ماجرای هک سامانه ثبت احوال چه بود؟ / اطلاعات 130 میلیونی ایرانی زنده و مرده لو رفت؟
جزییات تازه ای از هک سایت سازمان ثبت احوال منتشر شده است .نشانههایی از نشست اطلاعات سامانه سازمان ثبت احوال وجود دارد با این حال خود سازمان ثبت احوال هک شدنشان را تکذیب کرده، ماجرا هک سایت سازمان ثبت احوال چیست؟
جزییات تازه ای از هک سایت سازمان ثبت احوال منتشر شده است .نشانههایی از نشست اطلاعات سامانه سازمان ثبت احوال وجود دارد با این حال خود سازمان ثبت احوال هک شدنشان را تکذیب کرده، ماجرا هک سایت سازمان ثبت احوال چیست؟
سامانه سازمان ثبت احوال برای چند روز از دسترس خارج بود و توضیحی برای این موضوع از سوی مسئولین اعلام نشد بهجز اینکه بدون هیچ توضیح شفافی، تأکید شد که این سازمان هک نشده است. این تکذیبیه برای این منتشر شد که یک هکر ادعا کرد توانسته با هک کردن این سامانه، به اطلاعات ۱۳۰ میلیون ایرانی دست پیدا کند. با وجود تکذیبیه کوتاهی که سازمان ثبت احوال منتشر کرد، هکر با انتشار دادههای بیشتری، تأکید کرده که به این اطلاعات دسترسی دارد. همه این اتفاقات در حالی رخ میدهد که هنوز چند ماه از تأسیس اداره کل امنیت فضای مجازی سازمان ثبت احوال که برای اولین بار در تاریخ این سازمان رخ داده بود، نمیگذرد. ماجرا چیست؟
بیشتر بخوانید : سایت ثبت احوال هک شد؛ ادعای لو رفتن اطلاعات شناسنامه ای و کارت ملی ۱۳۰ میلیون نفر
عصر ۲۸ شهریور ماه بود که سامانه اینترنتی سازمان ثبت احوال بدون هیچ توضیحی از دسترس خارج شد. پس از دقایقی خبری درباره هک شدن سامانه سازمان ثبت احوال توسط عدهای از کارشناسان امنیت منتشر شد. پیگیریها حکایت از این داشت که یک هکر ادعا کرده و برای گواه این ادعای خود نیز بخشی از اطلاعات دیتابیس و زیرساخت را منتشر کرده است. تاکنون حدس و گمانهای زیادی بر صحت ادعای این هکر توسط کارشناسان مطرح شده وبرخی باور داشتند از آنجایی که سازمان ثبت احوال در گذشته نیز بارها مورد نشت اطلاعاتی قرار گرفته، اطلاعات کنونی در واقع مجموعهای از دادههای قدیمی است.
در این بین خود سازمان ثبت احوال نیز ساعاتی پس از انتشار این خبر در فضای مجازی، طی یک تکذیبیه کوتاه و بدون هیچ توضیحی، صرفاً هک شدن این سامانه را تکذیب کرد و ۲۴ ساعت پس از این تکذیبیه، وبسایت این نهاد بدون عملکرد خاصی دوباره در دسترس قرار گرفت. با این حال هکر پس از تمام این اتفاقات در شب گذشته سورس کد بخشهایی از وبسایت را نیز منتشر ساخته که تأیید میکند آخرین تغییرات در آنها مربوط به سال ۱۴۰۱ بوده و از همین رو بهنظر میرسد هکر نه تنها به دیتای قدیمی که نشت پیدا کرده بود دسترسی دارد،بلکه به اطلاعات جدیدی از ۱۳۰ میلیون شهروند ایرانی دست یافته است. دلیل اینکه این عدد بیشتر از جمعیت کنونی کشور است به این برمیگردد که در سامانه ثبت احوال اطلاعات ایرانیان خارج از کشور و همچنین افراد فوت شده نیز وجود دارد.
انگیزه هکر مشخص نیست
آنطور که بهنظر میرسد حمله سایبری به سازمان ثبت احوال کشور صورت گرفته مضمونی سیاسی دارد چرا که هکر اعلام کرده قصد فروش این دیتاها را ندارد. او در کانال شخصی خود که به انتشار بخشهایی از دادههای سامانه ثبت احوال میپردازد به مردم ایران اطمینان خاطر داده که قرار نیست این اطلاعات را به فروش برساند اما از سوی دیگر او بهطور صریح اعلام نکرده دلیل این حمله سایبری چه بوده است. با این حال اگر به لقب این هکر و تصاویری که استفاده کرده توجه کرد، میتوان پی به انگیزه سیاسی او و وابستگیاش به برخی گروهکهای سیاسی ضد نظام جمهوری اسلامی ایران پی برد. همچنین بهنظر نمیرسد این هکر ملیتی ایرانی داشته باشد. ناگفته نماند تمام موارد گفته شده در سطور بالا فرضیاتی هستند که با توجه به اطلاعات کنونی میتوان آنها را حدس زد و نمیتوان به طور صد در صدی این ادعاها را تأیید کرد.ناگفته نماند در حمله سایبری به سازمان ثبت احوال قرار گرفته امکان اعمال تغییرات دادهها توسط گروه هکری نیز وجود دارد که این مورد میتواند مشکلات متعددی را برای شبکه بانکی کشور و دیگر نهادها بر سر موضوع احراز هویت شهروندان به وجود بیاورد.
ارسال نظر