اگر ۲ تا ۳ فنجان چای یا قهوه در روز بنوشیم، چه اتفاقی برایمان می‌افتد؟

مطالعات متعدد ارتباط بین مصرف کافئین و کاهش خطر سکته و زوال عقل و پارکینسون را نشان داده است.

اگر ۲ تا ۳ فنجان چای یا قهوه در روز بنوشیم، چه اتفاقی برایمان می‌افتد؟

اگر برای صبحانه ۳ یا ۴ فنجان چای یا قهوه می‌نوشید، نگران نباشید. تحقیقات جدید احتمالا احساس بهتری درباره این عادت به شما می‌دهند.

 

به گزارش عرشه آنلاین، بر اساس نتایج منتشرشده در مجله پلاس مدیسن، شرکت‌کنندگان در این تحقیق که چای یا قهوه یا هر دو را نوشیده بودند، خطر سکته مغزی یا زوال عقل کم‌تر تهدیدشان می‌کرد. این خطر برای کسانی که ۳ تا ۵ فنجان چای یا قهوه در روز می‌خوردند، حتی کم‌تر بود.

گرچه این تحقیق ثابت نکرد چای یا قهوه دلیل قطعی کاهش سکته مغزی یا زوال عقل در جمعیت مورد مطالعه بود، داگلاس شار، استاد اعصاب بالینی و روانپزشکی و مدیر گروه عصب‌شناسی دانشگاه اوهایو، می‌گوید: «مطالعات متعدد ارتباط بین مصرف کافئین و کاهش خطر سکته و زوال عقل و پارکینسون را نشان داده است.» این خبر خوبی برای بسیاری از ماست که عادت به نوشیدن چای یا قهوه زیاد داریم.

کسانی که چای یا قهوه می‌خورند کمتر با خطر سکته و زوال عقل روبه‌رو هستند

برای این که ثابت شود نوشیدن قهوه یا چای می‌تواند خطر سکته مغزی یا زوال عقل را کم کند، محققان روی ۳۶۵ هزار و ۶۸۲ شرکت‌کننده که بین ۵۰ تا ۷۴ سال سن داشتند، تحقیق کردند. این افراد از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ در این تحقیق شرکت کردند و تا سال ۲۰۲۰ تحت نظر بودند. در مدت این تحقیق ۵ هزار و ۷۹ نفر دچار زوال عقل شدند و ۱۰ هزار و ۵۲ نفر حداقل یک بار سکته مغزی را تجربه کردند. در این تحقیق محققان با توجه به جنسیت، قومیت و شرایط جسمانی شرکت‌کنندگان به این نتایج رسیدند:

 

- کسانی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه یا ۳ تا ۵ فنجان چای در روز یا ترکیب ۴ تا ۶ فنجان چای یا قهوه در روز نوشیده بودند، کمتر دچار سکته مغزی یا زوال عقل شدند.

- ۲ تا ۳ فنجان چای یا قهوه در روز در مقایسه با افرادی که نه چای نوشیده بودند و نه قهوه، باعث ۳۲ درصد کاهش خطر سکته مغزی و ۲۸ درصد کاهش خطر زوال عقل شد.

 

محققان البته به محدود بودن این تحقیق واقفند. افراد نسبتا کمی‌ در طول این تحقیق دچار سکته مغزی یا زوال عقل شدند که این مسئله تعمیم میزان دقیق آن را به جمعیت بزرگ‌تر دشوار می‌کند. به علاوه آزمایش بر اساس مشاهده بود و گرچه مصرف قهوه یا چای با کم‌تر شدن احتمال سکته مغزی یا زوال عقل مرتبط بود، اما این موضوع را ثابت نکرد.

یک توضیح برای تأثیر نوشیدن چای و قهوه بر کم‌تر شدن احتمال سکته مغزی یا زوال عقل می‌تواند اثر محرک قهوه باشد که در نتیجه بر خلق‌وخو تأثیر می‌گذارد و ما را هشیار می‌کند. دکتر شار که در این تحقیق مشارکت نداشته است، می‌گوید: «سکته مغزی و زوال عقل هر دو اختلال مغزی هستند و به همین دلیل بالا بردن تحریک پذیری مغز ممکن است بر کارکرد مغز و تأخیر زوال عقل موثر باشد.»

به نظر می‌رسد کافئین بر عوامل بروز خطر سکته مغزی تأثیر می‌گذارد. مطالعات قبلی نشان داده‌ که قهوه با کاهش خطر نارسایی قلبی هم مرتبط است.

قهوه می‌تواند بخشی از رژیم غذایی سالم برای بیشتر افراد باشد

یک فنجان چای سبز یا سیاه به طور متوسط ۳۰ تا ۵۰ میلی گرم و یک فنجان قهوه ۸۰ تا ۱۰۰ میلی گرم کافئین دارد و نوشیدن تا ۴۰۰ میلی گرم قهوه در روز بر اساس تحقیقات سازمان غذا و داروی آمریکا تأثیر منفی بر سلامت ندارد. اما با این وجود در چیزهای خوب هم نباید زیاده‌روی کرد. مصرف زیاد چای یا قهوه می‌تواند باعث بی‌خوابی، اضطراب و ناراحتی معده شود. این توصیه انجمن قلب آمریکا را هم به یاد داشته باشید: نوشیدنی‌های حاوی قهوه چربی، شکر اضافی و کالری بالا دارند./ everyday health

 
 
منبع: همشهری آنلاین

دیگر رسانه ها

کدخبر: 2822

ارسال نظر