چرنوبیل کرمانشاه قربانی داد | در کرمانشاه چه خبر است؟
ماجرای جنجالی سرقت از بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه که به چرنوبیل کرمانشاه در رسانهها معروف شده است، همچنان خبرساز است.
چرنوبیل کرمانشاه قربانی گرفت. ماجرای جنجالی سرقت از بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه که به چرنوبیل کرمانشاه در رسانهها معروف شده است، همچنان خبرساز است. انتشار اخباری مبنی بر نشت امواج رادیواکتیو و چرنوبیل کرمانشاه در پی سرقت قطعات سربی دیوارهای اتاق رادیوتراپی بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه، مردم کرمانشاه را نگران کرده است.
دادستان کرمانشاه از احضار رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، رئیس و مدیر بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه خبر داد.
شهرام کرمی، دادستان کرمانشاه در جمع خبرنگاران با اشاره به ماجرای سرقت اخیر از بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه، اظهار کرد: از حدود سه هفته پیش بدنبال سرقت قطعات سربی دیوارهای اتاق رادیوتراپی این بیمارستان موضوع به صورت جدی در دستور کار دستگاه قضایی قرار گرفت.
او افزود: در این راستا تاکنون سه نفر از کادر بیمارستان به عنوان متهمان این پرونده دستگیر شده اند و تحقیقات همچنان ادامه دارد.
دادستان کرمانشاه تاکید کرد: همچنین به منظور بررسی بیشتر این پرونده صبح امروز بازدیدی میدانی از بیمارستان امام رضا (ع) داشتیم که در آن چگونگی سرقت قطعات سربی دیوارهای اتاق رادیوتراپی مورد بررسی قرار گرفت.
کرمی با تاکید بر اینکه در رابطه با این پرونده کوتاهی و قصور مسئولین بیمارستان محرز شده، اعلام کرد: با توجه به اینکه سارقین به راحتی توانسته اند دست به سرقت بزنند، کوتاهی مسئولین ذیربط کاملاً مشهود است.
دادستان کرمانشاه تاکید کرد: در این راستا دستور بازداشت مدیر حراست بیمارستان امام رضا (ع) صادر شد.
دادستان کرمانشاه اضافه کرد: همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، رئیس و مدیر بیمارستان هم به دادسرا احضار شده اند و در صورتی که طی مهلت قانونی در دادسرا حضور پیدا نکنند، حکم جلب آنها نیز صادر خواهد شد.
ماجرای جنجالی نشت امواج رادیواکتیو و چرنوبیل کرمانشاه چیست؟
چرنوبیل کرمانشاه؛ رسانههای محلی کرمانشاه پس از انتشار خبر سرقت قطعات سربی دیوارهای اتاق رادیوتراپی بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه نوشتند: «چرنوبیل کرمانشاه». سرقت قطعات سربی دیوارهای اتاق رادیوتراپی بیمارستان امام رضا(ع) و نشت امواج رادیواکتیو مردم کرمانشاه را نگران کرده است.
با سرقت قطعات سربی دیوارهای اتاق رادیوتراپی بیمارستان امام رضا(ع)، امواج رادیواکتیو نشت کرده است و باعث در خطر قرار گرفتن کادر بیمارستان و همسایه ها شده است.
محمد باقرزاده (روزنامهنگار) در توئیتی نوشت: دو هفته است که بیمارستان کرمانشاه را دزد زده و چه دزدی حساسی؛ رسانههای محلی نوشتند «چرنوبیل کرمانشاه».
سارقان قطعات سربی دیوارهای اتاق رادیوتراپی را دزدیدند و همین باعث نشت امواج رادیواکتیو و آسیب به پرسنل بیمارستان و همسایهها شده است.
گویا دستگاه مجوز سازمان انرژی اتمی هم نداشته است!
در این خبرها آمده، رادیوگرافی یک روش تصویربرداری تشخیصی از استخوانهای بدن است که در حین انجام این نوع تصویربرداری، اندام بیمار بین منبع تولید اشعه ایکس (تیوپ) و فیلم رادیولوژی (دتکتور دستگاه) قرار میگیرد و بدین ترتیب تصویر اندام مزبور روی فیلم یا در مانیتور تشکیل میشود.
سربکوبی به مجموع کارهایی اشاره میکند که با توجه به نصب ورقهای سربی، مکانهای عکسبرداری ایزوله شده و مانع از خروج اشعه میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به سرقت قابهای سربی رادیوتراپی بیمارستان امام رضا (ع) گفت: میزان اثرگذاری اشعه این دستگاه با آزمایش یا روشهای علمی دیگر قابل تشخیص نیست.
