اینستاگرام

ینستاگرام یا اینستاگِرَم (به انگلیسی: Instagram) شبکه اجتماعی هم‌رسانی عکس و ویدئو است که کوین سیستروم و مایک کرایگر آن را بنیان نهادند و هم‌اکنون شرکت فیس‌بوک مالکیت آن را برعهده دارد.

اینستاگرام

اینستاگرام  یا  اینستاگِرَم  (به انگلیسی: Instagram) شبکه اجتماعی هم‌رسانی عکس و ویدئو است که کوین سیستروم و مایک کرایگر آن را بنیان نهادند و هم‌اکنون شرکت فیس‌بوک مالکیت آن را برعهده دارد. این نرم‌افزار این امکان را به کاربران خود می‌دهد که عکس‌ها و ویدئوهای خود را در دیگر شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توییتر، تامبلر و فلیکر هم رسانی کنند. کاربران هم‌چنین می‌توانند از فیلترهای دیجیتال برای تصاویرشان استفاده کنند. محدودیت هم‌رسانی ویدئو در اینستاگرام ۶۰ ثانیه است.

اینستاگرام یک نرم‌افزار مالکیتی است و برای آی‌اواس، اندروید و مایکروسافت ویندوز در دسترس است. دنبال‌شده‌ترین مرد در اینستاگرام کریستیانو رونالدو ورزشکار و دنبال‌شده‌ترین زن نیز آریانا گرانده خواننده است. تخم‌مرغ اینستاگرام نیز بیشترین لایک را در این شبکه اجتماعی به دست آورده‌است. دیگر افرادی که بیشترین دنبال‌کننده را در اینستاگرام دارند: سلنا گومز، دوئین جانسون، کایلی جنر، کیم کارداشیان، لیونل مسی و بیانسه هستند.

در دههٔ ۲۰۱۰، اینستاگرام چهارمین نرم‌افزار پرهوادار موبایلی بوده‌است.

تاریخچه

اینستاگرام زمانی که کوین سیستروم و مایک کرایگر روی پروژه چندمنظوره اچ‌تی‌ام‌ال۵ که Burbn نام داشت و در واقع مربوط به عکاسی با موبایل بود، در سان فرانسیسکو گسترش یافت. مایک کرایگر باور داشت که پروژه Burbn شبیه به برنامه فوراسکوئر است با این تفاوت که ویژگی‌های بیشتری می‌تواند داشته باشد. سپس تمرکز پروژه Burbn برای اشتراک‌گذاری تصاویر ادامه یافت. واژه اینستاگرام ترکیبی از دو واژه Instant Camera و Telegram به معنی پیام‌رسانی فوری از راه عکس و دوربین است.

آغاز راه‌اندازی

نخستین نسخه اینستاگرام در اکتبر ۲۰۱۰ راه‌اندازی شد. این سرویس به سرعت محبوبیت کسب کرد و به بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر تا آوریل ۲۰۱۲ و ۳۰۰ میلیون کاربر تا دسامبر ۲۰۱۴ رسید. اینستاگرام از راه اپ استور اپل، گوگل پلی و فروشگاه ویندوز فون قابل دسترسی است.پشتیبانی این نرم‌افزار کاربردی برای آیفون، آی‌پد، آی‌پاد تاچ و گوشی‌های دارای سیستم‌عامل اندروید برقرار است. همچنین نرم‌افزار کاربردی شخص سوم اینستاگرام برای بلک‌بری ۱۰ و گوشی‌های سیمبیان نوکیا در دسترس است.

بنابر ادعای شریل سندبرگ، عضو ارشد هیئت مدیره شرکت فیس‌بوک، بیش از ۲۵ میلیون شرکت اقتصادی در اینستاگرام صفحه مخصوص به خود را دارند که از این میان، ۲ میلیون اکانت متعلق به بازاریابان آنلاین است. در دهه ۲۰۱۰، اینستاگرام چهارمین نرم‌افزار پرهوادار موبایلی بوده‌است.

 

به‌روزرسانی

ششم فوریه۲۰۱۰ نخستین‌بار به‌صورت رسمی برنامه اینستاگرام برای سیستم‌عامل آی‌اواس در اپ‌استور منتشر شد. سوم آوریل۲۰۱۲ نیز نسخه اندروید برنامه اینستاگرام منتشر شد و در کمتر از یک روز، بیش از یک میلیون بار بارگیری شد. سرانجام در نوامبر۲۰۱۲ نسخه وب اینستاگرام منتشر شد و دسترسی افراد برای نسخه وب از راه مرورگر امکان‌پذیر شد؛ هرچند نسخه وب آن نسبت به نسخه‌های آی‌اواس و اندروید محدودیت‌هایی داشت.

 

خرید به‌وسیله فیس‌بوک

در مدت زمان بسیار کوتاهی این برنامه توانست به‌ارزش ۵۰۰میلیون دلار آمریکا برای سرمایه‌گذاران سودآوری داشته باشد. با رشد سریع و فراگیر این رسانه اجتماعی، سرمایه‌گذاران بیشتری تمایل به سرمایه‌گذاری پیدا کردند. در ششم سپتامبر۲۰۱۲، شرکت فیس‌بوک، برنامه اینستاگرام را به‌ارزش یک میلیارد دلار آمریکا (به‌صورت نقد و سهام) خرید.

 

تغییرات

از زمان انتشار تاکنون، این برنامه ۲تغییر و به‌روزرسانی عمده و مهم داشته ‌است که نخستین تغییر در مارس۲۰۱۴ برای کاهش اندازه نسخه اندروید برنامه اینستاگرام به نصف و همچنین افزایش و بهبود کارایی و تقویت رابط کاربری انجام شد. دیگر تغییر مهم این برنامه در سال۲۰۱۷ اضافه‌شدن «استوری» است که یک قابلیت کاربردی در این نرم‌افزار به‌شمار می‌رود. به‌روزرسانی دوم در آوریل۲۰۱۷ انجام شد. این تغییر شامل افزودن حالت آفلاین و اعمال تغییرات در این حالت بود. بدین معنی که به‌محض برخط‌شدن کاربر، همه تغییرات و پردازش‌های انجام‌شده در حالت آفلاین به‌صورت همگانی ثبت می‌شود. برنامه اینستاگرام از آغاز تاکنون تغییرات فراوانی داشته ‌است و به‌صورت پیوسته به‌روزرسانی می‌شود.

 

فیلترکردن اینستاگرام در ایران

اینستاگرام در ایران برخلاف سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توئیتر، یوتیوب و دیگر شبکه‌های محبوب دنیا به‌طور کامل فیلتر نیست. ۱۱دی۹۷ سرپرست معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور در گفت‌وگو با رسانه‌ها از صدور حکم قضایی برای فیلتر اینستاگرام خبر داد. جواد جاوید‌نیا، سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه (فیلترینگ)، دراین‌باره گفت: اینستاگرام یک‌بار فیلتر شد و دولت گذشته وعده داد که با کمک فیلترینگ هوشمند می‌تواند این فضا را کنترل کند، اما متأسفانه دراین‌زمینه هم هزینه‌های زیادی شد و به نتیجه‌ای نرسیدیم. هم‌اکنون دستور قضایی برای فیلتر این سرویس داریم و نظر اکثریت شورای‌عالی فضای مجازی نیز مبنی بر فیلترشدن این سرویس است. بااین‌همه، هنوز این اتفاق رخ نداده است و اینستاگرام در ایران در دسترس کاربران قرار دارد.

دیگر رسانه ها

کدخبر: 129

ارسال نظر