خبر مهم وزارت آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و فرهنگیان

وزارت آموزش و پرورش برنامه‌های تابستانی برای معلمان و فرهنگیان را اعلام کرد.

خبر مهم وزارت آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و فرهنگیان

وزارت آموزش و پرورش زمان ثبت‌نام تست جهش تحصیلی دانش‌آموزان را اعلام کرد. وزارت آموزش و پرورش از آغاز فاز دوم سنجش سلامت جاماندگان خبر داد. وزارت آموزش و پرورش برنامه‌های تابستانی برای معلمان و فرهنگیان را اعلام کرد. وزارت آموزش و پرورش از برگزاری مسابقات ورزشی و مسابقات فرهنگی هنری برای دانش آموزان و فرهنگیان خبر داد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور برنامه‌های این سازمان اعم از سنجش سلامت، ثبت نام دانش‌آموزان استثنایی و همینطور برنامه‌های تابستان امسال را تشریح کرد.

حمید طریفی حسینی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در نشستی خبری با اشاره به سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان گفت: از بهمن ماه سال گذشته سنجش بدو ورود نوآموزانی که امسال به مدرسه می‌روند را شروع کردیم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اشاره به اعلام پایان مرحله اول سنجش گفت: وقتی به بالای ۹۰ درصد پوشش سنجش نوآموزان هدف می‌رسیم بعد از آن فرایند به نحو دیگری دنبال می‌شود بدین صورت که کارهای ۱۰ درصد باقی مانده را باید در ساز و کاری فوری و جدی‌تر دنبال کنیم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در ادامه به برنامه‌های این سازمان در تابستان اشاره کرد و توضیح داد: باتوجه به اینکه اکنون مدارس تعطیل شدند و باید جریان تربیت ادامه یابد، برنامه ریزی شده تا در کنار مدارس عادی، ما نیز فعالیت‌های تابستانه را از تیر ماه داشته باشیم که حدود ۶۰۰ پایگاه تابستانی با برآورد حضور ۸۰۰۰ دانش آموز پیش بینی کرده‌ایم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه فعالیت‌های تابستانه مبتنی بر ساحت‌های شش‌گانه سند تحول و مهارتهای زندگی است، یادآور شد: سعی کردیم فعالیت‌های طراحی شده معطوف به آموزش این مهارتها نیز باشد.

او با اشاره به اینکه برنامه‌های متنوعی مثل تدبر در آیات قرآن و روایات، گردش‌های علمی، الگوهای زیارتی و سیاحتی و .... در نظر گرفته شده است، اعلام کرد که امسال برای اولین بار اردوی زیارت اولی‌ها را در مشهد مقدس با هماهنگی سازمان دانش آموزی انجام می‌شود و حدود ۵۰۰ دانش آموز استثنایی را به همراه ۱۰۰ سرپرست اعزام می‌کنیم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی از تفاهم‌نامه‌ای با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خبر داد تا براساس آن بتوان خدماتی را به دانش آموزان استثنایی نیز ارائه داد.

طریفی حسینی همچنین از برگزاری مسابقات ورزشی و مسابقات فرهنگی هنری برای دانش آموزان و فرهنگیان خبر داد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه حدود ۱۷۵۰ مدرسه در کشور داریم که عمدتا به صورت مجتمعی اداره می شوند، گفت: حداقل انتظارمان را به استانها اعلام کردیم که در مدارس خاص که حدود ۸۰ هزار دانش آموز در مدارس خاص حضور دارند و ۲۰ هزار دانش آموز به صورت تلفیق فراگیر در مدارس عادی تحصیل می‌کنند که گفته شده از این ۸۰ هزار دانش آموز حداقل ۱۰ درصد دانش آموزان را  در پایگاه تابستان داشته باشیم اما هیچ محدودیتی نداریم.

طریفی حسینی تصریح کرد: سامانه‌ای تحت عنوان نورینو داریم که مربوط به معاونت پرورشی است و همه فعالیت دانش آموزان در این سامانه ثبت و کارنامه تربیتی و پرورشی خواهند داشت.

