آذربایجان مرز ایران را بمباران کرد

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای، مدعی بمباران و گلوله‌باران مرزها و مواضع خود شد.

آذربایجان مرز ایران را بمباران کرد

آذربایجان مدعی بمباران و گلوله‌باران مرزها و مواضع خود شد. آذربایجان ادعا کرد که نیروهای ارمنستان مواضع باکو را گلوله‌باران کرده‌اند. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای، مدعی بمباران و گلوله‌باران مرزها و مواضع خود شد. تنش‌ها در نزدیکی مرز ایران میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان شدت یافته است. در چند ماه اخیر، وزارتخانه‌های دفاع جمهوری آذربایجان و ارمنستان بارها یکدیگر را به هدف قرار دادن مواضع طرف متقابل در «قره باغ» متهم کردند. آذربایجان و ارمنستان تاکنون دو جنگ را بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی از سر گذرانده‌اند.

بیشتر بخوانید: توطئه جدید آذربایجان و اسرائیل در مرز ایران

به گزارش عرشه آنلاین و به نقل از وبگاه وزارت دفاع جمهوری آذربایجان، باکو با صدور بیانیه‌ای ادعا کرد که نیروهای ارمنستان مواضع این کشور را گلوله باران کردند.

آذربایجان

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای در این خصوص مدعی شد که از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۴:۵۵ امروز شنبه، 28 خرداد ماه 1402 (به وقت محلی) یگان های نیروهای مسلح ارمنستان با استفاده از سلاح‌ های مختلف مواضع باکو را در لاچین گلوله باران کردند.

تنش‌های اخیر میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان با محوریت گذرگاه لاچین درگرفته است. کریدور لاچین تنها مسیری است که ارمنستان را به مرکز قره باغ کوهستانی متصل می‌ کند.

گروهی از اتباع جمهوری آذربایجان که خود را فعال محیط زیست می‌خواندند، ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ (۲۱ آذر ۱۴۰۱)، کریدرو لاچین که نیروهای حافظ صلح روسیه در آن مستقر شده اند را مسدود کردند.

روابط میان دو جمهوری پیشین اتحاد جماهیر شوروی سابق (ارمنستان و جمهوری آذربایجان) از سال ۱۹۹۱ و در پی ورود نظامیان ارمنستان به منطقه قره باغ رو به تیرگی گرایید.

این مناقشه به طور ناگهانی در سپتامبر سال گذشته به اوج خود رسید و پس از ۴۴ روز مناقشه خونین سرانجام در دهم نوامبر ۲۰۲۰ با امضای توافقی میان باکو- ایروان و با وساطت روسیه به پایان رسید.

آذربایجان درصدد پاکسازی قومی است؟

ارمنستان آذربایجان را به پیگیری سیاست «پاکسازی قومی» در منطقه ناگورنو-قره‌باغ متهم کرد. این منطقه در چند دهه اخیر مرکز مناقشات دو کشور بوده است.

نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان با متهم کردن باکو به این که از روز پنجشنبه تردد وسایل نقلیه در کوریدور لاچین، تنها راه ارتباطی ارمنستان به مناطق قره‌باغ را مسدود کرده است، گفت: «وضعیت بشردوستانه در قره‌باغ به شدت وخیم‌تر شده است. رساندن مواد غذایی به قره‌باغ عملا غیرممکن است و بیماران نمی‌توانند برای درمان به بیمارستان‌های ارمنستان مراجعه کنند. این اقدام باکو ثابت می‌کند که آذربایجان به دنبال سیاست پاکسازی قومی در قره‌باغ است.»

آذربایجان در ۲۳ آوریل در ورودی کوریدور لاچین نخستین ایست بازرسی مرزی را مستقر کرد. این تصمیم از سوی ایروان «غیرقابل‌ قبول» خوانده شد. با کو تاکید کرد که این اقدام برای جلوگیری از انتقال تسلیحات ضروری است.

ایروان می‌گوید پیش از این آذربایجانی‌هایی که خود را فعال محیط زیست می‌خواندند برای چند ماه این کریدور را مسدود کرده بودند و این اقدام آن‌ها سبب کمبود مواد غذایی و قطعی برق و درنتیجه بروز بحران انسانی در منطقه شد.  

وزارت خارجه ارمنستان نگرانی جدی این کشور را نسبت به آنچه احتمال زمینه‌سازی جمهوری آذربایجان برای اقدامات تهاجمی جدید و پاکسازی قومی منطقه قره باغ کوهستانی خواند، اعلام کرد.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای با ابراز نگرانی جدی ایروان نسبت به این موضوع، ادامه داد: وزارت دفاع جمهوری آذربایجان چندی است اخبار جعلی در مورد نقض آتش بس توسط ارتش دفاع قره باغ کوهستانی را در منطقه‌ای که مسئولیت آن با حافظان صلح روسیه است، منتشر می‌کند.

این بیانیه ادامه می‌دهد: این در حالیست که در گزارش‌های منتشر شده توسط حافظان صلح روسیه از این منطقه، تنها موارد ثبت شده از نقض آتش بس از طرف جمهوری آذربایجان بوده است.

وزارت خارجه ارمنستان خاطرنشان می‌کند: با در نظر گرفتن تجربه‌های قبلی، جمهوری آذربایجان پیش از اقدام برای اعمال نیرو، «حمایت اطلاعاتی» با هدف مسئول جلوه دادن طرف مقابل برای اقدامات خود را فراهم می‌کند. جمهوری ارمنستان نگرانی جدی دارد که جمهوری آذربایجان برخلاف تعهدات خود در حال زمینه‌سازی برای تهاجم‌های جدید و پاکسازی قومی در قره باغ کوهستانی است.