قباد محمدی در نشست خبری که امروز در دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد با اشاره به سرقت ورقههای سربی اتاق رادیوتراپی بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه اظهار داشت: دستگاههای رادیوتراپی نشت اشعه دارند و اطراف اتاق باید مقاوم به نشت اشعه باشد و در استان کرمانشاه نیز یک دستگاه رادیوتراپی وجود دارد که برای بیماران استان ایلام نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه در اتاق رادیوتراپی این بیمارستان از ورقههای سربی برای جلوگیری از نشت اشعه استفاده شده است افزود: حراست بیمارستان امام رضا(ع) اردیبهشت ماه متوجه شدند که چند نفر از جمله کارکنان بیمارستان اقدام به سرقت ورقههای سربی کردهاند و با استفاده از دوربینها شناسایی و دستگیر شدند.
محمدی بیان کرد: در این سرقت شخصی از طریق سقف کاذب خود را به سقف اتاق رادیوتراپی رسانده و مقداری از سربها را برداشته است.
او گفت: با همکاری سازمان انرژی اتمی در اطراف رادیوتراپی سالانه دو سه بار دزیمتری انجام میشود که اشعه نشت پیدا نکند و دزیمتری رادیوتراپی امام رضا(ع) در دی ماه سال گذشته انجام و مشکلی وجود نداشت تا اینکه دو ماه پیش با خروج و سرقت سربها بلافاصله دزیمتری انجام شد و متوجه نشت اشعه حتی در طبقه بالای رادیوتراپی و چند نقطه دیگر شدیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: جلسهای برگزار شد که مکانهایی که نشت داشت تعطیل شود که دستگاه خاموش نشود اما مکانهایی همچون پاتولوژی امکان تعطیلی نداشت به همین خاطر به سرعت درخواست سرب دادیم.
او بیان کرد: بلافاصله درخواست 800 قالب سرب را دادیم که 300 مورد در هفته اول جایگذاری شد و نشتی گزارش و دستگاه خاموش شد و 300 قالب دیگر جمعه گذشته اضافه شد و باز هم نشتی داشت اما نشتی در اتاق پاتولوژی برطرف شد.
محمدی گفت: یکی از اتاقهایی که نشتی داشت تعطیل و دستگاه از دو روز پیش راهاندازی شد و 500 قالب سرب نیز تا دو سه روز آینده و 500 مورد دیگر هفته آینده جایگذاری میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: تعداد قالبهای سربی سرقت شده مشخص نیست زیرا سرب کوبی رادیوتراپی مربوط به 25 سال پیش است و شناسنامه و اسناد آن نیز پیدا نشد زیرا این بیمارستان توسط وزارت راه و شهرسازی ساخته شده است.
محمدی با اشاره به اینکه سارقان هنوز در مرحله بازجویی قرار دارند و تاکنون 1600 قطعه اضافه شده است افزود: سرب به کاربرده شده معمولی نیست و با خلوص 90 درصد است و تنها توسط یک شرکت تولید میشود و پیشبینی میشود خسارت وارد شده حدود چهار تا پنج میلیارد تومان باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه بیان کرد: دی ماه سال گذشته دزیمتری انجام شده و اردیبهشت متوجه سرقت و نشت اشعه شدیم و اینکه در این فاصله چه افرادی و به چه مقدار تحت تأثیر اشعه بودهاند و چه عوارضی به دنبال خواهد داشت برای ما مبهم است و تاکنون موردی گزارش نشده است. آسیبدیدگی ناشی از این اشعه از طریق آزمایش یا روشهای علمی دیگر قابل تشخیص نیست.
محمدی افزود: صورتجلسهای برای دستگاه قضایی تنظیم و بیان شده که افرادی که تحت تأثیر اشعه بودهاند ممکن است در آینده بیمار شوند و از طرفی چون درمان بیماران سرطانی به تعویق افتاده ممکن است قوت این بیماران افزایش یابد و در واقع این حادثه یک جنایت است.
او با بیان اینکه بعد از جایگذاری سربها از بتن برای جلوگیری از تکرار این اتفاقات استفاده میشود گفت: برای مرکز سرطان جدید سه دستگاه رادیوتراپی نصب میشود که برای جلوگیری از نشت اشعه به جای سرب از دیوارهای بتنی با قطر سه متر استفاده میشود که اتفاقات مشابه رخ ندهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به پرونده شبکه اختلاس دارو در استان گفت: 40 روز پیش اداره اطلاعات استان است موضوع را با ما مطرح کردند که البته تخلف مربوط به دو نفر از نیروهای شرکتی و پیمانی دانشگاه است که با سندسازی در بیمارستان طالقانی اقدام به تخلف کرده بودند.