به گفته طریفی حسینی، نورینو امسال راه اندازی شده و اکنون منطقه به منطقه می‌توانیم عملکرد دانش آموزان را در حوزه مختلف پرورشی را مقایسه کنیم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در ادامه به دیگر برنامه‌های این سازمان مبنی بر بهسازی و توانمندسازی نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و ادامه داد: سال‌هاست که دوره‌های آموزشی موثر و کارآمدی را نتوانسته بودیم برای همکاران فراهم کنیم. دوره‌های ضمن خدمت به صورت معمولی و روتین در آموزش و پرورش اجرا می‌شد و دوره‌هایی که به صورت حضوری بتوان آموزش موثری به همکاران ارائه دهیم، کم بود. برنامه جدی آموزش و پرورش این است که برنامه جامع مربوط به توانمندسازی نیروی انسانی خود را ارائه کنند تا در شورای معاونین وزارتخانه مصوب شود.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: روز گذشته در مشهد برنامه ملی توانمندسازی معلمان ابتدایی و کیفیت بخشی آموزشِ دانش آموزان دارای اختلال یادگیری و دانش آموزان نیازمند توجه خاص آموزشی و دانش آموزان دارای اختلالات هیجانی رفتاری را شروع کردیم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: برنامه مشترکی را با معاونت ابتدایی وزارتخانه تعریف کردیم. هشت قطب در نظر گرفتیم و استان‌ها را به هشت قطب تقسیم کردیم و استان‌های کشور به میزبانی خراسان رضوی، کرمان، فارس، اصفهان، مازندران، تهران و کرمانشاه است. حدود ۸۰۰ مدرس منطقه‌ای را تربیت می‌کنیم و اینها مدرسانی خواهند شد که در منطقه گروه‌های ۱۰ تا ۱۵ نفره‌ای را تشکیل می‌دهند. این آموزش‌ها استمرار دارد.

او از برنامه دیگر این سازمان مبنی بر توانمندسازی معلمانی که دانش‌آموز استثنایی دارند و در قالب تلفیقی تحصیلی می‌کنند خبر داد و گفت: در هفته‌های آخر شهریور ماه از این معلمان برای جلسات توانمندسازی دعوت می‌کنیم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره باز مهندسی نیروی انسانی گفت: باتوجه به اینکه اصرار داریم رشته جدیدی را در مدارس از اول مهرماه داشته باشیم، منابع مالی را در اختیار استانها قرار دادیم و استان‌ها را برای ایجاد رشته جدید تشویق کردیم.

طریفی حسینی با بیان اینکه نتایج اولیه آزمون استخدامی به زودی اعلام می‌شود خاطرنشان کرد: حدود ۲۳۳۲ نفر ردیف استخدامی داشتیم و اعلام نیاز شده است. امید داریم که تعداد قابل ملاحظه‌ای از نیازی که در نیروی انسانی داریم در این آزمون جذب شود.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: ستاد پروژه مهر آموزش و پرورش استثنایی در هماهنگی با ستاد مهر وزارت آموزش و پرورش تشکیل شده و در حوزه‌های مختلف مثل نیروی انسانی، سازماندهی فضا، سنجش و کیفیت بخشی و ساماندهی فعالیتهای پرورشی و کمیته‌های آن تشکیل شده و همکاران برنامه‌ریزیها را انجام می‌دهند تا سال تحصیلی پر شوری را آغاز کنیم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی یادآور شد: در حوزه آموزش نیز برنامه ریزی جدی می‌کنیم تا بحث پوشش تحصیلی دانش‌آموزان تکمیل شود. بخش زیادی از دانش آموزان در سال‌های گذشته، علی رغم اینکه در سنجش شناسایی می‌شدند اما جذب آموزش و پرورش استثنایی نمی‌شدند. سامانه‌ای تحت عنوان شهید محمودوند در معاونت ابتدایی داریم که اکنون دسترسی ما نیز برقرار شده؛ اکنون حدود ۱۶ هزار نفر از دانش‌آموزانی که در این سامانه علت بازماندگی از تحصیل خود را معلولیت اعلام کرده‌اند شناسایی شده‌اند.

طریفی حسینی گفت: باید بررسی کنیم که چه سطحی از این کودکان در رده آموزش‌پذیر قرار می‌گیرند و چه بخشی باید مورد حمایت بقیه دستگاه‌ها قرار گیرند.