ایروان در این بیانیه از نیروهای حافظ صلح فدراسیون روسیه می‌خواهد تا با ادامه نظارت بر اجرای آتش بس، به طور جدی تمام وقایع عنوان شده از طرف باکو را مورد بررسی قرار داده و شرایط میدانی را به طور کامل برای عموم ارائه کند.

ارمنستان بار دیگر بر ضرورت پرداختن به مسائل حقوقی و امنیتی ساکنان منطقه قره باغ در چارچوب مکانیزم بین‌المللی گفت‌وگوهای باکو-استپاناکرت و ارسال یک تیم حقیقت‌یاب به منطقه قره باغ کوهستانی برای جمع‌آوری و ارائه اطلاعات قابل اطمینان و بی‌طرفانه درباره شرایط فعلی خط درگیری طرفین و وضعیت انسانی در منطقه تاکید کرد.

تارنمای دانشنامه بریتانیکا (britannica) درباره پاکسازی قومی آورده است: در حالی که برخی پاکسازی قومی را چندان متفاوت از نسل کشی نمی‌دانند، برخی دیگر با اشاره به هدف اصلی نسل کشی که می‌تواند در چارچوب نابودی یک قوم، دین و یا نژاد تعریف شود، هدف اصلی پاکسازی قومی را ایجاد سرزمین‌های همگن قومی از راه‌های متعدد که تنها یکی از آن‌ها نسل‌کشی است، عنوان می‌کنند.

پیش‌تر در روز ۲۲ فوریه دیوان بین‌المللی دادگستری، نهاد قضایی اصلی سازمان ملل متحد به آذربایجان دستور داد تا حرکت آزادانه در کوریدور لاچین را تضمین کند. 

در روز ۲۴ مه ارمنستان از دیوان بین‌المللی دادگستری درخواست کرد آذربایجان را به گشودن این کریدور ملزم کند.

این دو جمهوری شوروی سابق در طول بیش از سی‌سال درگیری بر سر کنترل منطقه ناگورنو-قره‌باغ دو جنگ خونین را پشت سر گذاشته‌اند.

نخستین بار با فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، جدایی‌طلبان ارمنی قره‌باغ از آذربایجان اعلام استقلال کردند. درگیری‌های متعاقب این جدایی حدود ۳۰ هزار کشته برجای گذاشت و به پیروزی ارمنستان ختم شد.

آذربایجان در پاییز ۲۰۲۰ برای بازپس گیری این مناطق با ارمنستان وارد جنگ شد. این جنگ که به کشته شدن بیش از ۶۵۰۰ نفر انجامید با میانجی‌گری روسیه به آتش‌بس ختم شد و درنتیجه آن باکو موفق به بازپس‌گیری بسیاری از بخش‌های منطقه اکثرا ارمنی‌نشین ناگورنو-قره باغ شد.  

آذربایجان

تشدید تنش‌ها در مرز ارمنستان و آذربایجان

وزارتخانه‌های دفاع جمهوری آذربایجان و ارمنستان یکدیگر را به هدف قرار دادن مواضع طرف متقابل در «قره باغ» متهم کردند.

نیروهای باکو و ایروان یکدیگر را به تشدید تنش‌ها در منطقه مورد مناقشه «قره باغ» متهم کردند.

بر اساس اعلام این رسانه، وزارت دفاع ارمنستان ادعا کرد که نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان با استفاده از سلاح‌های سبُک و خمپاره آتش بس در جنوب غربی خط تماس در قره باغ را نقض کرده اند.

وزارت دفاع ارمنستان با صدور بیانیه‌ای در این خصوص اعلام کرد که در تشدید تنش‌های مذکور به فردی آسیب نرسیده است.

ایراوان همچنین اعلام کرد که موضوع را به فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه در این منطقه گزارش کرده است.

از سوی دیگر، خبرگزاری آذرتاج اعلام کرد که نیروهای مسلح ارمنستان با بهره گیری از سلاح‌های سبک به طور متناوب مواضع ارتش جمهوری آذربایجان در مناطق «شوشا» و «خوجالی» را هدف قرار داده اند.

تنش‌های اخیر میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان با محوریت گذرگاه لاچین درگرفته است. کریدور لاچین تنها مسیری است که ارمنستان را به مرکز قره‌باغ کوهستانی متصل می‌کند.

گروهی از اتباع جمهوری آذربایجان که خود را فعال محیط زیست می‌خواندند، ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ (۲۱ آذر ۱۴۰۱)، کریدرو لاچین را که نیروهای حافظ صلح روسیه در آن مستقر شده اند را مسدود کردند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد این کشور به تردد ایمن و آزاد از گذرگاه لاچین پایبند است.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد که فرانسه تحولات مرزی این کشور و ارمنستان را تحریف می‌کند.

«آیخان حاجی زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان  گفت: اظهارات «آن کلر لژاندر» سخنگوی وزارت اروپا و امور خارجه فرانسه مغرضانه است و وضعیت کنونی منطقه را مخدوش می‌کند.

این مقام جمهوری آذربایجان این اظهارات را در ارتباط با اظهارات لژاندر در رابطه با تحریکات نیروهای مسلح ارمنستان در مرز جمهوری آذربایجان اعلام کرد.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان تاکید کرد: به طرف فرانسوی یادآوری می‌کنم که آذربایجان طبق موازین و قوانین بین‌المللی، تردد منظم، آزاد و ایمن صدها تن از ساکنان ارمنی را از طریق پاسگاه لاچین در هر دو جهت تضمین کرد.

آذربایجان

دیگر رسانه ها

کدخبر: 92814

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر