شنبه بعد از انتخابات قیمت دلار چند می شود؟

موضوع برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در هفته‌های اخیر بازارهای مالی را به اغما برده است. در این میان، کارشناسان اقتصادی به رویکرد هر یک از کاندیداها در رونددهی به قیمت دلار توجه می‌کنند.

شنبه بعد از انتخابات قیمت دلار چند می شود؟

موضوع برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در هفته‌های اخیر بازارهای مالی را به اغما برده است.

قیمت اسکناس دلار همانند سال گذشته که در منطقه ۴۸ و ۴۹ هزار تومانی نوسان داشت، با همان الگو و ۱۰ هزار تومان رشد در خرداد امسال معامله شد. به اعتقاد معامله‌گران بازار ارز، این روند رفت و برگشتی عادی است و با اهرم ارزپاشی بازارساز مهار شده است. فعلاً انتخابات ریاست‌جمهوری که کمتر از یک هفته به برگزاری آن باقی مانده مهم‌ترین سیگنالی است که توجه فعالان بازارهای مالی را جلب کرده است.

باقی‌ماندن دلار در سطحی کمتر از ۶۰ هزار تومان را می‌توان انتظار بازار برای دریافت سیگنال‌های قوی‌تر از تحولات در داخل کشور و در سطح منطقه دانست.

در حالی که دلار در هفته‌های اخیر روز‌های آرامی را پشت سر می‌گذاشت، جدی‌شدن تشدید درگیری‌های نظامی در منطقه موجب شد در سومین روز تابستان دلار آزاد با افزایش ۷۰۰ تومانی مواجه شود و رشد ۱.۱ درصدی را به ثبت برساند.

به گزارش عرشه آنلاین، باقی‌ماندن دلار در سطحی کمتر از ۶۰ هزار تومان را می‌توان انتظار بازار برای دریافت سیگنال‌های قوی‌تر از تحولات در داخل کشور و در سطح منطقه دانست. در حالی که در هفته‌های اخیر بازار ارز در آرامش به سر می‌برد و در کریدور ۵۸ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان در نوسان بود، سومین روز تابستان دلار یک روز قابل توجه و افزایشی را پشت سر گذاشت و در معاملات تا قیمت ۵۹ هزار و ۷۰۰ تومان پیش رفت.

این در حالی است که روز شنبه، هر دلار آمریکا معادل ۵۹ هزار تومان در بازار معامله شد. علت این شارژ تابستانی اسکناس سبز را باید در اخبار ژئوپلیتیک مبنی بر احتمال جدی شدن درگیری‌های نظامی جدید در منطقه جست‌وجو کرد. احتمال گسترش درگیری‌ها با افزایش نااطمینانی و انتظارات تورمی در معامله‌گران موجب شد صعود ۷۰۰ تومانی دلار رقم بخورد. با این حال رشد ۱.۱ درصدی قیمت ارز در بازار آزاد برای ورود به کانال ۶۰ هزار تومانی کافی نبود؛ به نظر می‌رسد بازار ارز در حال سنجش میزان جدی بودن این اخبار است.

پایان سکون خرداد؟

بازار ارز پس از آنکه فروردین و اردیبهشت را کاهشی پشت سر گذاشت و از اوج ۶۷ هزار تومانی خود تا ۵۷ هزار تومان عقب‌نشینی کرد، در ابتدای آخرین ماه بهار، صعود آرامی را تجربه کرد و وارد کانال ۵۹ هزار تومان شد. با این حال دلار در این کریدور جا خوش کرد و به مدت چهار هفته در کریدور ۵۸ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان باقی ماند. کارشناسان علت اصلی افت نوسان در بازار خردادماه را عدم وجود ریسک سیاسی جریان‌ساز و همچنین شرایط انتخاباتی می‌دانستند.

ریسک مناقشات منطقه‌ای

با کاهش و اتمام مناقشات نظامی در منطقه و وجود سیگنال‎‌هایی مبنی بر در جریان بودن مذاکرات در عمان باعث می‌شد تا انتظارات تورمی در بازار تغییر چندانی را تجربه نکند. از سوی دیگر انتظار‌ها برای مشخص شدن تکلیف دولت جدید در ایران و نتیجه انتخابات موجب شده معامله‌گران از انجام معاملات نقدی با حجم بالا خودداری کنند که بر رکود در بازار افزوده است. دو عامل در روز‌های آتی می‌توانند به روند قیمت در بازار فرمان دهند.

عامل اول را می‌توان نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری در کشور دانست. هر یک از نامزد‌ها انتظاراتی را در خصوص سیاست‌های بین‌المللی به وجود خواهند آورد. براساس این انتظارات هم تقاضا برای خرید دلار در روز‌های پسا انتخاباتی مشخص خواهد شد. عامل دوم هم تنش‌های ژئوپلیتیک در روز‌های آتی است. در صورت ایجاد درگیری شدید بین رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان، احتمال افزایش قیمت ارز در بازار بیشتر خواهد شد. البته سیاست پیشین بانک مرکزی نشان داده که معمولا برای چنین شرایط از پیش آماده شده و پس از تخلیه فشار روانی اخبار این‌چنینی، بانک مرکزی با تزریق ارز در بازار نرخ ارز را کاهش خواهد داد.

 در این میان، کارشناسان اقتصادی به رویکرد هر یک از کاندیداها در رونددهی به قیمت دلار توجه می‌کنند. برزو حق‌شناس، کارشناس اقتصادی، ضمن تاکید بر افزایش تقاضای دلار در تابستان معتقد است قیمت این اسکناس در صورتی کاهشی می‌شود که نامزدی رأی آورد که بر لزوم گفتمان رابطه با غرب تاکید دارد.

برزو حق‌شناس، کارشناس اقتصادی، با تاکید بر روند ساید قیمت دلار در هفته‌های گذشته گفت: «با توجه به محدوده معاملاتی مشخص دلار، در هفته‌ جاری که منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری است، پایداری روند ساید در بازار ارز مورد انتظار است.»

او به گارد احتیاطی معاملات در بازارهای مالی با توجه به انتخابات پیش‌ رو اشاره کرد و توضیح داد: «برای دلار در کوتاه‌مدت روند رفت و برگشتی فعلی قابل پیش‌بینی است. در صورتی که یکی از کاندیداها موضوع لزوم حل مسائل ایران با کشورهای غربی را ارائه دهد، هرچه به برگزاری انتخابات نزدیک شویم و احتمال انتخاب چنین کاندیدایی افزایش پیدا کند و جدی‌تر شود، می‌تواند به کنترل قیمت دلار کمک کند.»

حق‌شناس افزود: «اگر بازار احساس کند انتخاب کاندیدای موافق برجام و افزایش روابط ایران با سایر کشورها جدی است، این موضوع می‌تواند به کاهش قیمت دلار کمک کند.»

تقاضای تابستان، کار بازارساز را سخت می‌کند

این کارشناس اقتصادی در خصوص پیش‌ بینی میان‌مدت قیمت دلار خاطرنشان کرد: «اگر در نتیجه انتخابات، گفتمان لزوم رابطه با غرب پیروز شود، با وجود مسائل اقتصادی، دلار می‌تواند نیمه کریدور پنجم را به سمت پایین بشکند.»

او ادامه داد: «در صورتی که گفتمان مذکور رأی نیاورد شاهد شروع روند صعودی دلار در تابستان خواهیم بود؛ زیرا ما از فاز ماه‌های کاهش تقاضا برای دلار عبور کرده‌ایم و با ورود به تابستان و میانه‌های تیر تقاضا برای دلار بیشتر می‌شود و این موضوع کمی کار را برای بازارساز سخت می‌کند.»

منبع :تجارت نیوز - دنیای اقتصاد

دیگر رسانه ها

کدخبر: 143193

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      ارسال نظر