مواردی که باید درباره سرطان معده بدانید

فوق تخصص خون و سرطان در پاسخ به این سؤال که کدام نوع از سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند، گفت: با انجام روش‌های مختلف غربالگری می‌توان از برخی از انواع سرطان‌ها پیشگیری کرد.

مواردی که باید درباره سرطان معده بدانید

سید محسن رضوی، فوق تخصص خون و سرطان مشاهده علائمی همچون خون در مدفوع، تغییر در اجابت مزاج، درد بدون توجیه در شکم که بیش از ۴ هفته به طول انجامد را جزو علائم احتمالی سرطان‌های گوارشی عنوان کرد . گفت: شایع‌ترین سرطان مردان در کشور سرطان معده است.

به گزارش عرشه آنلاین، فوق تخصص خون و سرطان در پاسخ به این سؤال که کدام نوع از سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند، گفت: با انجام روش‌های مختلف غربالگری می‌توان از برخی از انواع سرطان‌ها پیشگیری کرد.

وی ادامه داد:‌ غربالگری به این معناست که با انجام آزمایش‌هایی بتوانیم با تشخیص زودرس سرطان و درمان به موقع آن جان بیمار را نجات دهیم.

وی گفت:تنها راه تشخیص سرطان دهانه رحم انجام آزمایش پاپ اسمیر است‌.انجام این آزمایش پس از ازدواج امکان پذیر است.این آزمایش ابتدا سالانه به مدت۳ سال وسپس هر سه سال یک بار تکرار می‌شود.

فوق تخصص خون و سرطان گفت: تنها تستی که در آزمایشگاه ها به عنوان غربالگری سرطان پروستات در آقایان انجام می‌شودPSA نام دارد که در سنین ۵۰ سالگی و بالاتر انجام می‌شود.

رضوی یادآورشد: انجام تست PSA بعد از ۷۵ سالگی از اهمیت خاصی برخوردار نیست؛ زیرا بعد از این سن این سرطان بسیار کند پیشرفت می‌کند.

استاد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: سرطان پستان جزو سرطان‌های شایع بانوان است. خود آزمایی ماهیانه پستان و انجام ماموگرافی بعد از ۴۰ سال (این سن بنا به شرایطی کمتر می‌شود) جزو غربالگری‌های سرطان پستان محسوب می‌شود.

فوق تخصص خون و سرطان در پاسخ به این سوال که روش‌های غربالگری سرطان‌های گوارشی کدامند؟، گفت: یکی از این روش‌ها کولونوسکوپی نام دارد که فرد با آمادگی قبلی ظرف مدت چند دقیقه تحت این آزمایش قرار می‌گیرد و با دوربین نقاط مختلف روده بزرگ از جمله رکتوم، راست روده و تا محل اتصال به روده باریک مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی متذکر شد:‌کولونوسکوپی در هر دو جنس، علی الخصوص در مردان باید بعد از ۵۰ سالگی به طور سالیانه انجام پذیرد.

فوق تخصص خون و سرطان گفت: شایع‌ترین سرطان مردان در کشور سرطان معده است که غربالگری این سرطان توسط آزمایشی به نام آندوسکوپی انجام می‌پذیرد. خوشبختانه امروزه با ایجاد خواب موقت در بیمار، آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد انجام می‌شود.

رضوی مشاهده علائمی همچون خون در مدفوع، تغییر در اجابت مزاج، درد بدون توجیه در شکم که بیش از ۴ هفته به طول انجامد را جزو علائم احتمالی سرطان‌های گوارشی عنوان کرد.

وی در پاسخ به این سوال که راه نجات بشر برای خلاصی از سرطان چیست، گفت: پیشگیری از چاقی، ورزش کردن، به تعادل غذا خوردن و داشتن سبک زندگی سالم از جمله راه های پیشگیری از سرطان محسوب می‌شود./ خبرآنلاین

دیگر رسانه ها

کدخبر: 38973

ارسال نظر