مواد مخدر جدیدی که وارد کشور شده چیست؟/ افراد را به زامبی تبدیل می کند؟

هرازچندگاهی عناوین جدیدی برای موادمخدر اعلام می‌شود، عناوینی که معلوم نیست آیا ناشی از ساخت مخدری جدید است یا سوداگران نامی جدید برایش انتخاب کردند، موضوعی که تحت تاثیر برخی فیلم‌ها و سریال‌ها یا تبلیغات فضای مجازی نیز قرار می‌گیرد.

مواد مخدر جدیدی که وارد کشور شده چیست؟/ افراد را به زامبی تبدیل می کند؟

هرازچندگاهی عناوین جدیدی برای موادمخدر اعلام می‌شود، عناوینی که معلوم نیست آیا ناشی از ساخت مخدری جدید است یا سوداگران نامی جدید برایش انتخاب کردند، موضوعی که تحت تاثیر برخی فیلم‌ها و سریال‌ها یا تبلیغات فضای مجازی نیز قرار می‌گیرد؛ به عنوان مثال چندی پیش و با پخش سریال قورباغه، بحث بر سر مخدری با همین نام و میزان اثرگذاری آن بر رفتار مصرف کنندگان بالا گرفت و در نهایت نیز پلیس وجود چنین مخدری در کشور را تکذیب کرد. مدتی بعد سریالی به نام ملکه گدایان نیز از ساخت نوعی نوشیدنی روانگردان روایت کرد که وجود آن در کشور تکذیب شد.

به تازگی و با پخش سریال «آخرین بازمانده از ما» نیز بحث درباره ماده‌ای بالا گرفته که تماس با آن یا استفاده از آن می‌تواند این افراد را به زامبی تبدیل کند. البته این قارچ به عنوان مخدر معرفی نشده و بحث بر سر پاندمی قارچی در جهان است، اما شباهت آن به اثراتی که ممکن است درپی مصرف موادمخدر و روانگردان در افراد ایجاد شود، موضوع بهانه‌ای شد تا رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر فراجا درباره آخرین وضعیت ورود مخدرهای جدید به کشور مورد پرسش قرار بگیرد.

سردار مجید کریمی در گفت‌وگو با ایسنا درباره اینکه آیا به تازگی مخدر جدید وارد کشور شده یا خیر گفت:‌ آزمایشگاه‌های پلیس مبارزه با موادمخدر با استفاده از تجهیزات و امکانات به روز همواره در حال رصد و بررسی ترکیب انواع موادمخدر در کشور است و با استناد به نتایج همین بررسی‌ها و همچنین گزارش‌های ستاد مبارزه با موادمخدر باید بگویم که هیچ مخدر جدیدی در کشور نداریم.

وی ادامه داد:‌ متاسفانه در عمده مواردی هم که بحث درباره موادمخدر جدید مطرح می‌شود، در واقع موضوع درباره مخدر جدید یا حتی ترکیباتی جدید از این مواد هم نیست و در واقع سودجویان برای بازاریابی و فروش بیشتر عناوین و اسامی جدیدی را بر روی همان موادمخدر قبلی انتخاب می‌کنند، به طوری که گاهی برای یک مخدر مانند هروئین، حشیش، گل، شیشه و ... چندین عنوان انتخاب شده و از سوی سوداگران مرگ به فروش می‌رسد. این در واقع یک تکنیک بازاریابی و ایجاد جذابیت برای مصرف کننده است.

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر فراجا در عین حال تاکید کرد که اگر مخدر جدیدی نیز در آزمایشگاه‌های ما مورد شناسایی قرار بگیرد، حتما نسبت به معرفی و اطلاع‌رسانی درباره آن اقدام خواهد شد و روند بررسی و آزمایش موادمخدر نیز در آزمایشگاه‌های ما همواره در حال انجام است.

کریمی همچنین از تمرکز پلیس بر فروشندگان عمده و خرد موادمخدر نیز خبر داد و گفت:‌ ماموران پلیس مبارزه با موادمخدر هم با خرده فروشان موادمخدر برخورد کرده و هم با اشراف اطلاعاتی با دانه‌درشت‌ها برخورد می‌کنند.

منبع: ایسنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 70646

ارسال نظر