تصاویر باورنکردنی از کشف یک هیولای ۱۶۵ میلیون ساله

در کوه‌های غربی قرقیزستان، بقایای استخوان‌های یک جانور شکارچی که به ۱۶۵ میلیون سال پیش تعلق دارد، پیدا شده است. این جانور یک دایناسور گوشتخوار از خانواده «تی رکس» بوده است.

تصاویر باورنکردنی از کشف یک هیولای ۱۶۵ میلیون ساله

در کوه‌های غربی قرقیزستان، بقایای استخوان‌های یک جانور شکارچی که به ۱۶۵ میلیون سال پیش تعلق دارد، پیدا شده است. این جانور یک دایناسور گوشتخوار از خانواده «تی رکس» بوده است.

به گزارش عرشه آنلاین، در حالی که تیرانوسوروس رکس به لطف فیلم‌های هالیوودی به دایناسوری شناخته‌شده تبدیل شده است، اما آن تنها یک گونه از خانواده‌ای بزرگ و خطرناک از دایناسور‌های گوشت‌خوار بوده است که به نام تروپود‌ها شناخته می‌شوند. این دایناسور‌ها روی پا‌های عقب قوی حرکت می‌کردند و دست‌های جلویی کوتاهی داشتند؛ اندازه آن‌ها از یک پرنده کوچک تا یک هیولای ۶ تنی متفاوت بوده است.

اکنون این خانواده عضوی جدید پیدا کرده است. در سال ۲۰۰۶، یک دیرینه‌شناس به نام آیزک باکروف اولین قطعات استخوان‌های یک حیوان باستانی را کشف کرد. طبق گزارش ۲۱ آگوست از مجموعه‌های تاریخ طبیعی دولتی بایرن، بر اساس سنگ‌های موجود در محل کوهستانی غرب قرقیزستان، مشخص شد که این استخوان‌ها متعلق به دوره ژوراسیک میانه، یعنی حدود ۱۶۵ میلیون سال پیش هستند.

فسیل

این سایت طی ۱۷ سال حفاری شد و محققان قرقیزی و آلمانی استخوان‌های جمجمه، مهره‌ها، بخش‌هایی از شانه و دست‌های جلویی، دندان‌ها و تقریباً یک کمربند لگنی کامل را از دو حیوان مختلف، اما از یک گونه را کشف کردند.

مهم‌تر از همه، تیم‌های تحقیقاتی پا‌های عقبی بزرگی را کشف کردند که نشان می‌دهد این حیوان عظیم‌الجثه بین ۲۶ تا ۳۰ فوت (نزدیک به ۹ متر) طول داشته است.

این گونه با نام Alpkarakush kyrgyzicus، به افتخار محلی که در آن پیدا شده است نام‌گذاری شد. این نام برگرفته از «آلپکاراکوش»، یک پرنده اسطوره‌ای بزرگ در فرهنگ قرقیز است که اغلب در لحظات بحرانی به قهرمانان کمک می‌کند.

فسیل

این گونه جدید با استخوان پس‌چشمی بسیار برجسته خود قابل شناسایی است که به عنوان ابرو عمل می‌کرده است. شواهد نشان می‌دهد که یک شاخ از بالای چشم در هر دو طرف سر این حیوان رشد می‌کرده است.

این جانور به گروهی از دایناسور‌های شکارچی شرق آسیا به نام مِتریاکانتوسورید‌ها تعلق دارد. دیرینه‌شناسان معتقدند که این گروه در ابتدا در شرق شکل گرفته و سپس در سراسر آسیا و به اروپا گسترش یافته‌اند.

این گونه جدید اولین تروپودی است که در قرقیزستان کشف شده و در صورت نمایش، اولین اسکلت دایناسور اصلی از این کشور خواهد بود که به نمایش گذاشته می‌شود. این استخوان‌ها در نزدیکی شهر تاش‌کومیر در غرب قرقیزستان و در نزدیکی مرز ازبکستان کشف شدند./فرارو

دیگر رسانه ها

کدخبر: 151539

ارسال نظر