این رشتههای تحصیلی برای سال ۱۴۰۲ حذف میشوند
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: حداقل ۲۰ درصد از رشتههایی که متقاضی نداشته و استانها و مناطق کشور به آنها نیاز ندارد و یا اشتغال برای آنها وجود ندارد، از اعلام پذیرش در سال ۱۴۰۲ حذف میشوند.
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: حداقل ۲۰ درصد از رشتههایی که متقاضی نداشته و استانها و مناطق کشور به آنها نیاز ندارد و یا اشتغال برای آنها وجود ندارد، از اعلام پذیرش در سال ۱۴۰۲ حذف میشوند.
به نقل از روابط عمومی وزارت علوم ، قاسم عموعابدینی که به مناسبت هفته بزرگداشت سرآمدان آموزشی به کرمان سفر کرده است؛ به اجرای طرح آمایش آموزش عالی اشاره کرد و گفت: مصوبات شورای گسترش آموزش عالی و شورای برنامهریزی به صورت گسترده در سال ۱۴۰۲ اجرایی و حداقل ۲۰ درصد از رشتههایی که متقاضی نداشته و استانها و مناطق کشور به آنها نیاز ندارد و یا اشتغال برای آنها وجود ندارد از اعلام پذیرش در سال ۱۴۰۲ حذف میشود.
عموعابدینی در خصوص اصلاح محتوای رشتههای تحصیلی که مورد نیاز صنعت و جامعه بوده و متقاضی دارد به مصوبه شورای عالی برنامه ریزی آموزشی اشاره کرد و افزود: کد رشتهها در مقاطع کارشناسی به صورت حرفهای برگزار خواهد شد که در آن حداکثر ۴۰ واحد درسی دوره کارشناسی که حداکثر ۱۵ واحد آن کارورزی و کارآموزی و ۲۵ واحد درسی آن مطابق نیاز متقاضی صنعت و جامعه و با عقد قرارداد و بورسیه صنعت و جامعه اجرایی میشود.
وی تصریح کرد: بدین ترتیب فارغ التحصیلان این رشتهها دارای توانمندی شغلی و مهارتی بوده و مشغول به کار خواهند شد. عدم وجود متقاضی رشته و یا عدم تکمیل رشته تحصیلی توسط دانشجویان موجب حذف رشته و یا مسکوت ماندن آن برای پذیرش دانشجو در سال ۱۴۰۲ و بعد از آن خواهد شد.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین اضافه کرد: به دانشگاهها اجازه داده میشود نسبت به جایگزینی رشتههای حذف شده با رشتههای نیازمحور جدیدی که دارای شغل میباشند اقدام و درخواست خود را به وزارت علوم ارسال کنند.
وی رشتههای مرتبط با فناوریهای راهبردی و بین رشتهای و رشتههای علوم پایه و تعدادی از رشتههای علوم انسانی و کشاورزی و امنیت غذایی را از برنامه آمایش رشته در این مرحله مستثنی اعلام کرد.
وی بیان کرد: این برنامه برای اولین بار در کشور مطابق آییننامه مصوب شورای عالی برنامهریزی عتف اجرایی میشود.
عموعابدینی افزود: شاخصهای انتخاب اعضای هیات علمی به عنوان سرآمد آموزشی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور تعیین شده است که شامل فعالیتهای اساتید در حوزههای کیفیت آموزش – شاگردپروری – فعالیتهای آموزشی همراه با پژوهش - تربیت دانشجویان کارآمد- فعالیتهای حکمت بنیان و خردورزی است.
این مقام مسئول در پایان اظهار داشت: اجرای سالیانه سرآمدی آموزشی در ایام هفته معلم، مختص استادان دانشگاه و در راستای فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی و حکیم پروری و توسعه علم نافع و نیز نقشآفرینی دانشگاهها در تمدنسازی است./صداوسیما
ارسال نظر