خانم بازیگر مشهور قبل از انقلاب به ایران بازگشت؟

کتایون امیر ابراهیمی که مدتی در خارج از کشور زندگی می‌کرد، دیروز ویدیویی از خودش به اشتراک گذاشته که به نظر می‌رسد به ایران بازگشته است.

خانم بازیگر مشهور قبل از انقلاب به ایران بازگشت؟

کتایون امیر ابراهیمی  که مدتی در خارج از کشور زندگی می‌کرد، دیروز ویدیویی از خودش به اشتراک گذاشته که به نظر می‌رسد به ایران بازگشته است.

کتایون امیر ابراهیمی از بازیگران محبوب قبل از انقلاب است که عمده فعالیت‌های خود را در همان زمان انجام داد. او از خاندان امیرالامرای کرمانی و پدر کارمند وزارت خارجه بود. مادرش باکویی بود و زندگی خوبی داشتند. کتایون امیر ابراهیمی به واسطه شوهر عمه‌اش که نسبت دوری با شهلا ریاحی و بهمن فرمان‌آرا داشت وارد دنیای بازیگری شد. کتایون امیر ابراهیمی نخستین فیلم او در سال ۱۳۴۲ و فیلم «تار عنکبوت» ساخته شد و سپس با فیلم «حسن کچل» معروف شد. این زیباترین بازیگر زن زمان شاه، پس از انقلاب بسیار کم کار شد اما نقش زمانه خانم او در سریال «من یک مستاجرم» که پس انقلاب بازی کرد هنوز هم در خاطره‌ها باقی مانده است.

او مدتی در خارج از کشور زندگی می‌کرد اما دیروز ویدیویی از خودش به اشتراک گذاشته که به نظر می‌رسد به ایران بازگشته است.

کتایون امیرابراهیمی

عمده فعالیت بازیگری اش پیش از انقلاب ۱۳۵۷ است. کار خود را در سینما به عنوان بازیگر از سال ۱۳۴۲ با فیلم تار عنکبوت (مهدی میرصمدزاده) آغاز کرد و تا سال ۱۳۵۳ در چهل و هشت فیلم بازی کرد.

بی شک یکی از بیاد ماندنی‌ترین نقش‌هایش را در فیلم حسن کچل (علی حاتمی، ۱۳۴۹) بازی کرد. او می‌گوید: «قبل از حضورم در این فیلم آشنایی چندانی با مرحوم علی حاتمی نداشتم و فقط از طریق شوهرم تهیه‌کننده فیلم را می‌شناختم. یک روز آقای حاتمی مرا در دفتر ایشان دیدند و از من خواستند که این نقش را بازی کنم، اما همان موقع به من گفتند این فیلم موزیکال است و معلوم نیست که اصلاً بفروشد یا نه، اما با این حال من قبول کردم که این نقش را بازی کنم و جالب اینجاست که فیلم حسن کچل در زمان خودش یعنی سال ۱۳۴۹ چیزی حدود ۹ میلیون تومان فروخت و من هم برای بازی در این فیلم ده هزار تومان گرفتم.»

در فیلم درختان ایستاده می‌میرند (امیر شروان، ۱۳۵۰) او ر کنار آذر شیوا بازی کرد. در فیلم بده در راه خدا (رضا صفایی، ۱۳۵۰) به عنوان نقش اول زن در کنار تقی ظهوری و علی میری بازی کرد. درفیلم ازدواج ایرانی (احمد نجیب‌زاده، ۱۳۴۷) نقش مقابل عارف عارف کیا را بازی کرد.

کتایون امیرابراهیمی پس از انقلاب

کتایون امیرابراهیمی پس از ۲۷ سال با سریال بدون شرح (مهدی مظلومی، ۱۳۸۰) بار دیگر به دنیای بازیگری بازگشت و در سال ۱۳۸۲ در سریال کوچهٔ اقاقیا به کارگردانی رضا عطاران در نقش گلنسا، همسر فوت شده منوچهر نوذری، که به شکل روح ظاهر می‌شد و با منوچهر نوذری صحبت می‌کرد، به ایفای نقش پرداخت. پس از آن در سال ۱۳۸۳ و با فیلم بازنده به سینما بازگشت. او نقشی هم در فیلم ورود آقایان ممنوع (رامبد جوان) داشت که حاشیه‌هایی را به همراه داشت.

امیر ابراهیمی نسبت به نوع نوشتن اسمش در تیتراژ گله‌مند است و می‌گوید: «از رامبد جوان به‌خاطر نوع نوشتن اسم من در تیتراژ گله‌مند هستم چون ایشان هیچ احترامی برای من قایل نشدند و اسم مرا در انتهای تیتراژ نوشتند. متأسفانه امروزه در سینما اخلاق و احترام وجود ندارد.» همچنین او در سال ۱۳۸۳ در سریال طنز «من یک مستاجرم» به کارگردانی «پریسا بخت آور» در نقش «زمانه خانم» ایفای نقش کرد.

از مجموعه‌های تلویزیونی او می‌توان به بدون شرح، من یک مستاجرم و زیر هشت اشاره کرد.

 

دیگر رسانه ها

کدخبر: 105346

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت عرشه‌آنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

      • احمد

        این هم شدخبر بی انصاف مثلا فلان خانوم بازیگر درلسانجلس دوش گرفت وصبحانه خودرادرتهران صرف نمود عجب خبرنگارهایی داریم امد رفت خوب به مردم چه شادی ویا روحیه عنایت می فرماید این اطلاعات پیشانی خودم راکوبیدم به لبه مبل ازاینهمه خبر مهم وحساس

      ارسال نظر