حسن روحانی : رهبر انقلاب با این وزرای پیشنهادی مخالف بودند
خاطرات حسن روحانی از چینش کابینه: رهبر انقلاب با این وزرای پیشنهادی مخالف بودند /حکم مشاور عالی، ناطق نوری نوشته شد اما یکبار انصراف داد
روحانی در خاطراتش به ماجرای گفتگویش با رهبر انقلاب درخصوص انتخاب وزرای پیشنهادی پرداخته است.
به گزارش عرشه آنلاین؛ در بخشی از روایت حسن روحانی از انتخاب کابینه یازدهم به ماجرای مشورت با رهبر انقلاب درخصوص انتخاب وزرای پیشنهادی اشاره شده است که در ادامه میخوانید؛
من درباره همه وزارتخانهها با رهبری مشورت کردم. ایشان دربارهٔ ۷ وزارتخانه خارجه، کشور، دفاع، اطلاعات، ارشاد، علوم و آموزشوپرورش نظر جدی داشتند. غیر از دو وزارت کشور و خارجه درباره ۵ وزارتخانه دیگر در مرحله اول به نتیجه نرسیدیم. اما در مورد بقیهٔ وزارتخانهها ایشان از آقایان محمود حجتی برای وزارت کشاورزی، محمدرضا نعمتزاده برای صمت (صنعت، معدن و تجارت) و چیتچیان برای وزارت نیرو تعریف کردند، ضمن اینکه فرمودند دخالتی نمیکنم.
به هر حال هیچکس از وزیران دولت یازدهم بدون مشورت با رهبری به مجلس معرفی نشد. در روزهای بعد این رایزنی برای تکمیل کابینه ادامه یافت: روز شانزدهم تیرماه ۹۲ با آقای محمود واعظی دیدار کردم و به او پیشنهاد تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را دادم. آقای واعظی تا آن زمان به دیپلمات بودن مشهور بود، اما معمولاً از یاد میبردند که ایشان در اوایل دهه ۶۰ مدتی مدیرعامل شرکت مخابرات بودند و در این رشته تحصیل کرده بودند، چنانکه آقای علی جنتی با وجود دیپلمات بودن سابقه حوزوی و عضویت در شورای سرپرستی سازمان صداوسیما را داشتند و به عنوان چهرهای فرهنگی و مذهبی به نظر من برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مناسبتر بودند.
در همان روز بار دیگر برای دعوت از آقای ناطقنوری برای حضور در هیأت دولت تلاش کردم و به او پیشنهاد کردم مشاور عالی رئیسجمهور شوند. ایشان ابتدا قبول کردند و درباره حوزه اختیارات و مسئولیتها بحث کردیم و حتی حکم ایشان هم نوشته شد. ساختمانی هم برای استقرار ایشان در نظر گرفتم. اما به هنگام اعلام خبر در تماس رئیس دفتر رئیسجمهور با آقای ناطق ناگهان ایشان اعلام انصراف کرد.
نحوه انتخاب وزیر بهداشت
قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت دولت یازدهم روحانی بود. رئیس جمهور سابق از پاسخ قاضی زاده به پیشنهادش برای پست وزارت بهداشت نوشت.
روحانی در بخشی از خاطراتش که در سایت خود منتشر کرده است درباره پیشنهاد وزارت بهداشت به قاضی زاده هاشمی نوشت:
آقای قاضیزاده هاشمی { در واکنش به پیشنهاد وزارت بهداشت} از من پرسید میدانی درآمد من چقدر است؟ من البته هرازگاهی برای معاینه چشم به مطب دکتر هاشمی مراجعه میکردم اما در اینگونه مسائل اهل کنجکاوی نبودم و نیستم. گفتم چقدر است؟ گفت من ماهانه ۴۰۰ میلیون تومان درآمد دارم آن وقت شما میخواهید با ۱۰ میلیون تومان حقوق ماهانه مرا وزیر کنید؟! من لبخندی زدم و گفتم البته که ضرر میکنید اما ملت از وزارت شما سود میکند! دکتر هاشمی از دوستان من در دوران جنگ بود و میدانستم که این حرفهایش کموبیش شوخی است و هنوز روح ایثارگری در او هست.
هیچکدام از ما برای سود وارد سیاست و مبارزه نشده بودیم و حسن قاضیزادهٔ هاشمی با همهٔ مهارت و تخصص و دانش هنوز به عنوان عضو قدیمی نهاد جهاد سازندگی یک جهادی واقعی بود و زمان زیادی را به صورت رایگان در مناطق محروم برای خدمات پزشکی سپری میکرد، اما میخواست فاصله کار را به من نشان دهد و این در دولت ما محدود به او نبود. عمده وزیران و مدیران ارشد دولت من از جمله خود من درآمدشان در این هشت سال اگر کم نشد، زیاد هم نشد و عمدتاً از نهادهای بیرون دولت مانند دانشگاه حقوق میگرفتند. خود من یک ریال حقوق از نهاد ریاستجمهوری نگرفتم و تا پایان دولت به عنوان عضو هیأت علمی پژوهشکده مرکز تحقیقات استراتژیک حقوق میگرفتم. برخی از همکارانم هم به علت حساسیتهای سیاسی دست از کسبوکارهای مشروع خود در دوران قبل از وزارت کشیدند و به حقوق وزارت قناعت کردند که این البته منتی بر سر ملت نیست که گاه از این حق طبیعی خود در این روزگار تحریم و تورم محروم بودند.
ارسال نظر