او با بیان اینکه ابعاد کامل پرونده به طور کامل مشخص نشده است افزود: این تخلف با سندسازی و به صورت حرفهای انجام شده و تمام سیستم موجودی با اقلام فروش همخوانی دارد و حقی از دولت از نظر ریالی تضییع نشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه بیان کرد: هنوز بازجوییها ادامه دارد و در مراجع قضایی تحقیقات کامل نشده اما گفته شده 53 هزار قلم دار معادل نیم درصد از گردش دارویی ما خارج شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: بعد از مشخص شدن ابعاد مختلف پرونده، ما نیز درخواست اشد مجازات این افراد را خواهیم داشت و به طور قطع از دانشگاه اخراج میشوند زیرا با جان مردم بازی شده است.
چرا کسی پاسخگوی چرنوبیل کرمانشاه نیست؟
دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه دو نفر از عوامل سرقت قطعات سربی دیوارهای اتاق رادیوتراپی بیمارستان امام رضا(ع) دستگیر شدهاند، از ادامه تحقیقات تا دستگیری همه عوامل دخیل خبرداد.
شهرام کرمی، دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه امروز در جمع خبرنگاران، بااشاره به ماجرای سرقت از بیمارستان امام رضا(ع) شهر کرمانشاه، اظهار کرد: حدود دو هفته پیش بنا به گزارش مسؤولان بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه؛ موضوع سرقت قطعات سربی دیوارهای اتاق رادیوتراپی این بیمارستان به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت.
او افزود: طبق تحقیقات اولیه مشخص شد که سارقین از پرسنل بیمارستان بودهاند که در این راستا با همکاری پلیس آگاهی دو نفر دستگیر شدند.
دادستان کرمانشاه با بیان اینکه این دو نفر هم اکنون در بازداشت بسر میبرند و تحقیقات از آنها ادامه دارد، گفت: پرونده سرقت از بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه در یکی از شعب بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب استان در حال رسیدگی است.
او تاکید کرد: یک تیم تخصصی پزشکی جهت بررسی کامل زوایای این موضوع تشکیل شده تا مشخص شود که در حال حاضر انجام دزیمتری در این بیمارستان به شکل صحیحی در حال انجام است.
کرمی با تاکید بر اینکه هنوز آماری از میزان آسیب وارد شده به پرسنل و مراجعه کنندگان بیمارستان وجود ندارد، اعلام کرد: در صورت احراز تخلف یا ترک فعل مدیران بیمارستان نسبت به تعقیب و بازداشت آنها اقدام میشود.
او تصریح کرد: همچنین طبق بررسیهای انجام شده، سارقین حدود پنج میلیارد تومان به این بیمارستان خسارت وارد کردهاند.
دادستان کرمانشاه در پایان، متذکر شد: مجازاتی سخت در انتظار عاملین سرقت از بیمارستان امام رضا(ع) خواهد بود.
همچنین، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمانشاه در خصوص این حادثه گفت: شورای تامین پیگیر زوایای سرقت سرب بیمارستان امام رضا(ع) و برخورد با سارقین است.
رسول مجد، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمانشاه در پی نشستی به منظور تبیین و اطلاع رسانی قضایای اخیر سرقت از بیمارستان امام رضا (ع) که با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی، یکی از اعضای هیأت علمی گروه فیزیک پزشکی، مدیر عامل و مدیر مجتمع بیمارستانی امام رضا (ع) در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اخبار منتشر شده در این خصوص بررسیهای لازم در این راستا با نظر کارشناسی صورت گرفته است و تاکنون مسئله و مشکل خاصی رخ نداده است.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمانشاه افزود: سرقت سربها از بیمارستان امام رضا (ع) پس از اعتراضات و حساسیتهای مطرح شده روز گذشته بازدیدهای و بررسیهای لازم در دستور کار قرار گرفت و بررسیها با حضور استاندار کرمانشاه صورت گرفت و قولهایی مبنی بر برخورد جدی و قاطع با سارقان و عاملان داده شد.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمانشاه با بیان اینکه سرقت سربها جان بیماران را به خطر انداخته، تصریح کرد: به منظور جلوگیری از خطرات بیشتر و عدم تعویق در درمان بیماراندانشگاه علوم پزشکی اقدام به جابه جایی زمان استفاده از دستگاه رادیو تراپی کرده و در خارج از تایم اداری صورت میگیرد.
مجد ادامه داد: شورای تأمین و استانداری به طور جدی پیگیر مسئله سرقت سربها از دانشگاه علوم پزشکی بوده و در حال حاضر بازجویی لازم از سارقان صورت گرفته و برخورد قاطع مورد برخورد قرار خواهند گرفت تا درس عبرتی برای سایرین باشد.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری کرمانشاه در پایان تاکید کرد: با وجود پیگیریهای انجام شده اما باید گفت که نشت اشعه امری بحرانی نبود و تنها به دلیل زیاده روی برخی رسانهها باعث نگرانی عموم شد.
ارسال نظر