اولین تصویر از محل دفن رئیس‌جمهور در مشهد

تصویری از آماده‌سازی محل دفن شهید سید ابراهیم رئیسی در حرم مطهر امام رضا(ع) در فضای مجازی منتشر شد.

اولین تصویر از محل دفن رئیس‌جمهور در مشهد

تصویری از آماده‌سازی محل دفن شهید سید ابراهیم رئیسی در حرم مطهر امام رضا(ع) در فضای مجازی منتشر شد.

محل دفن ابراهیم رئیسی

ساعت ۱۴ روز پنجشنبه مراسم تشییع پیکر شهید رئیسی در بلوار امام رضا(ع) تا حرم مطهر رضوی با حضور مردم برگزار خواهد شد. سپس پیکر رئیس‌جمهور فقید در حرم مطهر به خاک سپرده می‌شود.

محل دفن ابراهیم رئیسی

ابراهیم رئیسی در شب ولادت امام رضا (ع) به شهادت رسید. محل تولد او شهر مشهد است و در سال ۱۳۹۴ نیز تولیت آستان قدس رضوی را به عهده داشته است؛ بنابراین تصمیم بر این است که در مشهد به خاک سپرده شود. بالغ بر ۲۷ هزار مزار در حرم امام رضا (ع) وجود دارد که ۹۱۲ عدد از آن‌ها به افراد مشهور اختصاص داده شده است. مزار شیخ بهایی، شیخ پیر پالان دوز، شیخ محمد بن حسن حُرّ عاملی و شیخ حسنعلی اصفهانی نخودکی در این حرم است.

پیکر آیت الله شهید رئیسی در دارالسلام حرم مطهر رضوی و کنار مزار شهید هاشمی نژاد، که به پائین پای امام رضا علیه‌السّلام معروف است به خاک سپرده می شود.

مدفن شهید سیدعبدالکریم هاشمی‌نژاد در گوشه‌ای از همین رواق مشخص است، حضرات آیات شیخ حبیب‌الله گلپایگانی و شیخ غلامحسین تبریزی، سیدعلی موسوی و نیز حاج سید‌هاشم نجف‌آبادی جد مادری مقام معظم رهبری نیز در رواق دارالسلام حرم امام رضا (ع) مدفون هستند.

در سمت جنوب بارگاه رضوی رواقی زیبا و باشکوه دارالسلام قرار دارد. در لغت دارالسلام را " بهشت " می‌گویند؛ این رواق از سوی غرب با در زرین نفیسی به رواق دارالحفاظ و از شمال با دو راهرو به گنبد حاتم خانی و از سمت شرقی با درِ طلای نفیس دیگری به رواق دارالسرور می‌پیوندد. طول رواق 20 متر، عرض آن 10 متر و ارتفاع آن به 5/9 متر می‌رسد که درمجموع با فضاهای جانبی 227 مترمربع مساحت دارد.

کف دارالسلام با مرمر به زیبایی نقش‌بندی و سنگ‌فرش شده است. در ازاره های رواق تا ارتفاع ۶۵ /۱ پوشیده شده از سنگ مرمر یشمی دیده می‌شود. دیوارها و سقف بنا به سبک زیبایی رسمی بندی شده‌اند که چشمهٔ اصلی سقف را در سه بخش احاطه کرده‌اند.

بالای ازاره کتیبه‌ای است به عرض ۳۰ سانتیمتر که به خط نستعلیق بر آن حجاری‌شده است. وجود یکی از قدیمی‌ترین لوسترهای کریستالی نفیس و درخشان حرم مطهر با عمر ۲۰۰ ساله در رواق دارالسلام، بر عظمت و شکوه این رواق افزوده است.

شالوده این رواق را گوهرشاد خاتون در دوطبقه بنا نهاد. سال‌ها پیش بخش بالایی رواق مدتی برای آسایشگاه خادمان اختصاص داشت که به گنبد اپک میرزا شناخته می‌شد و طبقه پایینی آن، انبار فرش بود که به آن " تحویل‌خانه" می‌گفتند.

در سال‌های ۱۳۳۴ تا ۱۳۳۸ به همت مرحوم دکتر سید فخرالدین شادمان که نیابت تولیت وقت را بر عهده داشت، برای بزرگ کردن محل زائران تغییراتی در آن ایجاد کردند. آسایشگاه فراشان را به‌جای دیگری بردند و سقف میانی را برداشتند و به رواق تبدیل کردند.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 138562

ارسال نظر