هشدارها در خصوص تخریب بافت تاریخی شیراز با مجوز رئیسی
همزمان با جدیشدن تخریب بخش دیگری از بافت تاریخی شیراز و فشار بر ساکنان این منطقه برای کوچ اجباری، متخصصان درباره پیامدهای جبرانناپذیر فرهنگی و تاریخی این موضوع هشدار میدهند.
روزنامه شرق نوشت: همزمان با جدیشدن تخریب بخش دیگری از بافت تاریخی شیراز و فشار بر ساکنان این منطقه برای کوچ اجباری، متخصصان درباره پیامدهای جبرانناپذیر فرهنگی و تاریخی این موضوع هشدار میدهند.
همزمان با جدیشدن تخریب بخش دیگری از بافت تاریخی شیراز و فشار بر ساکنان این منطقه برای کوچ اجباری، متخصصان درباره پیامدهای جبرانناپذیر فرهنگی و تاریخی این موضوع هشدار میدهند.
بهگزارش روزنامه شرق به نقل از محمدمهدی کلانتری، رئیس پویش حفظ بافت تاریخی شیراز، طرح تخریب بافت تاریخی شیراز که چند سال متوقف شده بود، پس از سفر استانی ابراهیم رئیسی به شیراز در پاییز از سر گرفته شد.
غلامحسین معماریان، استاد دانشگاه، هم چندروز پیش به ایسنا از آغاز شمارش معکوس برای تخریب تعداد زیادی از خانههای تاریخی تا چند روز آینده خبر داده و گفته که به ساکنان این منطقه فرصتی چندروزه برای ترک خانهها داده و هشدار دادهاند که در صورت ترکنکردن خانه، آب و برق و گاز آنها قطع خواهد شد. معماریان از این اقدام با عنوان «خطایی نابخشودنی و خیانتی بزرگ به تاریخ و فرهنگ ایران» یاد کرده .
بر اساس این گزارش ، تخریب بافت تاریخی شیراز از دهههای گذشته آغاز شده بود اما بهگفته رئیس پویش حفظ بافت تاریخی شیراز در طرح ۵۷ هکتاری با عنوان طرح «توسعه حرم شاهچراغ» که رئیسجمهور مجوز اجرای آن را صادر کرده، در فاز اول قرار است ۶۰ پلاک از سه روز آینده تخریب شود.
بهگفته این فعال میراث فرهنگی «این خانهها متری ۱۰ میلیون تومان از مردم خریده شده و قرار است تبدیل به قبرهایی سهطبقه شود و در آینده گرانتر به مردم فروخته شود».
کلانتری در ادامه با اشاره به این که کوچ اجباری مردم از خانههایشان با اسم «حرم» انجام میشود، گفته است: «کدام باور اجازه میدهد که اموال مردم را به این شکل بگیرند و برای این اهداف تخریب کنند. وقتی زمین را به زور تصاحب کنید، این زمین غصبی است».
تخریب بافت تاریخی شیراز از جمله موضوعهای مناقشهبرانگیز میان فعالان میراث فرهنگی و دستگاههای مسوول است وبا وجود توقفهای مقطعی، هر چند سال یک بار با حمایت دولتها و با توجیههای مختلف ادامه پیدا میکند.
ارسال نظر