش آموزان بیان کرد: در این مدت ۸۵ درصد از دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال دز اول واکسن خود را دریافت کرده‌اند که همچنان هم ادامه دارد. حدود ۲۴ درصد از دانش آموزان نیز دز دوم را دریافت کرده‌اند.

وی افزود: با توجه به فاصله یک ماهه میان دز اول و دوم احتمالا در روزهای آینده میزان واکسیناسیون دانش آموزان افزایش خواهد یافت. امیدواریم آمار تزریق دز دوم به میزان واکسیناسیون دز اول برسد. از واکسیناسیون دانش آموزان و فرهنگیان استقبال خوبی شده و حتی میانگین آن از پوشش کشوری بالاتر است و همین می‌تواند والدین را امیدوارتر کند.

سرپرست دفتر سلامت و تندرستی درباره واکسیناسیون فرهنگیان گفت: اگر بیش از ۹۰ تا ۹۵ درصد از دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال واکسینه شوند و اولیای مدرسه هم واکسن بزنند و پروتکل‌های بهداشتی و فردی را رعایت کنند، انشالله یک محیط ایمن در مدرسه ایجاد خواهد شد.

گودرزی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت بهداشت برای سنین زیر ۱۲ سال ابلاغیه‌ای جهت واکسیناسیون صادر کرده است؟ گفت: خیر، برای دانش آموزان زیر ۱۲ سال هنوز هیچ موضوعی از سوی ستاد مقابله با کرونا و وزارت بهداشت ابلاغ نشده است 

 

لزوم شناسه‌دار کردن مدارس

همچنین  دکتر نادر توکلی معاون درمان ستاد کرونا در کلانشهر تهران در ارتباط با گفته فرمانده ستاد کرونای تهران مبنی بر لزوم شناسنامه دار کردن مدارس، گفت: شناسنامه دار کردن مدارس یک بحث منطقی است. به این دلیل که زمانی که می‌خواهند مدارس را بازگشایی کنند، مسائلی مانند معاینه فنی خودرو یا استانداردهای ایمنی ساختمان ها و معیارهای اصلی که نیاز است آن مکان یا موسسه بتواند فعالیت‌های اصلی خودش را داشته باشد از سوی ناظران و ارزیابان براساس چک لیست‌ها مورد بررسی قرار بگیرد.

او افزود: به عنوان مثال تعداد نفرات در کلاس و فاصله اجتماعی رعایت شود و جلساتی که برگزار می‌شود از استاندارد زمانی خاصی برخوردار باشد. با این استانداردها می‌توان برای مکان‌ها از جمله مدارس، یک شناسنامه بهداشتی صادر کرد. براساس این شناسنامه برای مثال به مدت یک یا دو سال مکانهای مختلف از استانداردهای لازم برای تردد و فعالیت برخوردار می‌شوند. ویژگی‌های فیزیکی و تهویه مدارس نیز در این شناسنامه‌ها مدنظر قرار می‌گیرد، به ویژه به این دلیل که به فصل سرد نزدیک می‌شویم و امکان باز کردن پنجره‌ها کمتر می‌شود. روی این موضوعات باید تمرکز شود.

توکلی افزود: بعد از واکسیناسیون دانش‌آموزان، دو مساله وجود داشت؛ اولا نگران عارضه آن بودیم که خوشبختانه عارضه جدی و خطرناک در زمینه واکسیناسیون کودکان با دو برندی که استفاده شد، یعنی سوبرانا و سینوفارم نداشتیم. دوم این که افزایش ابتلا هم در کودکان طی دو هفته اخیر مشاهده نشد که دراین مورد نگران باشیم. البته باید مقداری زمان بگذرد که بتوانیم بهتر قضاوت کنیم.

 

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 1911

ارسال نظر