تمام جرایم و ممنوعیت ها برای نگهداری حیوان

جریمه ۸۰ میلیونی برای نگهداری سگ، لاک‌پشت، خرگوش، گربه

از منظر نمایندگان مجلس حیوانات خطرناک تنها محدود به سگ نیست و حیواناتی همچون لاک‌پشت، خرگوش، گربه در کنار سوسمار، مار، تمساح و میمون نیز به‌عنوان حیوانات ممنوعه شناخته شدند.

جریمه ۸۰ میلیونی برای نگهداری سگ، لاک‌پشت، خرگوش، گربه

اولین‌ روزهای تابستان سال‌جاری بود که موضوع سگ گردانی ​ در پارک‌ها مورد توجه قرار گرفت و این نگرانی به طرحی با نام «صیانت حقوق عامه در مقابل حیوانات خطرناک و مضر» ختم شد. برخلاف تصور، طرح صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات خطرناک تنها محدود به سگ نماند و حیواناتی همچون لاک‌پشت، خرگوش، گربه در کنار سوسمار، مار، تمساح و میمون نیز به‌عنوان حیوانات ممنوعه شناخته شدند.

این طرح به امضای ۷۵ نفر از نمایندگان رسیده است و نیم نگاهی به جزئیات این طرح نشان‌دهنده این نکته است که مجلس برای کنترل وضعیت نگهداری حیوانات خانگی ، بنا را بر قانونگذاری با تکیه بر جزای نقدی و توقیف اموال گذاشته است.

این طرح قرار است با تکیه بر الحاق ۴ ماده به قانون مجازات اسلامی (کتاب پنجم تعزیرات) تبدیل به قانون شود. براساس ماده الحاقی اول (ماده ۶۸۸ مکرر ۱) جریمه نقدی معادل ۱۰ تا ۳۰ برابر حداقل حقوق کارگری(که سالانه توسط دولت و اتحادیه‌های مربوطه تعیین و اعلان می‌گردد) برای افرادی که واردات، تولید، تکثیر، پرورش، خرید و فروش، حمل‌ونقل و گرداندن و نگهداری حیوانات وحشی همچون کروکودیل (تمساح)، لاک پشت، مار، سوسمار، گربه، موش، خرگوش، سگ و سایر حیوانات نجس العین و میمون انجام می دهند، درنظر گرفته شده است.

 
براساس اعلام شورای‌ عالی کار میزان حداقل حقوق و دستمزد سال‌جاری، ۲ میلیون ‌و ۶۵۵ هزار تومان (بدون حق مسکن، بن کارگری و حق اولاد) است و به این ترتیب باید گفت جریمه مورد نظر در این طرح به رقم ۲۶ میلیون‌ و ۵۵۰ هزار تومان تا ۷۹ میلیون‌ و ۶۵۰ هزار تومان می‌رسد.

جزئیات جریمه سگ‌گردانی اعلام شد

همچنین در صورت تصویب، گرداندن حیوانات ذکر شده در خیابان ها ممنوع  و شخص خاطی به ۳ ماه حبس محکوم و خودروی وی توقیف شود.

در صورت حمل و گردانیدن حیوانات موضوع این قانون با وسائل نقلیه، علاوه بر مجازات نقدی مالک یا حامل حیوان، راننده خودرو نیز به جزای نقدی تعیین شده در این قانون محکوم و خودروی مربوطه نیز علاوه بر جریمه توسط پلیس به مدت ۳ ماه توقیف می گردد

استثناهای طرح ممنوعیت نگهداری حیوانات

هلال‌احمر، نیروهای مسلح، نیروی انتظامی، مراکز و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی، علمی، تخصصی، دارو و واکسن‌سازی‌ دولتی و یا غیردولتی دارای مجوز رسمی از این ماده مستثنی شده‌اند و به روستانشینان، عشایر و گله‌داران نیز اجازه داده شده است تا در محدوده فعالیت و متناسب با نیازهای زندگی خود از سگ نگهبان استفاده کنند.

اگر فرد حقیقی و حقوقی خواهان نگهداری حیوانات نام برده باشد، باید درخواست مکتوب خود را به دادستانی استان و یا شهرستان مربوطه ارسال کند تا در گام بعد کمیته‌ای با مسئولیت دادستانی هر شهرستان در رابطه با این درخواست نظر بدهند و مجوز لازم را صادر کنند. این کمیته همچنین وظیفه دارد تا تکلیف حیوانات ضبط شده، مصادره‌ای و رهاشده را مشخص کند.


واکنش کاربران در فضای مجازی به مجازات حیوان گردانی و نگهداری حیوان

کاربری نوشت: نگهداری حیوان خانگی ممنوع،میخوان هرطور شده ازدواج کنیم

کاربر دیگر نوشت: اطلاع نداشتن در مورد یک موضوع عمومی اجتماعی خیلی عجیبه. یعنی کسانی هستند که اطلاع ندارند در کشورهای زیادی در دنیا خانواده ها یا افراد مجرد حیوان خانگی دارند؟

دیگری نوشت:و قتی میگیم براشون قانون گذاری کنید یعنی در مورد نگهداری حیوانات خانگی قانون بذارید نه اینکه حیوان خانگی رو ممنوع کنید ، نمیفهمین با ممنوعیت نمیشه مردم رو از این کار منع کرد.

کاربر دیگر نوشت: این که میگه ماشین حامل حیوان خانگی جریمه نقدی میشه یعنی دیگه چجوری قراره بچمونو برسونیم دامپزشکی؟؟

بند ممنوعیت حیوانات خانگی در اجاره نامه

ماده الحاقی دوم (ماده ۶۸۸ مکرر ۲) مربوط به زندگی شهرنشینی و نگهداری حیوانات ذکر شده در خانه است. این ماده پای مشاوران املاک را به میان کشیده و در تلاش است تا با گنجاندن یک بند به اجاره‌نامه‌ها، بر موضوع نگهداری حیوانات خانگی نظارت کند.

اگر دفاتر مشاوران املاک این موضوع را رعایت نکنند، برای هر بار تکرار تخلف باید جریمه نقدی معادل ۱۰ تا ۳۰ برابر حداقل حقوق کارگری را پرداخت کنند. این ماده قواعدی نیز برای موجر و مستأجر مشخص کرده است و اگر موجر در عقد قرارداد از درج ممنوعیت نگهداری حیوانات خودداری کند و مستأجر نیز دست به نگهداری حیوانات ذکر شده بزند، آنها نیز همانند مشاوران املاک متخلف به جریمه نقدی ذکر شده، محکوم می‌شوند.
 

مجوز شکایت مخفیانه همسایه از نگهداری حیوانات

شکایت از همسایه به‌دلیل نگهداری حیوانات ذکر شده، موضوعی است که در سومین ماده الحاقی به آن اشاره شده است. افراد نه‌تنها می‌توانند از همسایه خود به‌دلیل نگهداری حیوانات خانگی شکایت کنند بلکه دستگاه قضایی موظف است درصورت لزوم با حفظ هویت فرد شکایت کننده، موضوع را پیگیری و قانون را اعمال کند.
 


بیشتر بخوانید : مردم سگ های شهرداری را دوست ندارند


 

توقیف خودروی گرداننده حیوان خانگی

چهارمین ماده الحاقی می‌گوید که درصورت حمل و گرداندن حیوانات موضوع این قانون با وسائل نقلیه، علاوه بر مجازات نقدی مالک یا حامل حیوان، راننده خودرو نیز به جزای نقدی تعیین شده در این قانون محکوم و خودروی مربوطه نیز علاوه بر جریمه توسط پلیس به‌ مدت ۳‌ ماه توقیف می‌شود.

منبع: همشهری

دیگر رسانه ها

کدخبر: 2622

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      • مسعود

        خوب خدا رو شکر با این قانون تمام مشکلات اقتصادی ، اجاره بهای کمرشکن مسکن و .... با درایت نمایندگان فرهیخته ملت حل شد.

      • ناشناس

        نماینده های مجلس باید دغدغه های بالاتری را حل کنند و دنبال مسایل پیش پا افتاده نباشند

      • ناشناس

        به این عزیزان بفرمائید که این سگ و گربه ها از بیشتر ما ملت اهلی ترند و محبت و خوبی را میفهمند.به یک سگ یکبار خوبی کنی تا آخر عمر یادش میمونه،نه مثل ما انسانهای وحشی و قدر نشناس

      • یک قمی

        جمع زیادی از ملت رو به سادگی با خودتون دشمن می کنید. این قانون به سامان نمی رسه. امروزه بیش از نیمی از خانواده های ایرانی در منازل خود سگ و گربه دارند. شما هرگز نمی تونید با این نوع قوانین با میلیون ها ایرانی در بیفتید. به فکر معیشت مردم باشید به فکر اجرای عدالت اقتصادی باشید این وظیفه شما است تو امور دیگر دخالت نکنید که هتک حرمت میشید.

      • ناشناس

        خیلی خوبه ولی اختلاسگران را هم مجازات کنید

      ارسال نظر