برنامه نظام درباره بمب اتم چیست؟

برخی مقامات کشور گفته اند که ایران توانایی ساخت بمب اتم را دارد. یک نماینده مجلسدر توییتی تلویحا مدعی فاصله یک هفته‌ای ایران با آزمایش اتمی شد. «کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی نیز گفته است که ایران ظرفیت تولید بمب اتمی دارد. حالا با توجه به سخنان مسئولان کشورمان، آیا با توجه به تهدیدات اسرائیل، ایران به سمت تولید سلاح هسته ای خواهد رفت؟

برنامه نظام درباره بمب اتم چیست؟

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه در گزارشی نوشت: ایران از شرق، شمال و غرب مواجه با کشور‌هایی است که تسلیحات اتمی در آن مستقر هستند. برخی از آنان رویکرد خصمانه‌ای با ایران دارند. مضاف بر اسامی مذکور در باشگاه ۹ دارنده تسلیحات اتمی، همسایه شمالغربی ایران نیز میزبان تسلیحات اتمی است.

اندیشکده بروکینگز (The Brookings) آماری به نقل از فدراسیون دانشمندان آمریکایی (FAS) منتشر کرد که نشان می‌داد ارتش آمریکا ۱۵۰ بمب گرانشی هسته‌ای B ۶۱ را در پایگاه‌های خود در کشور‌های عضو ناتو مستقر کرده است. بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه اسامی این کشور‌ها هستند.

گزارش‌های حاکی از آن است که ۵۰ فروند از این نوع بمب در پایگاه هوایی اینجرلیک واقع در کشور ترکیه مستقر است. مجموعاً عددی بالغ بر ۶۵۶۰ کلاهک اتمی در شعاع ۲۰۰۰ کیلومتری ایران قرار دارد.

«کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در مصاحبه با الجزیره تصریح کرد که ایران ظرفیت تولید بمب اتمی دارد، ولی تصمیمی برای تولید ندارد، اما اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاراً دکترین هسته‌ای ایران تغییر خواهد کرد.

 گمانی زنی درباره ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران بعد از آن تقویت شد که سردار احمد حق طلب فرمانده سپاه حفاظت و امنیت مراکز هسته‌ای کشور گفته بود: اگر رژیم جعلی صهیونیستی بخواهد از تهدید حمله کردن به مراکز هسته‌ای کشورمان برای تحت فشار قرار دادن ایران استفاده ابزاری کند، تجدید نظر در دکترین و سیاست‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و عدول از ملاحظات اعلامی گذشته محتمل و قابل تصور می‌باشد.

جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد در مجلس و عضو جبهه پایداری نیز سوم اردیبهشت ماه در توییتی تلویحا مدعی فاصله یک هفته‌ای ایران با آزمایش اتمی شد.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: در صورت صدور اذن تا انجام اولین آزمایش یک هفته فاصله می‌باشد.

این نماینده مجلس گفته بود: بعد از انجام عملیلات وعده صادق و صحبت‌هایی که از سوی رژیم صهیونیستی و حامیانش می‌شد این بود که رژیم صهیونیستی به مراکز هسته‌ای جمهوری اسلامی حمله کند و سایت‌های فردو و نطنز را منهدم کند. اینجا فرمانده حفاظت از مراکز هسته‌ای موضعی گرفت که حمله به مراکز هسته‌ای یعنی عبور از خط قرمز‌های جمهوری اسلامی در تولید سلاح هسته‌ای و احتمال داد که اگر دشمن دست به چنین اقدامی بخواهد بزند، فتوا تغییر کند. اما از نظر فنی آیا ایران قدرت تولید سلاح هسته‌ای را دارد؟ بنابر نقد کارشناسان حتی اطلاع فنی که آژانس دارد و قانون مجلس به نام لغو راهبردی تحریم‌ها که غنای اورانیوم تولیدی را به ۶۰ درصد رساند، کارشناسان به ما گفتند که ما نصف روز زمان لازم داریم که چند آبشار غنی سازی را سری کنیم و غنای اورانیوم تولیدی را از ۶۰ به ۹۰ درصد برسانیم. این چیز خاص و سری نیست و آژانس هم مطلع است. از نظر فنی هم یک امر شدنی و خیلی راحت است؛ بنابراین به لحاظ تولید اورانیوم ۹۰ درصد که سوخت اصلی کلاهک هسته‌ای است، جمهوری اسلامی یک نصف روز زمان لازم دارد، حالا بگوییم یک هفته. این تهدید هم متوجه رژیم صهیونیستی نیست، متوجه اروپا و آمریکایی است که پشتوانه اصلی سگ زنجیری خودشان هستند. نکته دوم این است اگر شما کلاهک هسته‌ای داشته باشید، باید موشک با برد بالای ده هزار کیلومتر هم داشته باشید. این رو هم رهبر معظم انقلا فرموده اند هست که فرماندهان از من خواسته اند که برد موشک‌ها را به چند هزار کیلومتر برانیم، اما من اجازه نداده ام. پس اینجا هم اگر ایشان اذن بفرمایند، دانشمندان ایرانی و کارفرمایان و تولیدکنندگان همه آماده اند که نگذارند این امر یک لحظه روی زمین بماند. بعضی‌ها می‌گویند این ممکن است در مذاکرات هسته‌ای خللی وارد کند، نه، این سرعت می‌دهد به اینکه اروپایی‌ها باید زودتر دست و پایشان را جمع کنند و این قدر در تحریم ایران تداوم ندهند. باید بنشینند پشت میز مذاکره و در برابر منطق این ملت تسلیم بشوند. همچنان در فتوا‌های مقام معظم رهبری، تولید و بکارگیری سلاح‌های هسته‌ای امری غیرقابل قبول است، اما اگر زمانی ایشان تشخیص بدهند، فرمودند که در هر سطحی ما را تهدید کنند، در همان سطح تهدیدشان می‌کنیم. یعنی اگر دست به تهدید هسته‌ای بزنند، با تهدید هسته‌ای جوابشان را می‌دهیم. اینجا که دیگر با موشک کاتیوشا نمی‌توان جوابشان را داد.

با این حال، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امورخارجه در واکنش به این گمانی زنی‌ها در نشست‌خبری با خبرنگاران، ضمن بیان اینکه ایران به فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای خود در چارچوب عضویت ایران در آژانس و در چارچوب معاهده ان. پی. تی و موافقتنامه جامع پادمان ادامه می‌دهد، تاکید کرد موضوع «سلاح هسته‌ای» در دکترین دفاعی ایران هیچ جایگاهی ندارد و بار‌ها مواضع جمهوری‌اسلامی در این زمینه اعلام شده و تغییری دراین دکترین رخ نداده است.

منبع : آفتاب نیوز

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 137109

ارسال نظر