نحوه اجرای طرح ترافیک در سال جدید
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران می گوید اکنون با توجه به موج هفتم تصمیم به کاهش زمان طرح نیست ولی برای سال آینده برنامههایی جهت تغییر نحوه اجرای طرح ترافیک وجود دارد.
بنا بر پیشنهاد وزارت نیرو در جلسه هیات دولت، تغییر ساعات اداری از تاریخ ۲۱ خرداد تا ۳ شهریور از ساعت ۷ صبح تا ۱۳:۳۰ در سراسر کشور تصویب شد اما علیرغم این مساله ساعت اجرای طرح ترافیک تغییری نکرد.
در حال حاضر طرح ترافیک و طرح کنترل آلودگی هوا در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۰۶:۳۰ تا ۱۷:۰۰ و در روزهای پنجشنبه تنها در محدوده کنترل آلودگی هوا از ساعت ۰۶:۳۰ تا ۱۳:۰۰ اجرا می شود.
کسانی که در محدوده طرح ترافیک ساکن هستند هم میتوانند تا قبل ۹ صبح یک بار از این محدوده خارج شوند و بعد از ساعت چهار عصر امکان یک بار ورود رایگان را خواهند داشت. اما اگر ساکن محدوده طرح نیستید، امکان یک بار خروج رایگان لغو شده است.
ابعاد و مرزهای محدوده کنترل آلودگی هوا هم همان ابعاد و مرزهای محدوده زوج یا فرد سابق است.مرزهای این محدوده از شمال به بزرگراه همت (از تقاطع امام علی (ع) تا تقاطع شهید چمران)،از سمت جنوب به بزرگراه بعثت ( از تقاطع امام علی (ع) تا تقاطع شهید نواب)،از سمت شرق به بزرگراه امام علی(ع) از تقاطع شهید همت تا تقاطع بعثت) واز سمت غرب به بزرگراه شهید چمران ( از تقاطع شهید همت تا تقاطع بعثت) محدود می شود.
۲۰ روز تردد رایگان هم فقط جهت تردد در محدوده کنترل آلودگی هوا است و چنانچه رانندگان قصد ورود به محدوده طرح ترافیک را دارند باید حساب شهروندی خود را به میزان کافی شارژ و سپس تاریخ مورد نظر جهت تردد را رزرو کنند.
نرخ طرح ترافیک هم به عوامل مختلفی بستگی دارد و متغیر است؛ عواملی نظیر مدت بسته طرح ترافیک، وضعیت معاینه خودرو و حتی ساعت تردد. اینها میتوانند قیمت طرح ترافیک را کاهش یا افزایش دهند.
در صورتی که رانندگان بخواهند طرح ترافیک یک روزه را بخرند باید ۹۸ هزار تومان علی الحساب به حساب شهرداری تهران واریز کنید. در این صورت، با در نظر گرفتن نوع معاینه فنی، وضعیت طرح ترافیک و ساعت تردد مبلغی به حساب فرد عودت داده میشود. اگر معاینه فنی عادی داشته باشند، بابت طرح ترافیک روزانه در نهایت تقریبا ۴۴ هزار تومان پرداخت می کنند.
ضعف در طرح ترافیک کنونی/ فعلا تصمیم به تغییر ساعت طرح ترافیک در موج هفتم کرونا نیست
درباره این موضوع طرح ترافیک به سراغ مجتبی شفیعی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران رفتیم. وی درباره احتمال تغییر در طرح ترافیک به خبرنگار فارس، گفت: ببینید ساعت اجرای طرح ترافیک به دلیل شرایط کرونا فعلا قرار نیست تغییر کند مگر اینکه تصمیمی در شورای ترافیک اتخاذ شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا برای سال آینده تصمیمی برای تغییر در اجرای طرح وجود دارد، یا خیر گفت: بله به هر حال طرح ترافیک فعلی نسبت به طرح ترافیک قدیم چند گام رو به جلو رفته و به عادلانه بودن نزدیکتر شده اما ضعفهایی نیز دارد.
عوارض و جریمههای طرح ترافیک کنونی بازدارندگی ندارد
معاون شهردار تهران بیان داشت: در شورای ترافیک تهران بحثهای اولیهای صورت گرفت و قرار شد کمیتهای مسئول پیشنهاد مدل جدید مدیریت محدوده ترافیک باشد. به هر حال آنچه که کامل مشخص است اینکه ارقام عوارض و جریمهای که در حاضر تصویب شده، بازدارندگی ندارد و چون به دلیل ایرادات حقوقی، پلیس روی مدل جدید طرح ترافیک، جریمه اعمال نمیکرد، در نتیجه باعث شده بود بسیاری از مردم ترجیح دهند با خودروی شخصی وارد شهر شوند. در مدل جدیدی که در حال طراحی است، بخشی از ضعفها در حد امکان برطرف میشود.
طرح ترافیک انعطاف پذیر میشود
شفیعی ببیان داشت: مدل محدوده طرح ترافیک به این صورت خواهد بود که میزان عوارض باید متناسب با میزان ازدحام ترافیکی و مدت حضور خودرو در این ازدحام باشد؛ یعنی به هر اندازه که ازدحام بیشتر میشود، عوارض باید بالاتر برود و همزمان هرچقدر که مدت حضور خودرو در ازدحام بیشتر باشد، عوارض بیشتری باید پرداخت کند تا فرد تشویق شود آنجا را ترک کند.
وی تصریح کرد:طرح ترافیک باید انعطاف پذیر باشدو در طول شبانه روز و متناسب با محدوده مدام تغییر کند.
باید اجرای طرح ترافیک به صورت جامع بررسی شود
سید محمد آقامیری، عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: باید موضوع تغییر ساعت اجرای طرح ترافیک به صورت جامع بررسی و پیشنهادات کامل مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی افزود: همه عوامل موثر در ایجاد ترافیک تهران باید ارزیابی شود و نظرات اکثر مردم هم احصا و با پیشنهاد کارشناسان حوزه ترافیک و حمل ونقل این قضیه ابعاد مختلف آن سنجیده شود.
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: تصمیم گیری باید به صورتی باشد که هم ترافیک مدیریت و هم شهروندان در تردد دچار مشکل نشوند.
موج هفتم کرونا مدتی است آغاز شده و به تعداد متوفیان و مبتلایان این بیماری افزوده شده است. به طوری که از هفتم تا هشتم مردادماه ۱۴۰۱ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴۵۰۵ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی و ۱۰۷۰ نفر آنها بستری شدند. همچنین ۴۶ بیمار جان باختهاند.
مدیران شهری می گویند فعلا تصمیمی برای تغییر ساعت طرح ترافیک ندارند و برنامه ها درباره نحوه اجرای طرح در سال آینده است و حالا باید منتظر ماند و دید آیا ستاد ملی مقابله با کرونا یا شورای عالی ترافیک تصمیمی در این زمینه اتخاذ میکند./ فارس
ارسال نظر