داروی جدید سرطان کشف شد
نتایج این مطالعه در مجله Neoplasia منتشر شده است و نشان میدهد هدف قرار دادن GRP۷۸ ممکن است در مبارزه با این سرطانهای کشنده کمک کننده باشد.
محققان داروی جدیدی کشف کردهاند که با سرطان و کرونا مبارزه کرده و در آینده نزدیک مورد استفاده قرار میگیرد.
تیمی از محققان دانشکده پزشکی کِک از USC نشان دادهاند که داروی HA۱۵ در بدن موشهای آلوده به ویروس SARS-CoV-۲ با مسدود کردن تولید پروتئین شپرون، تا حد زیادی بار ویروسی را در ریهها کاهش داده است.
نتایج مطالعه نشان میدهد که مسدود کردن تولید GRP۷۸ یا مختل کردن فعالیت آن با استفاده از این داروی هدفمند جدید، از تکثیر ویروس کووید جلوگیری میکند. محققان متوجه شدند که داروی HA۱۵ نیز همانند داروی دیگری به نام YUM۷۰ میتواند فعالیت سلولهای GRP۷۸ را مختل کند. داروی YUM۷۰ نقش موثری درسرکوب سلولهای سرطانی حامل سرطان پانکراس، ریه و روده بزرگ دارد.
با وجودی که در شرایط فعلی واکسیناسیون میتواند ما را در مقابل کرونا تا حد زیادی محافظت کند، دانشمندان همچنان به تحقیق در مورد راههایی برای درمان عفونتهای شدید، ادامه میدهند.
تیم تحقیقاتی دانشکده پزشکی کک با راهبرد «امی اس. لی»، دکترا و پروفسور بیوشیمی و پزشکی مولکولی، اکنون نشان داده است که پروتئین شپرون معروف به GRP۷۸ نقش مهمی در گسترش SARS-CoV-۲ ایفا میکند. نتایج این مطالعه در نشریه Nature Communications منتشر شده است. امی اس. لی میگوید:
«یکی از مشکلات اصلی در مبارزه با SARS-CoV-۲ این است که دائماً در حال جهش است و خود را برای آلوده کردن و تکثیر مؤثرتر در سلولهای میزبان وفق میدهد.»
محققان برای حل این مشکل به بررسی نقش GRP۷۸ پرداخته و دریافتند در حالی که سلولهای سالم برای عملکرد طبیعی به کسری از GRP۷۸ نیاز دارند، سلولهای تحت استرس به GRP۷۸ بیشتری برای مقابله نیاز دارند. محققان در مطالعه مربوط به سال ۲۰۲۱، نشان دادند که وقتی SARS-CoV-۲ وارد صحنه میشود، GRP۷۸ ناپدید میشود.
این تیم شک داشتند که آیا GRP۷۸ برای تکثیر ویروس کووید در داخل سلولهای ریه انسان ضروری است یا خیر. هنگامی که آنها سلولهای اپیتلیال ریه انسان آلوده به SARS-CoV-۲ را بررسی کردند، متوجه شدند با تشدید عفونت ویروسی، سلولهای آلوده سطوح بالاتری از GRP۷۸ تولید میکنند.
درنتیجه، لی و تیم تحقیقاتیاش تصمیم گرفتند آزمایشهایی را انجام دهند و درنهایت ثابت کردند که GRP۷۸ برای تکثیر و تولید ویروس کرونا ضروری است. درنهایت تیم مطالعاتی دارویی به نام HA۱۵ را روی سلولهای ریه آلوده آزمایش کردند. مشخص شد که Ha۱۵ در برابر سلولهای سرطانی و در اتصال GRP۷۸ موفق است.
محققان سپس HA۱۵ را در بدن موشهای دستکاری شده ژنتیکی آلوده به SARS-CoV-۲ آزمایش کردند و دریافتند که این دارو تا حد زیادی بار ویروسی را در ریهها کاهش میدهد. لی و همکارانش هنوز در حال بررسی این داروها هستند.
نتایج این مطالعه در مجله Neoplasia منتشر شده است و نشان میدهد هدف قرار دادن GRP۷۸ ممکن است در مبارزه با این سرطانهای کشنده کمک کننده باشد.
هنوز تحقیقات بیشتر و آزمایشات بالینی بیشتری برای اثبات اثربخشی HA۱۵ و YUM۷۰ روی انسان باید انجام شود./ باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر