پشت پرده ماجرای بازگرداندن خانواده علی دایی
حالا نه فقط رسانههای داخلی و فارسی زبان خارج از کشور که همه دنیا در حال صحبت پیرامون اتفاقی هستند که برای خانواده علی دایی در پرواز به سمت دوبی رخ داد.
روزنامه اعتماد در گزارشی که راجع به علی دایی کار کرده به یک نکته قابل توجه اشاره داشته، این که برخی کاربران چنین اقدامی را باور نکردهاند و این اقدام را در جهت حواسپرتی مردم دانستهاند، البته قیاس دایی و ریگی هم نکته دردناکیست که در گزارش اعتماد به آن اشاره شده.
حالا نه فقط رسانههای داخلی و فارسی زبان خارج از کشور که همه دنیا در حال صحبت پیرامون اتفاقی هستند که برای خانواده علی دایی در پرواز به سمت دوبی رخ داد. بیشتر چهرههای سرشناس دنیای فوتبال و رسانه با ابراز تعجب از وقوع چنین رخدادی سوال کردند: what؟
گری لینهکر ستاره سابق فوتبال انگلیس و یکی از مشهورترین مجریان ورزشی در توییتر با بازنشر توییتی در مورد اتفاقی که برای دایی رخ داده بود با تعجب نوشت: what؟؟؟
امیررضا خادم قهرمان سابق کشتی جهان با مقایسه به زمین نشاندن هواپیمای عبدالمالک ریگی با اتفاقی که برای خانواده دایی رخ داده در اینستاگرام نوشت: «آخرین باری که در ایران چنین اتفاقی روی داد مربوط به عملیات دستگیری یک جانی خطرناک به نام عبدالمالک ریگی بود.»
نیویورکتایمز در گزارشی نوشت: «ستاره فوتبال میگوید از خروج خانوادهاش به دلیل حمایت از اعتراضات جلوگیری شده است.» بلومبرگ هم نوشت: «مقامات ایرانی روز دوشنبه دستور فرود یک پرواز به مقصد دوبی و خارج کردن اعضای خانواده یکی از نمادهای مشهور فوتبال ایران از هواپیما را صادر کردند و آنها را به شرکت در تظاهرات ضد دولتی محکوم کردند.»
خبر مربوط به نشاندن هواپیمای حامل خانواده دایی آنقدر بزرگ و دور از ذهن بود که برخی طرفداران تئوری توطئه مدعی شدند این اقدام عمدا انجام شده تا نقش ضدخبر را بازی کند. کاربران نوشتند این ماجرا اصلا با عقل جور درنمیآید. یکی از کاربران نوشت: «یعنی واقعا نهادهایی مثل شورای عالی امنیت ملی و سازمان هواپیمایی و چند تا ارگان دیگر درگیر شدند تا زن و بچه دایی را از هواپیما بیرون بیاورند؟»
برخی کاربران دیگر هم این پرسش را مطرح کردند که فشارها روی علی دایی قرار است تا کجا ادامه پیدا کند؟ آیا قرار است با این کارها او تصمیم به ترک ایران بگیرد و بشود یک سلبریتی خارجنشین یا در ایران بماند و اقدامی رادیکال و غیرقابل بازگشت انجام دهد؟ آیا قرار است همه اینها در نهایت به بازداشت و دستگیری او منجر شود یا میخواهند کاری کنند دایی از مواضعش عقبنشینی کند و بشود سلبریتی مورد قبول مقامات؟ این دسته از کاربران با تاکید روی اینکه مورد چهارم هرگز اتفاق نمیافتد نوشتند هرکدام از سه مورد دیگر از جمله مهاجرت دایی یا اقدام رادیکال یا دستگیری احتمالی او یک شکست بزرگ برای نهادهای تصمیمگیرنده به حساب میآید.
این بخش از گزارش روزنامه شرق که به «احتمال اتفاق بدتر» اشاره میکند هم خواندنیست: علی دایی از زمان مرگ مهسا امینی و مرگ دانشآموز اردبیلی و در کنارش حمایت از اعتراضات بیشتر مورد توجه قرار گرفته و چندباری بابت فعالیت در فضای مجازی مورد انتقاد تند از سوی رسانههای طیف اصولگرا قرار گرفته است. موردی که همزمانیاش با شایعاتی مربوط به اینکه دایی قرار است دوباره سرمربی تیم ملی ایران شود، یک دوگانگی عجیب و غریب را شکل داده است. به هر حال، این ساعات همسر و دختر علی دایی در تهران کنارش هستند و او خوشحال است که اتفاق بدتری نیفتاده است. این موردی است که خودش به صراحت به آن اشاره میکند: «خدا را شکر میکنم که در سلامت هستند و در تندرستی کامل در کنارم نشستهاند. میتوانست اتفاقات بدتری رقم بخورد. خداوند را شاکرم».
موضع روزنامه «همشهری» اما طور دیگریست، بخشی از یادداشت دانیال معمار را در ادامه میخوانید: آقای دایی! شما حتما باهوش هستید، حتما استعداد دارید، اما حتما باید یادتان باشد که کجا تحصیل کردهاید. شما در معتبرترین دانشگاه این مملکت با بودجه عمومی درس خواندید؛ با پول همین مردم کشوری که امروز مثل آب خوردن منکر تأثیرشان در پیشرفت و رشدتان هستید. چطور با وجدانتان کنار آمدید تا به این مردم پشت کنید و با فراخوانهایی همراه شوید که امنیت همین مردم را نشانه گرفته است؟ چطور به فراخوان اعتصاب کسانی لبیک گفتید که خواستار افزایش تحریم علیه مردم ایران هستند؟ چطور با افرادی همصدا شدید که پا را از تحریم فراتر گذاشتهاند و خواهان حمله نظامی به این سرزمین هستند؟ امیدوارم پاسخی به این سؤالها، حداقل برای خودتان داشته باشید.
ارسال نظر