به گفته رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، سال گذشته حدود ۳ درصد به پوشش تحصیلی دانش‌آموزان اضافه شده و این موضوع امسال نیز دنبال می‌شود.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در بخش دیگری از این نشست، درباره نظام تشخیص، توانبخشی و مداخله بهنگام نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و در این باره گفت: سال گذشته مرحله طراحی و استقرار این نظام را داشتیم و اکنون در مرحله تثبیت اقداماتی را دنبال می‌کنیم. برای استقرار این نظام، باید سیاست‌ها، ضوابط و قوانینی را در آموزش و پرورش تغییر می‌دادیم که آیین‌نامه‌ برای مراکز آموزشی و توانبخشی و مشکلات ویژه یادگیری، مورد بازنگری قرار گرفت و مراکز را تبدیل به مراکز جامع کردیم. اکنون با این اتفاق امکان ارائه خدمات جامع و همه‌جانبه نسبت به دانش آموزان هدف وجود دارد.

طریفی حسینی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: اکنون دانش‌آموزان دیرآموز و دانش آموزانی که آسیب زبان گفتار یا مشکلات هیجانی رفتاری دارند می‌توانند در این مراکز خدمات بگیرند. در این نظام امکان ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی را برای نوآموزان پیش‌دبستانی نیز فراهم کردیم. اکنون در این مراکز جامع با رویکرد مداخله به هنگام شرایطی فراهم شده که در سنین طلایی رشد کودکان، اگر نوآموزی تشخیص داده شود که دارای اختلالاتی است، به این مراکز جامع هدایت و خدمات تخصصی مربوطه در اختیار او قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: در نظام تشخیص و توانبخشی مرکزی ایجاد کردیم که خدمات جامع ارائه شود و در کنار آن سنجش که توسط نیروهایی غیر از نیروهای رسمی ما در بیرون از آموزش و پرورش انجام می‌شد را جزو وظایف این مرکز قرار دادیم و به صورت فرآیندی از بهمن ماه این کار انجام شد. اکنون در این مراکز سنجش بدو ورود انجام می‌شود. در برخی از مراکز سنجش تخصصی نیز انجام می‌شود. سنجش جهش تحصیلی نیز در این مراکز توسط همکاران انجام خواهد شد که از هفته آینده امکان نوبت گیری آن فراهم می‌شود و مدیران می‌توانند نوبت گیری دانش آموزان متقاضی جهش تحصیل را نیز انجام دهند. سعی شده سنجش به صورت الکترونیک و هوشمند باشد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: اکنون قبل از اینکه دانش‌آموزان پیش‌ثبت‌نام را انجام دهند، کار سنجش خود را انجام می‌دهند و مثل گواهینامه‌ای که شخص دریافت می‌کند، ما اکنون این گواهینامه را برای نوآموزانمان داریم و افرادی که کار سنجش آنها انجام شده می‌توانند هر زمانی که ستاد ثبت نام آموزش و پرورش به صورت رسمی اعلام کرد که ثبت نام شروع شده، کار ثبت نام خود را انجام دهند.

طریفی حسینی افزود: کار سنجش یک میلیون و ۴۴۲ هزار نفر از گروه هدف که حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر است، انجام شده است. ۱۵۰ هزار نفر جمعیت باقی مانده‌اند که شرایطی فراهم می‌کنیم و در فاز دوم سنجش برای جاماندگان، از امروز تا ۱۰ تیرماه سامانه را باز کردیم و اطلاع رسانی می‌کنیم.

او ادامه داد: البته پایگاه‌هایی را به صورت فعال در سطح کشور نگه می داریم تا به صورت موردی اگر بنا بر هر دلیلی کسی سنجش نشده باشد بتوانیم کار سنجش آنها را انجام دهیم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی این را هم گفت که حدود ۹۰ هزار نفر از این افراد، اتباع هستند که کار نوبت گیری و سنجش حدود ۴۸ هزار نفر تاکنون انجام شده است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره هزینه سنجش نیز گفت که هزینه سنجش امسال نسبت به سال گذشته تغییر نکرده است و مبلغ همان ۶۰ هزار تومان و از طریق درگاه الکترونیک است.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 92853

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر