هفته جهنمی در خوزستان، روزهای غباری در سیستان و بلوچستان

وضعیت آب و هوایی دواستان بزرگ کشور را به حالت آماده باش در آورد

هفته جهنمی در خوزستان، روزهای غباری در سیستان و بلوچستان

وضعیت آب و هوایی دواستان بزرگ کشور را به حالت آماده باش در آورد. دمای هوا در خوزستان به ۵ درجه رسید .داره کل هواشناسی خوزستان نسبت به وقوع دماهای ۴۹ درجه و بالاتر در استان، هشدار سطح نارنجی را صادر کرد.گرد و غبار و طوفان نیز سیستان‌و‌بلوچستان  را به حالت آماده باش در اورد

مدیرکل هواشناسی خوزستان  بیان کرد: طبق بررسی نقشه‌های هواشناسی با استقرار توده هوای گرم از فردا تا روز سه شنبه احتمال وقوع دماهای ۴۹ درجه و بالاتر در مناطق جنوبی، غربی و مرکزی و بخش‌هایی از شمال استان پیش بینی می‌شود.

محمد سبزه زاری عنوان کرد: با توجه به این پدیده احتمال گرمازدگی، افزایش مصرف حامل‌های انرژی، آتش سوزی در مراتع و مزارع و خسارت ناشی از تنش دمایی در بخش‌های کشاورزی و دامداری وجود دارد.

در ۲۴ ساعت گذشته میزان دمای هوای شهرهای شوش، آبادان و اهواز به ۵۰ درجه سانتی گراد رسید.همچنین دمای ۴۹ درجه سانتی گراد در شهرهای رامهرمز، بهبهان، امیدیه و دزفول در ۲۴ ساعت گذشته ثبت شد.

سیستان‌و‌بلوچستان در فصل تابستان، سیستان دیگری است. از طرفی ریزگردها میهمان ناخوانده سیستان و بلوچستان  می‌شوند و از طرف دیگر سیلاب‌های حاصل از بادهای موسمی منطقه شبه‌قاره و باران‌های مونسون در شهر می‌تازند. 

مجید محبی مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان روز یکشنبه اظهارکرد: در پی موج جدید وزش باد در منطقه سیستان از ۲۱ تیرماه تاکنون در پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز یک هزار و ۴۷ نفر از مردم این منطقه‌ راهی بیمارستان و مراکز درمانی شدند که از این تعداد ۹۲ نفر اکنون بستری هستند.

وی افزود: مشکل تنفسی، قلبی و چشمی از عمده مشکلات مردم در این مدت بوده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: تمامی نیروهای ‌امدادی و خدمات‌رسان در مسیرهای ارتباطی منطقه سیستان آماده‌باش ‌هستند تا در صورت نیاز اقدام به کمک‌رسانی به شهروندان کنند.‌

سیستان و بلوچستان

استان پهناور سیستان و بلوچستان در منطقه گرم و خشک واقع شده و به همین دلیل تاثیرپذیری از سامانه های کم فشار حاره ای و پراکنش زمانی و مکانی بارندگی ها بسیار نامناسب است به طوریکه در برخی اوقات تمامی بارندگی های سالانه یک منطقه و حتی بیش از ۲ برابر آن در کمتر از ۲۴ ساعت نازل شده و سیلاب های سهمگین ایجاد می کنند.

این ویژگی های جغرافیایی و طبیعی سبب شده که در بسیاری از سال‌ها سوانحی چون خشکسالی و سیل بطور توامان در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان رخ دهد.

بخش های شمالی سیستان و بلوچستان به دلیل تاثیرپذیری از پدیده مونسون آسیایی(کم فشار هند) در ماه های گرم سال با وزش بادهای نسبتا شدید ۱۲۰ روزه و طوفان و گرد و خاک روبرو است، همچنین از نظر لرزه خیزی بر اساس تقسیم بندی های انجام شده این استان دارای گسل های فراوان و مهمی است که فعالیت این گسل ها باعث وقوع زمین لرزه های متعدد شده است.

بیش‌از ۲۰ سال از خشکی تالاب بین المللی هامون و خشکسالی سیستان با دربرگیری پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز می گذرد و این معضل با تغییر اقلیم منطقه به آب و هوایی گرم و خشک و خشن، زندگی را برای مردم از لحاظ اقتصادی و سلامتی دچار مشکل کرده است.

هواشناسی ایران ۱۴۰۲/۰۴/۲۵؛ آغاز فعالیت سامانه بارشی از امروز/ هشدار سازمان هواشناسی برای ۱۲ استان

سازمان هواشناسی با اشاره به فعالیت سامانه بارشی در برخی استان‌ها از تشدید بارش‌ها طی فردا خبر داد و برای ۱۲ استان هشدار سطح زرد صادر کرد.

 بر اساس نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز در استان‌های گیلان، مازندران، اردبیل، نیمه شمالی استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و ارتفاعات البرز مرکزی بارش باران، گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی روی می‌دهد.

فردا دوشنبه ضمن تشدید بارش‌ها در مناطق ذکرشده این شرایط برای استان‌های گلستان و خراسان شمالی نیز پیش‌بینی می‌شود. شدت بارش‌ها طی بعدازظهر امروز و فردا برای شمال آذربایجان شرقی و گیلان است.

سه‌شنبه بارش در سواحل دریای خزر، اردبیل و به‌صورت پراکنده در خراسان شمالی ادامه دارد. چهارشنبه برای سواحل دریای خزر و شمال آذربایجان غربی و پنجشنبه در ارتفاعات البرز مرکزی بارش‌های پراکنده پیش‌بینی شده است. از بعدازظهر فردا در ارتفاعات هرمزگان رگبار و رعدوبرق پیش‌بینی می‌شود.

طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه کاهش نسبی دما در نوار شمالی کشور به‌ویژه در استان‌های ساحلی دریای خزر و اردبیل روی می‌دهد.

طی 5 روز آینده در شمال شرق،‌ شرق و جنوب شرق کشور وزش باد شدید همراه با گردوخاک پدیده غالب است، همچنین از امروز تا سه‌شنبه در دامنه‌های جنوبی البرز و مناطقی از مرکز کشور نیز در برخی ساعات وزش باد شدید و در خبر مناطق و گردوخاک روی می‌دهد. دریای خزر امروز و فردا و شرق دریای عمان طی 5 روز آینده مواج است.

توصیف سامانه: فعالیت سامانه بارشی و رشد ابرهای همرفتی

زمان پایان: سه‌شنبه 1402/04/27

نوع مخاطره: رگبار باران و رعدوبرق، وزش باد شدید موقت گاهی همراه با گردوخاک

منطقه اثر:

یکشنبه 1402/04/25: نیمه شمالی آذربایجان غربی، نیمه شمالی آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان و مازندران.

دوشنبه 1402/04/26: نیمه شمالی آذربایجان غربی، نیمه شمالی آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و ارتفاعات در استان‌های قزوین، البرز، تهران، زنجان و سمنان.

سه‌شنبه 1402/04/27: شمال شرق آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و شمال خراسان شمالی.

اثر مخاطره: احتمال آبگرفتگی معابر، لغزندگی جاده‌ها، احتمال جاری شدن روان‌آب، صاعقه، وزش باد، در نواحی مستعد خیزش گردوخاک، احتمال خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و احتمال شکستن درختان کهنسال.

توصیه: اجتناب از اسکان و برپا کردن چادرهای مسافرتی در حاشیه و بستر مسیل‌ها، احتیاط در سفرهای برون‌شهری به‌ویژه اطراف رودخانه‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها

توصیف سامانه: افزایش گرادیان فشار سطح زمین

زمان پایان: چهارشنبه 1402/04/28

نوع مخاطره: وزش باد نسبتاً شدید تا شدید و در نواحی مستعد همراه با گردوخاک

منطقه اثر:

یکشنبه 1402/04/25: یمه شمالی سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، شرق و جنوب خراسان رضوی، شرق کرمان، شرق و جنوب سمنان، شمال اصفهان، قم و جنوب تهران.

دوشنبه 1402/04/26: نیمه شمالی سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، شرق و جنوب سمنان، شرق کرمان، شمال و شرق اصفهان، یزد، البرز، جنوب تهران، قم و مرکزی.

سه‌شنبه 1402/04/27: نیمه شمالی سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سمنان، شمال و شرق اصفهان، نیمه شمالی کرمان، یزد، قم، جنوب تهران، البرز، شمال مرکزی.

چهارشنبه 1402/04/28: شمال سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، شرق و جنوب سمنان، شمال و شرق اصفهان، قم.

اثر مخاطره: در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا (احتمال رخداد طوفان شن در شرق کشور)، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون‌شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهنسال.

توصیه: اجتناب از تردد غیرضروری بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان، پرهیز از فعالیت کویرنوردی، احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال و احتیاط در فعالیت‌های کشاورزی.

توصیف سامانه: افزایش سرعت باد و افزایش ارتفاع موج

زمان شروع: بعدازظهر یکشنبه 1402/04/25

زمان پایان: اواخر وقت سه‌شنبه 1402/04/27

نوع مخاطره: افزایش سرعت وزش بادهای شمالی تا محدوده 32 نات و افزایش ارتفاع امواج بین 1 تا 2 متر(به‌ویژه در روز دوشنبه) در سواحل و بین 2 تا 3 متر در فراساحل.

منطقه اثر:

یکشنبه 1402/04/25: نواحی غربی و مرکزی دریای خزر، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران.

دوشنبه 1402/04/26: نواحی غربی و مرکزی دریای خزر، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران.

سه‌شنبه 1402/04/27: دریای خزر، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان، مازندران و گلستان.

اثر مخاطره: غرق شدن شناگران و غواصان، اختلال در ترددهای دریایی با شناورهای سبک و نیمه‌سنگین و صیادی، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و آسیب به تورهای صیادی و قفس‌های پرورش ماهی و ایجاد اختلال در فعالیت‌های دریایی در سواحل و فراساحل.

توصیه: اجتناب از فعالیت‌های شنا و غواصی، جلوگیری از تردد شناورهای سبک و نیمه‌سنگین و صیادی و انجام فعالیت‌های تفریحی دریایی، اتخاذ تمهیدات لازم جهت تردد کشتی‌های تجاری و فعالیت‌های دریایی فراساحل.

منبع: تسنیم

دیگر رسانه ها

کدخبر: 95065

ارسال نظر