پشت‌پرده سفر مسئولان دولتی و مجلس به اقلیم کردستان عراق

رئیس کمیته مرز مجلس بیان کرد: ایران 1650 کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد که حدود 600 کیلومتر آن مرز با اقلیم کردستان عراق است و به طور متوسط 100 کیلومتر یک مرز مجاز و یا بازارچه مرزی ایجاد شده اما متاسفانه به طور کامل از ظرفیت آنها از سوی هر دو کشور بهره برداری نشده است.

پشت‌پرده سفر مسئولان دولتی و مجلس به اقلیم کردستان عراق

 شهریار حیدری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از سفر هیئت ایرانی به اقلیم کردستان عراق خبر داد و گفت: این سفر ۶ روزه بوده و بنده به عنوان رئیس کمیته مرز مجلس و مسئولانی از وزارت «صمت»، اقتصاد، راه و شهرسازی و خارجه نیز در این سفر حضور داشتند.

وی با بیان اینکه در این سفر هیئت ایرانی دیداری با مسئولان اقلیم کردستان و بخش خصوصی داشتند، افزود: این سفر با هدف استفاده از ظرفیت‌های مرز و توسعه مراودات اقتصادی صورت گرفت.

رئیس کمیته مرز مجلس بیان کرد: ایران ۱۶۵۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق دارد که حدود ۶۰۰ کیلومتر آن مرز با اقلیم کردستان عراق است و به طور متوسط ۱۰۰ کیلومتر یک مرز مجاز و یا بازاچه مرزی ایجاد شده اما متاسفانه به طور کامل از ظرفیت آنها از سوی هر دو کشور بهره برداری نشده است.

حیدری ادامه داد: در دیدار با مسئولان اقلیم قرار شد آنها اقداماتی در جهت روان سازی و توسعه روابط و تردد در مرزها ایجاد کنند همچنین از طرف ایران قرار شد تا وزارت «صمت» و اقتصاد که متولی امور گمرکی و بازرگانی هستند اقدامات لازم را انجام دهند تا بتوان از توان و ظرفیت مرزها با کشور عراق استفاده کرد.

وی بیان کرد: همچنین در این سفر توافق شد تا روادید برای اقلیم کردستان لغو شود و از این پس اتباع اقلیم کردستان عراق می‌توانند از طریق مرزهای مجاز روان تر وارد ایران شوند؛تردد  بین ۲ طرف مرز می‌تواند فواید اقتصادی فراوانی هم در بخش گردشگری ، تجارت و درمان برای هر ۲ طرف داشته باشد.

نماینده قصرشیرین در مجلس اظهار کرد:همچنین در این سفر توافق شد که مرز جدید در سرپل‌ذحاب بازگشایی شود که مسئولان اقلیم در این زمینه اعلام آمادگی کردند و از طرف ایران هم آمادگی لازم وجود دارد؛ امیدواریم که وزارتخانه‌های اقتصاد، کشور و «صمت» پیگیری کنند تا این مرز جدید بازگشایی و از ظرفیت سایر مرزها نیز به خوبی استفاده شود.

 

 

منبع: تسنیم

دیگر رسانه ها

کدخبر: 49834

ارسال نظر