چند توصیه مهم نوروزی برای مدیریت مصرف سوخت

مدیریت مصرف سوخت به‌عنوان یک سرمایه ملی برای کاهش مصرف و مصرف به اندازه، با به‌کارگیری چند راهکار ساده به‌ویژه در ایام سفرهای نوروزی کار سختی نیست.

چند توصیه مهم نوروزی برای مدیریت مصرف سوخت

مدیریت مصرف سوخت به‌عنوان یک سرمایه ملی برای کاهش مصرف و مصرف به اندازه، با به‌کارگیری چند راهکار ساده به‌ویژه در ایام سفرهای نوروزی کار سختی نیست.

به گزارش عرشه آنلاین و به نقل از وزارت نفت؛ با اجرای راهکارهایی مناسب می‌توان مصرف سوخت خودرو را مدیریت کرد. در گزارش پیش‌رو این راهکارهای کاربردی، ساده، اما مؤثر را به‌منظور نهادینه‌ شدن فرهنگ مدیریت مصرف مرور کرده‌ایم:

- موتور خودر را در فواصل منظم تنظیم کنید. عواملی مانند تنظیم‌ نبودن موتور خودرو، استفاده از قطعات غیراستاندارد و تعمیر و نگهداری از خودرو توسط افراد غیرمجاز به‌شدت بر حجم مصرف سوخت خودروها تأثیرگذار است.

- تجهیزاتی مانند کولر و سیستم تهویه که نیروی مورد نیاز خود را از موتور خودرو تأمین می‌کنند و دیگر تجهیزات اضافی که روی خودرو نصب می‌شوند بر مصرف سوخت خودرو می‌افزایند.

- برنامه منظمی برای مراجعه به مراکز تنظیم موتور و تعمیرگاه‌های مجاز داشته باشید و همواره موتور خودرو را در حالت تنظیم نگهداری کنید. تنظیم موتور خودرو تا ۷.۵ درصد سبب صرفه‌جویی در مصرف سوخت می‌شود.

- فیلتر هوای کارکرده را در موعد مقرر تعویض کنید؛ تعویض به‌موقع فیلتر هوا، نه‌تنها مصرف سوخت خودرو را ۱۰ درصد کاهش می‌دهد، بلکه از موتور خودرو نیز محافظت می‌کند.

- به توصیه‌های دفترچه راهنمای خودرو برای انتخاب نوع سوخت مصرفی متناسب با تکنولوژی خودرو توجه کنید. استفاده از سوخت متناسب با سطح فناوری و نیاز خودرو، سبب افزایش عمرموتور و اجزای آن و کاهش میزان آلاینده‌ها می‌شود.  

- از رانندگی پرخطر، ویراژ دادن، رانندگی تهاجمی و شتابدار یا تخت گاز رفتن خودداری کنید. سرعت متناسب با مصرف بهینه سوخت در خیابان‌ها ۹۰ کیلومتر در ساعت و در اتوبان‌ها ۱۱۰ کیلومتر در ساعت است و سرعت کمتر یا بیشتر مصرف سوخت را بالا می‌برد.

- با دنده مناسب حرکت کنید. افزایش دور موتور خودرو سبب کاهش مصرف سوخت و استهلاک موتور خودرو می‌شود، بنابراین بهتر است در سرعت بالا از دنده بالا استفاده شود.

- موقعیت‌ها و مسیر را شناسایی کنید. در نظر گرفتن شرایط ترافیکی و رعایت فاصله ایمن با دیگر وسایل نقلیه سبب می‌شود خودرو با جریان ترافیک هماهنگ حرکت کند و از ترمزها و شتاب‌گرفتن‌های بی‌مورد که باعث افزایش مصرف سوخت خودرو می‌شود، جلوگیری به عمل می‌آید.

- از توقف‌های بی‌مورد پرهیز کنید. سفرهای شهری طوری برنامه‌ریزی شود که در ساعت‌های سنگین ترافیک نباشد. ایستادن و حرکت کردن مداوم در رانندگی سبب افزایش مصرف سوخت می شود.

- در توقف‌های طولانی‌مدت وسیله نقلیه خود را خاموش کنید، زیرا بیشتر از آنکه سرد یا گرم بودن موتور مطرح باشد، توقف‌های بی‌مورد است که موجب اتلاف سوخت، افزایش هزینه و آلودگی هوا می‌شود.

- روغن موتور خود را برابر دستور سازنده خودرو انتخاب و به موقع تعویض کنید؛ سایش و تماس روغن موتور کارکرده با قطعات موتور علاوه بر فرسودگی قطعات، مصرف سوخت را بالا می‌برد.

- باد لاستیک خودرو را به‌ویژه در سفرهای برون‌شهری (با توجه به حجم توصیه‌شده در دفترچه راهنمای خودرو) تنظیم کنید. لاستیک‌های کم‌باد، افزون بر افزایش مصرف سوخت سبب کاسته‌ شدن ایمنی خودرو و عمر لاستیک می‌شود.

- بار اضافی حمل نکنید؛ حمل بار اضافی در صندوق عقب خودرو مصرف سوخت را بالا می‌برد، بنابراین چند لحظه‌ای را صرف خالی کردن صندوق عقب خودرو کنید، زیرا هر نوع تجهیزات یا وسایلی که وزن خودرو را افزایش دهد، سبب افزایش مصرف سوخت می‌شود. بار روی باربند را از کوچک به بزرگ بچینید و روی آن را بپوشانید تا کمترین مقاومت را در مقابل فشار باد ایجاد کند.

- از سرریزشدن سوخت هنگام سوخت‌گیری جلوگیری کنید. حجم سرریز بنزین در جایگاه‌های سوخت هنگام سوخت‌گیری قابل توجه بوده و با دقت و پرهیز از عجله می‌توانیم از هدررفت این سرمایه ملی جلوگیری و افزون بر آن ایمنی خود و خانواده را نیز تأمین کنیم.

- خودروی خود را در مکان‌های مسقف و دارای سایه پارک کنید. پایین‌ دادن شیشه‌ها قبل از روشن کردن کولر خودرو و استفاده از کولر در جاده‌های سرازیری یا کفی، در کاهش مصرف سوخت تأثیرگذار است.

- در مسیرهای سربالایی یا ترافیک کولر اتومبیل را خاموش کنید. در دیگر شرایط، استفاده از کولر منعی ندارد و به‌ویژه در سرعت‌های بالا، استفاده از کولر مصرف سوخت را کاهش می‌دهد.

- از اپلیکیشن‌های مسیریاب برای مدیریت مسیر خود استفاده کنید.

- با جست‌وجوی ساده در مرورگر گوگل یا سایت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، نزدیک‌ترین جایگاه عرضه فرآورده یا سی‌ان‌جی را مشخص کنید تا از مصرف سوخت اضافه برای دسترسی به جایگاه سوخت جلوگیری شود.

- متناسب با نیازهای خانواده برای خرید خودرو اقدام کنید. خودروهایی در کلاس کوچک و با حجم موتور پایین سوخت کمتری مصرف می‌کنند و از سوی دیگر خودروهای دو دیفرانسیل یا در کلاس خودروهای بزرگ که دارای حجم موتور بیشتری هستند، بنزین بیشتری مصرف می‌کنند. خودروهای کوچک برای محیط‌های درون‌شهری و خودروهای بزرگ‌تر برای مسافرت‌ها و ترددهای بین‌شهری مناسب‌ترند.

منبع: ایلنا

دیگر رسانه ها

کدخبر: 130641

ارسال نظر